Θεσσαλονίκη: Τα ακτινίδια στην κορυφή των εξαγωγών από την κεντρική Μακεδονία στην Ινδία – Ενδιαφέρον από τη Γαλλία για τα κρασιά της περιοχής

Τα ακτινίδια βρίσκονται στην κορυφή των προϊόντων που εξάγονται από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ινδία, ενώ το δεύτερο κατά σειρά εξαγώγιμο προϊόν στον συγκεκριμένο προορισμό είναι τα μήλα.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάνε Πρέλεβιτς, το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, τη στιγμή που, όπως λέει, «με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έχει η Περιφέρεια στη διάθεσή της, μέσα στην ερχόμενη τριετία, η Ινδία αναμένεται να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο».
«Στην Ινδία υπάρχουν περίπου διακόσια με διακόσια πενήντα εκατομμύρια καταναλωτές που έχουν πολύ καλή αγοραστική δύναμη και για τον λόγο αυτό η χώρα είναι μια αγορά στόχος για μας» τόνισε ο κ. Πρέλεβιτς, με αφορμή την επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνουν από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δελχί και τη Βομβάη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προβολής Αγροδιατροφικών Προϊόντων της Περιφέρειας.
Οι προετοιμασίες της αποστολής ξεκίνησαν ενώ οι αγρότες και επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε αυτήν. «Προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, η φέτα και το γιαούρτι βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα εξαγωγών στη συγκεκριμένη αγορά και ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων της κεντρικής Μακεδονίας και της αγοράς αυτής» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.
Ενδιαφέρον από Γάλλους επαγγελματίες για τα κρασιά της περιοχής
Στο μεταξύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρασιά της περιοχής εκδήλωσαν Γάλλοι επαγγελματίες που συμμετείχαν σε επιχειρηματική συνάντηση με παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. «Στο πλαίσιο αυτό έγιναν πάνω από διακόσιες B2B επιχειρηματικές συναντήσεις» σημείωσε ο κ. Πρέλεβιτς ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες στην αποστολή τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας.
Επόμενα βήματα οι αποστολές στη Μαδρίτη και το Σικάγο
Τα επόμενα βήματα για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας στις αγορές του εξωτερικού περιλαμβάνουν επιχειρηματικές αποστολές από την Κεντρική Μακεδονία το φθινόπωρο σε έκθεση φρούτων και λαχανικών στη Μαδρίτη και σε έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (private label) στο Σικάγο των ΗΠΑ. «Οι δραστηριότητές μας είναι πολλές και η λίστα των επιχειρήσεων ανοιχτή. Εμείς στέλνουμε την πρόσκληση, βοηθούμε τους επαγγελματίες του κλάδου στην προβολή και την προώθηση προϊόντων και επιχειρήσεων αλλά την ένδειξη στην πυξίδα τη δίνουν εκείνοι» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης.
Π.Γιούλτση / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΡωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι η Ρωσία είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Ουκρανία ενόσω ο Ζελένσκι βρίσκεται στην εξουσία αλλά χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του 31 ετών αστυνομικού που κατηγορείται ότι επιχείρησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις