Πρόταση: Ίδρυση Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου στο Δήμο Αλεξάνδρειας. Mέσω viber η 30η συνάντηση της Ομάδας

Η «Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» προσπερνώντας τα προβλήματα των ημερών πραγματοποίησε την 30η συνάντησή της μέσω viber.

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και ενθαρρυντική για το μέλλον της ομάδας, αφού δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της να συμμετέχουν εξ αποστάσεως, όταν δεν μπορούν να παρευρεθούν δια ζώσης.

Στην αρχή της συνάντησης ενέκριναν και ενθάρρυναν τα μέλη την προσπάθεια αυτή και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχιστεί ειδικά το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τη φυσική παρουσία τους. Παράδειγμα για το εγχείρημα ήταν η επικοινωνία με μέλος της ομάδας, που βρισκόταν για διακοπές στην Κέρκυρα.

Στη συνέχεια τέθηκαν θέματα λειτουργίας της ομάδας στο Facebook , που απαριθμεί 3.018 μέλη. Παρέχεται ενημέρωση για την καθημερινότητα του Δήμου Αλεξάνδρειας και τον απεγκλωβισμός από την αδράνεια , όπως πρωτοξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2022 να λειτουργεί, μακριά από κομματικές ταυτότητες.

Το θέμα του διαδικτυακού ψηφίσματος βρέθηκε στην ατζέντα της  προτείνοντας να συνεχιστεί η προσπάθεια με τις κοινοποιήσεις της δράσης μέσω του διαδικτύου. Το πλάνο δράσης συνεχίζεται με την προσπάθεια δια ζώσης επικοινωνίας με τους βουλευτές του νομού.

Η ομάδα έχει αναδείξει θέματα της καθημερινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας, όπως τα αδέσποτα, την ανακύκλωση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων, το ασθενοφόρο  και άλλα μέσα από τις καθημερινές αναρτήσεις της και αυτός είναι ο ρόλος της. Τις λύσεις θα τις δώσουν οι θεσμικοί παράγοντες. Στο πνεύμα αυτό τέθηκε ως θέμα συζήτησης η ανακαίνιση του θέματος της ίδρυσης Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου στο Δήμο Αλεξάνδρειας . Η πορεία για να υλοποιηθεί μία τέτοια πρόταση είναι χρονοβόρα και απασχολεί την τοπική κοινωνία. Αυτό αποτυπώνεται στις προσπάθειες πολλών πολιτιστικών συλλόγων για τη συλλογή παραδοσιακών υλικών και ανάδειξή τους στους χώρους, που στεγάζονται. Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι αρκετά, αλλά μία συνειδητή προσπάθεια, όλων των φορέων θα είναι κέρδος για τον τόπο που ζούμε.

Φαίνεται το εγχείρημα σε πρώτη φάση δύσκολο, αλλά με τη συμμετοχή των ενεργών μελών στο κοινό σκοπό θα φέρει  το θεμιτό αποτέλεσμα. Το κάλεσμα της ομάδας απευθύνεται σε όλους τους φορείς του Δήμου Αλεξάνδρειας . Η διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι αυτή που θα επωμισθεί το βάρος της υλοποίησης του αιτήματος για ένα τέτοιο επίτευγμα, αφού το Μουσείο της Κοζάνης είναι πυξίδα πορείας και παράδειγμα προς μίμηση.

Στο τέλος της συνάντησης της ομάδας τα μέλη έδωσαν ραντεβού για την επόμενη μεικτή διαδικτυακή συνάντηση και μέσω viber, αλλά και δια ζώσης εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία.

Η Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔιήμερο πανηγύρι στον Πλάτανο
Επόμενο άρθροΊμβρος χθες, σήμερα, αύριο