Πράξεις για τη Μακεδονία: Καταψήφιση της χωροθέτησης του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Περιστερά

Την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού

Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 55,44 MW με ενσωματωμένες διατάξεις αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής εγκατεστημένης

χωρητικότητας 126,718MWh χωρίς δυνατότητα απορρόφησης ηλεκτρικής ενέργειας από το

δίκτυο, καθώς και των συνοδών έργων διασύνδεσης στη θέση «Κούλια, Συντριβάνι», της

Κοινότητας Περιστεράς του δήμου Θέρμης, εκφράζει με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος στην Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης η περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία».

Η περιφερειακή παράταξη στην συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μέσω ηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα ζητήσει την καταψήφιση του θέματος και την αρνητική γνωμοδότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπως είχε συμβεί και σε προηγούμενο αίτημα για την τοποθέτηση πλωτού Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Την θέση αυτή είχε εκφράσει κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», το οποίο επισκέφτηκε την Κοινότητας Περιστεράς και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Ντισλή και εκπροσώπους φορέων της Κοινότητας (ΚΑΠΗ, Πολιτιστικό Σύλλογο κ.α.).

O επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Χρήστος Παπαστεργίου, ο συντονιστής Χρόνης Μακρίδης, το στέλεχος Δημήτρης Τερζίδης και ο υπεύθυνος τύπου Αχιλλέας Μεταλούλης άκουσαν με προσοχή τα επιχειρήματα του προέδρου της Κοινότητας και συνηγόρησαν την αντίθεση τους στην συγκεκριμένη ενέργεια η οποία θα πλήξει την περιοχή. Στη συζήτηση αναδείχτηκε ότι η αιτούμενη δραστηριότητα θα μειώσει την βοσκήσιμη γη για τα 10.500 ζώα της περιοχής, τα οποία και αποτελούν την βασική δραστηριότητα των κατοίκων, θα διαταράξει το μικροκλίμα της περιοχής, θα αλιώσει την ιστορία του τοπίου καθώς γειτνιάζει με αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους στην προσεχή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής όπου θα συζητηθεί η Μ.Π.Ε της επένδυσης.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του βουλευτή Σερρών Κώνσταντίνου Μπούμπα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 27χρονος που έκανε φασαρία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επειδή έχασε την πτήση του – Σε κοινωφελή εργασία μετατράπηκε η 14μηνη ποινή φυλάκισης