Μανώλης Κεφαλογιάννης: Κοινοτική συνδρομή για την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου της Αττικής

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαική Επιτροπή ζητά τη στήριξη και τη συνδρομή της για τις συνέπειες της πυρκαγιάς που έπληξε τη Βορειοανατολική Αττική προκάλεσε τεράστια καταστροφή στο φυσικό πλούτο της Αττικής και προκάλεσε καταστροφές σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις κάθε είδους.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

 

«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν από την πρώτη ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι αστυνομικοί, τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές και κτηνοτροφικές καλλιέργειες αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε τη Βορειοανατολική Αττική. Η φωτιά από την οποία έχασε τη ζωή του ένα άτομο έχει κάψει περισσότερα από 100.000 στρέμματα από τον Βαρνάβα που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στο Γραμματικό, το Καπανδρίτι, το Μαραθώνα, τη Δροσιά, το Διόνυσο, τη Σταμάτα, τη Νέα Μάκρη ενώ εισήλθε και στον αστικό ιστό στη νέα και την παλιά Πεντέλη, τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι.

Εκτός από την τεράστια καταστροφή στο φυσικό πλούτο της Αττικής, το πέρασμα της φωτιάς προκάλεσε καταστροφές σε πάνω από 100 κατοικίες, επιχειρήσεις κάθε είδους, αποθήκες, αυτοκίνητα καθώς και σε υποδομές όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης, δημόσια κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

–          Με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία προτίθεται να συμβάλει στην αποκατάσταση των καταστροφών του φυσικού πλούτου της Αττικής που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά;

–          Τι δράσεις προτίθεται να λάβει καθώς λόγω της κλιματικής κρίσης με τις συχνότερες και εντονότερες ξηρασίες θα αυξηθούν η διάρκεια και η ένταση των δασικών πυρκαγιών, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου;»

 

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: “Στο ίδιο έργο θεατές με πυρκαγιές και καταστροφές ακόμη και λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας”
Επόμενο άρθροΟδηγίες προστασίας από την εισπνοή καπνού σε περίπτωση πυρκαγιάς