Με ένα άλμα 8.32μ. ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πανέτοιμος να αφήσει το ονοματεπώνυμο του με ανεξίτηλα γράμματα στα Ολυμπιακά χρονικά. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης του Τόκιο (2021) προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του άλματος εις μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι, καθώς στον προκριματικό χρειάσθηκε μόνο ένα άλμα στα οκτώ μέτρα και 32 εκατοστά, για να υπερβεί το όριο πρόκρισης, που ήταν 8.15μ.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην Ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούϊς, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις (!) διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

    Από τους αντιπάλους του Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο, αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός του Σουηδού, Ματίας Μοντλέρ (7.82μ) και του Αμερικανού, Τζάριον Λόσον (τρία άκρυρα άλματα), ενώ σε καλύτερη κατάσταση έδειξαν πως βρίσκονται ο Τσέχος, Ράντεκ Γιούσκα (8.15μ.), ο Κινέζος, Γιανάν Βάνγκ (8.12μ.), ο ΕΡλβετός, Σάϊμον Εχάμερ (8.09μ.), ο Κροάτης, Φίλιπ Πράβντιτσα (8.04μ.) και ο Ιταλός, Ματία Φουρλάνι (8.01μ.).

   Οι άλτες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:

ΡΕΚ ΟΑ2333

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗ βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στο επίκεντρο της ανασκόπησης του κυβερνητικού έργου από τον πρωθυπουργό
Επόμενο άρθροΣτις ταμειακές του κλάδου εστίασης η Εφορία από την 1η Αυγούστου – Θα γνωρίζει μέχρι και ποια τραπέζια είναι ελεύθερα