ΠαΣοΚ Λεκανοπεδίου εναντίον ΠαΣοΚ Αθήνας & ΠαΣοΚ/ΣΥΡΙΖΑ

Γράφαμε και χθες για το παπατράκ Δούκα στην Αθήνα, όπου ο δήμαρχος της Αθήνας κατετάγη τέταρτος στον δήμο του, στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠαΣοΚ. Ο Χάρης Δούκας δεν φαίνεται να πτοήθηκε. Λίγο μετά την οριστικοποίηση της δεύτερης θέσης που κατέλαβε, δήλωσε με άκρως επιθετικό λόγο, ότι το  «Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό: Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ για τη μεγάλη υπέρβαση, να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα».

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σοβαρά τώρα; Σε ποιους τα λέει αυτά; Με την ίδια λογική το 80% που δεν ψήφισε εκείνον, δεν θέλει εκείνον. Ή δεν είναι έτσι;  Πόσος  ναρκισσιστικός βοναπαρτισμός τον διέπει, ομού με τον «τσιπρικό» λαϊκισμό με τον οποίο εκφράζεται;

Η ουσία είναι ότι το ΠαΣοΚ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα. Τώρα με έναν εκ των Ανδρουλάκη ή Δούκα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική. Κι εκείνο που αποτυπώθηκε πλήρως από την «πράσινη» κάλπη, είναι το γεγονός ότι τελικά υπάρχει το ΠαΣοΚ του Λεκανοπεδίου και το ΠαΣοΚ της επαρχίας. 

Το πρώτο, έχει πιο καθαρές θέσεις και πιο κοντά στο σήμερα, δεν έχει πολλά –πολλά με τον κομματικό μηχανισμό, «ψιλοαπεχθάνεται»  τον  κρατισμό και μπορεί ν’ αναπτύσσει λύσεις σε ζητήματα των καιρών, όπως η αποδοχή των ιδιωτικών πανεπιστημίων και άλλα παρόμοια. Εξ ου κι ανέδειξε στην πρώτη και δεύτερη θέση τους Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου.

Το δεύτερο αποτελεί το παλιό ΠαΣοΚ των κομματικών και ιδεολογικών διαχωρισμών (οι …δημοκράτες και οι… Δεξιοί) και των μηχανισμών. Είναι το ΠαΣοΚ που έδωσε την πρωτιά στον Ανδρουλάκη, παρά την πάγκοινη διαπίστωση ότι στα χέρια του δεν μπορεί να εκτιναχθεί.

Είναι κι η εκδοχή Δούκα, με την αντιδεξιά ρητορεία, αντιγραφή Τσίπρα, τις φανερές ελλείψεις γνώσεων και …αντικαπιταλιστική υποσχεσιολογία, αφού θα …τα πάρει από τους πλούσιους να τα δώσει στους πολλούς, συν ότι στην Αθήνα θα τοποθετήσει το … άγαλμα της… οδοκαθαρίστριας, για «να λάβουν οι οδοκαθαριστές και οι οδοκαθαρίστριες την αναγνώριση που τους αξίζει»! Όμως, η χώρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι άλλος ένας λαϊκιστής και δη μικρού «ειδικού πολιτικού βάρους».

Την Κυριακή λοιπόν, θα αναμετρηθεί το ΠαΣοΚ της  επαρχίας, με το ΠαΣοΚ του λαϊκισμού, με παρατηρητή και ρυθμιστή της διαδικασίας το ΠαΣοΚ του λεκανοπεδίου. Ένας υποψήφιος που εκκολάφτηκε στους μηχανισμούς της κομματικής νομενκλατούρας κι ένας άλλος τον οποίο αποδοκίμασε με τον πλέον ηχηρό τρόπο, το εκλογικό σώμα που τον ανέδειξε δήμαρχο…

Οι δε Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας κάνουν σχέδια στο… Βελιγράδι και συζητούντο ενδεχόμενο να πάνε στο ΠαΣοΚ όσοι φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί ο Κασσελάκης! Με την προϋπόθεση να έχει εκλεγεί σ’ αυτό ο προστατευόμενος του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Δούκας… Τα αποδοκιμασμένο παρελθόν που εξακολουθεί να θέλει να κινεί τα νήματα

Προηγούμενο άρθροΣολομός σουβλάκι – Νοστιμιά υψηλής διατροφικής αξίας
Επόμενο άρθροΚ. Κυρανάκης: «Με τον νέο νόμο απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων»