Π. Κουκουλόπουλος: «Ύστατη έκκληση για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις»

Παρέμβαση Πάρι Κουκουλόπουλου, Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναγκαιότητα παράτασης στις φορολογικές δηλώσεις:

«Αυτή τη στιγμή, όπως μας ενημερώνουν λογιστές – φοροτεχνικοί από όλη τη Χώρα, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, για πολλοστή φορά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σας έχουμε καταθέσει εγκαίρως σειρά κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων, παραθέτοντας συγκεκριμένη τεκμηρίωση για το χάος που επικράτησε στη φετινή διαδικασία υποβολής, με τη σωρεία λαθών και ελλείψεων.

Σας καλούμε ξανά, και από αυτό το βήμα, να ακούσετε την κραυγή αγωνίας των λογιστών – φοροτεχνικών, των φορολογουμένων και επιχειρήσεων που -εξαιτίας σας- κινδυνεύουν με πρόστιμα χωρίς να ευθύνονται.

Είναι πρακτικά αδύνατον μέσα σε λίγες ώρες να υποβληθούν χιλιάδες εκκρεμείς δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων, αλλά και να διορθωθούν / τροποποιηθούν τα σφάλματα στις προσυμπληρωμένες που υποβλήθηκαν αυτόματα.

Η παράταση είναι απολύτως επιβεβλημένη, αποτελεί μονόδρομο όπως ήδη θεσμικά σας έχουμε επισημάνει. Οφείλετε άμεσα, τώρα, να ανακοινώσετε την παράταση.»

Προηγούμενο άρθροΑπό το Γραφείο Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας: Ενημέρωση σχετικά με την Πανώλη μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΔηλώσεις ζημιάς από τον καύσωνα της 18ης Ιουλίου, σε καλλιέργειες των Δ/Κ Σταυρού και Κορυφής, μέχρι και την Παρασκευή, 2 Αυγούστου