Η Μάχη για την Ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια: Κάλεσμα σε Συλλογική Δράση

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1/10/2024 η συνάντηση της «Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» στο ξενοδοχείο «Μάνθος» στην Αλεξάνδρεια.

Η παραχώρηση του φιλόξενου χώρου του ξενοδοχείου δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να εκφραστούν σε ένα ήσυχο περιβάλλον δίνοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο διάλογος και η επικοινωνία των μελών άμεσα χωρίς παρενοχλήσεις.

Η συζήτηση των μελών στράφηκε γύρω από τις εξελίξεις για το θέμα της ίδρυσης Τομέα ΕΚΑΒ  και τις ενέργειές για την επιτυχή έκβαση της κινητοποίησης που προγραμματίζεται. Ο αγώνας είναι πολυποίκιλος, δύσκολος και απαιτεί περαιτέρω προσπάθεια για να έρθει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η ομάδα έχει αναδείξει την ανάγκη ίδρυσης του Τομέα ΕΚΑΒ στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, καθώς έχουν υποβληθεί ερωτήσεις και στη βουλή στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας. Αναμένεται η τοπική κοινωνία του Δήμου Αλεξάνδρειας να εκφραστεί στην πράξη και να πάρει μέρος μαζικά στην επερχόμενη δράση της ομάδας για να δώσει τη δική της μάχη για την επίτευξη του στόχου της. Η μόνη μάχη που σίγουρα χάνεται είναι αυτή που δεν δίνεται και αυτή τη μάχη για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των πολιτών στην επερχόμενη διαμαρτυρία. Η «Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ»  διακατέχεται από αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας παραβλέποντας τις δυσκολίες.

Ο αγώνας είναι των πολιτών όπως και των θεσμοθετημένων εκπροσώπων τους, γιατί ενσυναίσθητα αναμένεται το επόμενο περιστατικό, που καθυστερημένα θα έρθει το ασθενοφόρο να το επιβεβαιώσει.

Η ανάγκη ίδρυσης Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια αφορά το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και όσοι εκδήλωσαν υποψηφιότητα και δεν εκλέχτηκαν. Αφορά τους βουλευτές του Δήμου Αλεξάνδρειας , του νομού Ημαθίας και των υπόλοιπων υποψηφίων που δεν εκλέχτηκαν. Αφορά τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και τους περιφερειακούς συμβούλους και των υπολοίπων, που δεν εκλέχτηκαν. Αφορά τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων  και των υπολοίπων υποψηφίων, που δεν εκλέχτηκαν. Αφορά το Εργατικό Κέντρο Αλεξάνδρειας και τα μέλη του. Αφορά τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Ημαθίας για την προσδοκώμενη παροχή υπηρεσιών στους δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Αφορά τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και των εργαζομένων του. Αφορά τη διοίκηση του ΕΚΑΒ Ν. Ημαθίας και των εργαζομένων. Αφορά όλους ανεξαιρέτως τους αθλητικούς συλλόγους και τις ακαδημίες. Αφορά τους πολιτιστικούς συλλόγους. Αφορά τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, τον Ερυθρό Σταυρό, την Αστερούπολη, το Σύλλογο Φίλων του Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, το Φιλόπτωχο Σύλλογο Γυναικών, του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Αφορά τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αφορά τους εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας, τους πυροσβέστες και τους στρατιώτες μας. Αφορά τα ΜΜΕ του Δήμου Αλεξάνδρειας και των εργαζομένων σε αυτά. Αφορά τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Αφορά τους αγρότες και τις αγρότισσες. Αφορά τους ανέργους και τους εργαζόμενους. Αφορά τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους. Αφορά τα εκκλησιαστικά συμβούλια, του επιτρόπους και τους ιερείς των εκκλησιών. Αφορά τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητών και τους μαθητές. Αφορά τους νέους και τις νέες.

Αφορά εν κατακλείδι όλους εμάς. Στο χέρι μας είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ και να δώσουμε τη μάχη για τον εαυτό μας, πριν είναι αργά.

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα ΣΕΠΕ Ημαθίας στην κινητοποίηση της 3ης Οκτωβρίου για συγχωνεύσεις, υποχρηματοδότηση σχολείων, σχολική στέγη
Επόμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84