Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος δράστης ένοπλων ληστειών σε 5 καταστήματα ψιλικών

περιπολικό

«Προτίμηση» στα καταστήματα ψιλικών είχε 42χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά την πέμπτη ληστεία σε ψιλικατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 42χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, ο 42χρονος χθες τα ξημερώματα μετέβη σε κατάστημα ψιλικών – καφέ και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 714 ευρώ και πακέτα τσιγάρα. Ωστόσο, η άμεση κινητοποίηση και οι επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι είναι ο δράστης άλλων τεσσάρων ληστειών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 42χρονος προέβη σε δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, από όπου αφαίρεσε συνολικά 2540 ευρώ. Επιπλέον, στις 6 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, από κοινού με 41χρονο ημεδαπό συνεργό του, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πραγματοποίησαν με τον ίδιο τρόπο δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών και καφέ στις περιοχές Αμπελοκήπων και κέντρου πόλης, αντίστοιχα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΟικουμενικό Πατριαρχείο: Για τις 23 Αυγούστου έδωσαν άδεια οι τουρκικές αρχές για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σύλληψη 52χρονου μετά από καταγγελία για βιασμό