Ν. Γρηγοράκου: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάντα το πρώτο θύμα κάθε δικτατορίας»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, κα Νάγια Γρηγοράκου στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης Συνεργασίας στον Τομέα του Αθλητισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Γκαμπόν».

Η Βουλευτής σημείωσε πως σήμερα η χώρα της Γκαμπόν βρίσκεται μετά από το πραξικόπημα της 30ης Αυγούστου σε καθεστώς δικτατορίας, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας οφείλει να βρεθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε κάθε πιθανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Γκαμπόν.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάντα το πρώτο θύμα κάθε δικτατορίας. Η δημόσια καταδίκη, αλλά και η συνεργασία με διεθνείς φορείς προκειμένου να επιβληθούν πιέσεις ή κυρώσεις  στη δικτατορία, όταν υπάρχουν αποδείξεις συστηματικής παραβίασης δικαιωμάτων πρέπει να θεωρείται δεδομένη», τόνισε.

Για τους παραπάνω λόγους εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την Κύρωση του εν λόγω Μνημονίου και αναρωτήθηκε ποιοι λόγοι επιβάλλουν την άμεση Κύρωση του από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση, η Βουλευτής Λακωνίας αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που καταγράφονται στη χώρα μας στις αθλητικές υποδομές, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων της χώρας ώστε να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας και να εξασφαλίζουν ένα περιβάλλον ομαλής λειτουργίας και διεξαγωγής αθλητικών γεγονότων.

Τέλος, σημείωσε ότι επιβάλλεται η λήψη πρωτοβουλιών ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι καταβολής των οικονομικών παροχών σε αθλητές υψηλών διακρίσεων προκειμένου να αναγνωριστεί στην πράξη η ευγνωμοσύνη προς τους αθλητές, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα μας και μεγάλες συγκινήσεις στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στο 17,2% οι καλλιεργούμενες βιολογικές εκτάσεις στην Ελλάδα – Σε 85.000 υπολογίζονται οι παραγωγοί