Πρόγραμμα εκδηλώσεων και συμμετέχοντες εκδοτικοί οίκοι στο 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Χαιρετισμός για το 43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

του  Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης   και Διαδημοτικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης Βασίλη Γάκη

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας καλωσορίζουμε στο 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου που είναι ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού του βιβλιόφιλου κοινού με τους συγγραφείς και τους εκδότες, συμβάλλοντας με καθοριστικό τρόπο στην διάδοση του Ελληνικού βιβλίου και αποτελώντας κάθε χρόνο πόλο έλξης τόσο για τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη σύγχρονη εποχή, με την τεχνολογία να κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας, είναι εύκολο να ξεχάσουμε την αξία του διαβάσματος εκτυπωμένων βιβλίων. Ωστόσο, η ανάγνωση παραμένει ένα απαραίτητο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας και της πνευ- ματικής ανάπτυξης, ακόμα και στην εποχή των ψηφιακών μέσων.

Όσες περισσότερες γνώσεις έχουμε, τόσο πιο προετοιμασμένοι και ετοιμοπόλεμοι είμαστε για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας. Οτιδήποτε κι αν μας συμβεί, ό,τι κι αν χάσουμε σε αυτή τη ζωή, δουλειά, φίλους, περιουσία, οι γνώσεις είναι ένα όπλο που κανείς ποτέ δεν μπορεί να μας αφαιρέσει. Και να θυμόμαστε ότι η γνώση που υπάρχει γραμμένη στα βιβλία, δεν βρίσκεται ακόμη σε καμία διαδικτυακή πηγή, αλλά ούτε και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με την μακρόχρονη πορεία του στα πολιτιστι- κά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, πραγματοποιεί και φέτος το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & του Υπουρ- γείου Εσωτερικών.

Χαιρετίζουμε λοιπόν και φέτος, έναν καταξιωμένο πλέον θεσμό στη συνείδηση του κοινού της Θεσσαλονίκης, με την βεβαιότητα ότι θα είναι καλύτερο από κάθε προηγού- μενο.

Ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

 

5 – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Παραλία Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

Παρασκευή 5 Ιουλίου, Έναρξη Φεστιβάλ Βιβλίου,

ώρα 19.00 – 23.00 καθημερινά και σαββατοκύριακα

 

Η μεγαλύτερη Γιορτή του Πολιτισμού

με εκδηλώσεις λόγου καθημερινά και αφιερωμάτων στην εξέδρα –άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

Αφιερωμένο: στα Κυπριακά Γράμματα – Ποίηση

Συμμετέχουν 400 εκδοτικοί οίκοι και βιβλιοπωλεία απ’ όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας όλη την σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή.

Καθημερινά συγγραφείς θα παρουσιάζουν και θα υπογράφουν τα βιβλία τους στα εκθετήρια των συμμετεχόντων.

Σάββατο 6 Ιουλίου, ώρα 21.00, χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα

Λογοτεχνική εκδήλωση «Ο λογοτέχνης της Θεσσαλονίκης Γιώργος Ιωάννου» Ομιλητές:

-Αναστασία Βακαλούδη, Σύμβουλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Διδάσκουσα στο ΕΑΠ

-Στέλιος Κούκος, Δημοσιογράφος

Συντονίζει ο Δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας

 

Κυριακή 7 Ιουλίου, ώρα 21.00,  χώρος εκδηλώσεων- εξέδρα  Εκδήλωση – ομιλία με θέμα: ¨ Η Ελληνική αντίληψη περί πολιτικής¨ Ομιλητής, Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος – συγγραφέας

 

Δευτέρα 8 Ιουλίου, ώρα 21.00, χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα Επίσημα Εγκαίνια

43ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης Τελετή εγκαινίων – χαιρετισμοί επισήμων

Τρίτη 9 Ιουλίου, ώρα 21.00 χώρος εκδηλώσεων- εξέδρα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της νέας δράσης του μέσω της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού πραγματοποιεί από 4 έως 24 Ιουλίου με τίτλο:

Thessaloniki Soloist Festival, συναντήσεις σε μνημεία και τοπόσημα της πόλης”

Μέσα από τους μοναδικούς χώρους διεξαγωγής τους, τα ιστορικά σημεία και αξιοθέατα, τα παλαιοτέρα και νεότερα τοπόσημα, τα εμβληματικά μέρη της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Εκτός από το σημείο τοποθέτησης του γλυπτού του Ζογγολόπουλου Ομπρέλες στο ντεκ της Νέας Παραλίας, οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο θεατράκι στον Κήπο των Εποχών, στο κτήριο Ισλαχανέ, στην Μονή Βλατάδων, στον κήπο της εκκλησίας των αρχών του 14ου αιώνα του Αγίου Νικολάου του Ορφανού το οποίο αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει 2 εκδηλώσεις στο χώρο του Φεστιβάλ, εξέδρα άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου:

Τρίτη 9 Ιουλίου ώρα 21.00, χώρος εκδηλώσεων εξέδρα, άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

Ορχήστρα Σαξοφώνων SAX NOUVEAU

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ, ΤΗΣ JAZZ, ΤΗΣ FUNKY ΚΑΙ ΤΗΣ ETHNIC

Sax around for all

Σαξόφωνο σοπράνο: Γιώργος Λυγερίδης, Αντζελίνα Κόντα

Σαξόφωνο άλτο: Πρόδρομος Μιχαηλίδης, Ηλέκτρα Καράλη, Μάρθα Κοκόρα, Αναστασία Γκαϊτατζή

Σαξόφωνο τενόρο: Λευτέρης Ιορδανίδης, Ιάσονας Λυγερίδης Σαξόφωνο βαρύτονο: Μάριος Τσιγκιρίδης

Συνεργασία:

Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης

Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

Τετάρτη   10   Ιουλίου,    ώρα   20.30,   χώρος   εκδηλώσεων   –   εξέδρα Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Πιο πέρα από το πέρα» της συγγραφέως Αναστασίας Χρυσαφίδου – Καλφέλη, των εκδόσεων Μπαρμπουνάκης

Ομιλητές:

  • Αβρα Αυδή, Φιλόλογος, Συγγραφέας,

  • Μένη Κανατσούλη, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Συντονίζει: Ιωάννης Μήτρου, Δρ. Φιλοσοφίας και Ψυχαναλυτής Α.Π.Θ.

Τετάρτη 10 Ιουλίου, ώρα 22.00, χώρος εκδηλώσεων- εξέδρα

Εκδήλωση-Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Αντιγόνη στη Χάγη» η κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη στη Δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή

Ομιλήτρια: Λιάνα Κανέλλη, Δημοσιογράφος, Βουλευτής

Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρα 20.45 , χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα Παρουσίαση παιδικού βιβλίου – παραμυθιού με τίτλο:

«Η Οξιά και ο Παπαρδέλος» της συγγραφέως Ελίνας Χ. Μαρμαρίδου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Μπαρμπουνάκης με την εικονογράφηση της Βασιλικής Τσανάκη.

Φιλική συμμετοχή με κιθάρα και τραγούδι: Περικλής Κυτάνης.

 

Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρα 21.45, χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα Παρουσίαση βιβλίου

με τίτλο “Πίνοντας καφέ με τον Πλάτωνα ¨ του Θανάση Λάλα, εκδόσεις ΑΡΜΟΣ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Παναγιώτης Δόικος, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ.

-Χρήστος Γιαννούλης, Βουλευτής Θεσσαλονίκης

και ο συγγραφέας του βιβλίου Θανάσης Λάλας, Δημοσιογράφος

Παρασκευή 12 Ιουλίου, ώρα 20.30 , χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα

-Εκδήλωση παρουσίασης δύο παιδικών βιβλίων με τίτλους:

« Ο θησαυρός της Σινώπης- η Αγία Νεομάρτυς Ελένη»

« Ο Άγιος Δημήτριος και τα παιδιά»

που έχουν εκδοθεί από τους Ιερούς Ναούς Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας και Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

-Παρουσίαση της διαδικασίας συγγραφής ενός παιδικού βιβλίου με προτάσεις σχετικά με τον ρόλο των ενηλίκων στην επιλογή και ανάγνωση παιδικού βιβλίου.

-Ομιλία του εικονογράφου παιδικών βιβλίων Χρήστου Γουσίδη με κεντρική ιδέα την ρήση του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού «Οι εικόνες, τα βιβλία των αγραμμάτων».

-Θα ακολουθήσει συζήτηση και την εκδήλωση θα κατακλείσει ευλογητικά ο

Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

*Από νωρίς το βραδάκι δίπλα στην εξέδρα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα γνωριμίας με τους Αγίους της Εκκλησίας μας, μέσα από την Βυζαντινή Αγιογραφία, να απασχοληθούν δημιουργικά.

Συνεργασία:    Ιερά    Μητρόπολη     Θεσσαλονίκης Σάββατο 13 Ιουλίου, ώρα 20.30, χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα

Παρουσίαση δίγλωσσου παιδικού βιβλίου με τίτλο: «Η Μαρμαρωμένη Κόρη» της Αντωνίας Μπατσαλή, σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου και μετάφραση στα αγγλικά από την Αγνή Λούκα, των εκδόσεων Μπαρμπουνάκης

Ένα έμμετρο παραμύθι, γραμμένο με δεκαπεντασύλλαβο, που αφορά τη Θεσσαλονίκη βασισμένο στις «Μαγεμένες» μορφές της πόλης μας.

Μία διαδραστική παρουσίαση για μικρούς και μεγάλους, με αφήγηση, μουσική, τραγούδι και ζωγραφική προσώπου (facepainting)

Στην παρουσίαση και αφήγηση η Αντωνία Μπατσαλή Στο ακορντεόν και τραγούδι η Αλεξία Τανούρη

Στη ζωγραφική προσώπου η Άρτεμις Κεχαγιά.

Σάββατο 13 Ιουλίου, ώρα 21.30, χώρος εκδηλώσεων- εξέδρα

Πόθος     που     πολλοί     αιώνες     δεν     υπέταξαν     ακόμη…  Εκδήλωση αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

Ομιλήτριες: Σμαράγδα Μανταδάκη Παπαδοπούλου, καθ. Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου

Ελένη           Καρασαββίδου,           ΕΔΙΠ           Παν/μίου           Ιωαννίνων Χαιρετισμός από την Byron Society, Νotti ngham, UK και από τον Σύνδεσμο Byron για τον Ελληνισμό και τον Πολιτισμό (Τριγάζης).

Η εκδήλωση θα ντυθεί με μουσικές βιντεοπροβολές και ποίηση Μπάιρον (μετ. Μ. Β. Ραίζης και Θ. Γιαπουτζάκης): σε ανάγνωση Α. Χατζή και Φ. Αθανασιάδου Συντονισμός: Ελένη Καρασαββίδου

Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 21.00, χώρος εκδηλώσεων- εξέδρα

Εκδήλωση με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου με τίτλο:

«Από τα φυλακισμένα Μνήματα στους φυλακισμένους λαούς» Αφιερωμένη στα 50 χρόνια του Αττίλα και στις γενοκτονίες της εποχής μας

Ομιλήτριες:

Σίσσυ Σιγιουλτζή –Ρουκά, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδος Κύπρου

Αναστασία                      Καραογλάνη,                      Πρόεδρος                       Λογείον Θα χαιρετήσει ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος                                                                              Πολυκάρπου Διαδικτυακά θα συνδεθεί από την Λευκωσία ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κοσμήτορας της  Φιλοσοφικής  Σχολής  του   Πανεπιστημίου   Κύπρου   Πέτρος Παπαπολυβίου, πρόσφυγας από τη Λάπηθο της επαρχίας Κερύνειας

Θα                  προβληθούν                  επίκαιρα                  της                   εποχής, ενώ οι Κωνσταντίνα Αλαμπουρινού, Φανή Αθανασιάδου και Αναστασία Χατζή θα διαβάσουν θεατροποιημένα εκτεταμένα αποσπάσματα από τα Γράμματα στη Μητέρα του Κ. Μόντη σε μουσική συνοδεία του κ. Θ. Πετρόπουλου

Ποιητικό Δρώμενο «Στον  Αγνοούμενο»  βασισμένο  στα  ποιήματα  των Κυπρίων ποιητών: Μνήμη αγνοουμένου, Νίκης Παπαξενοφώντος, Ο αγνοούμενος, Βάσου Λυσσαρίδη, Η ταυτοποιήση του αγνοούμενου, Ανδρέα Κολυπάρπου, Το παιδί του αγνοούμενου, Ανδρέα Χατζηχαμπή, από το ΛΟΓΕΙΟΝ, σε Δραματουργία και Θεατρική Διδασκαλία Αναστασίας Καραογλάνη.

Συμμετέχουν:                                                                                                       Αϊβάζογλου Βάγια, Αμανατίδου Χρυσούλα, Γεκουσίδου Μαίρη, Κύρκου Θεοδώρα, Μπουτσιούκη Ευαγγελία, Ξανθόπουλος Γιώργος, Παπακαλού Τζούλια, Φυλλαρίδου Μαρία, Ειρήνη Κέπετζη, Νίκη Παπαξενοφώντος

Συντονισμός/παρέμβαση    Ελένη    Καρασαββίδου Τρίτη 16 Ιουλίου , ώρα 20.45, χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα

Εκδήλωση-Επίδειξη πρώτων βοηθειών, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η μοναδική εθελοντική διασωστική δύναμη στην χώρα μας, αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Π.Π.

Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 20.30, χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα

Εκδήλωση αφιερωμένη στην κυπριακή ποίηση « ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ »

Μια ποιητική περιπλάνηση με λέξεις και μουσική εμπνευσμένη από την κυπριακή ποίηση. Ιδέα, επιλογή κειμένων επιμέλεια- μουσική Αλέξανδρος Τριανταφύλλου

Συμμετέχουν:                                                          Μόνικα Αιβάζογλου, απαγγελία, ερμηνεία ποιημάτων Γιάννης         Κολοβός,         κοντραμπάσο Αλέξανδρος   Τριανταφύλλου,   φυσαρμόνικα Φιλικά συμμετέχουν:

Ο μουσικός Γιάννης Βρύζας, αποδίδοντας μια μουσικοποιητική σύνθεση για την Κύπρο

Παίζουν:

Γιάννης               Βρύζας,               κλαρίνο Αγγέλα          Μάντζιου,           λαούτο Απαγγελία Γιώργος Μπαγιώκης , τραγούδι Συμμετέχει ο κύπριος λογοτέχνης Στέλιος Κούκος

Πέμπτη 18 Ιουλίου, ώρα 21.00, χώρος εκδηλώσεων – άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου Breaking Night with the Champions

BREAKDANCE

Απολαμβάνουμε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Onel, τους βαλκανικούς πρωταθλητές Black Out και την πανελλήνια πρωταθλήτρια Bgirl Elli σε ένα χορευτικό breaking υπερθέαμα.

Το 2024 είναι μια σημαδιακή χρονιά για το breaking γιατί έχει αναγνωριστεί ως επίσημο άθλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Συνεργασία:

Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης

Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

Κυριακή 21 Ιουλίου, ώρα 20.30, χώρος εκδηλώσεων – εξέδρα

Παρουσίαση μουσικοθεατρικής αφήγησης του παραμυθιού « Στη μέση του πουθενά». Η παιδαγωγική-καλλιτεχνική ομάδα «Ονειροδύτες», παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική αφήγηση του παραμυθιού, όπου βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου-Παπούδα από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Πρόκειται για μία μουσική, διαδραστική, αφήγηση για δύο μικρούς φίλους που αναγκάζονται να διαχειριστούν δύσκολες και δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις και τελικά καταφέρνουν να αποφύγουν κάθε κίνδυνο χρησιμοποιώντας τις τρεις βασικές δεξιότητες αυτοπροστασίας Αναγνωρίζω – Ξεφεύγω –Ενημερώνω. Στο τέλος της αφήγησης θα εφαρμοσθούν στα παιδιά παιγνιώδεις θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες που θα αφορούν στο παραμύθι.

Συμμετέχοντες: Αφήγηση: Δρ. Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής ΑΠΘ, Συγγραφέας βιβλίων και θεατρικών έργων για παιδιά, Εμψυχώτρια. Μουσική: Νικόλας Βόγιαρης, Μουσικός, Απόφοιτος Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης, ΠΑΜΑΚ

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Συµµετέχοντες Εκδοτικοί Οίκοι – Βιβλιοπωλεία

 

  1. ΟΞΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ- ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  3. ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  4. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΑΘΩΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  5. JEMMA PRESS ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  6. ΣΙΕΛ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – SUBLIME
  7. ΠΗΓΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – I WRITE ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΔΑΙΔΑΛΕΟΣ ΕΚΔ.
  8. ΠΗΓΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  9. ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  10. ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  11. ΕΝΑΛΙΟΣ – ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  12. ΕΝΑΛΙΟΣ – ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  13. ΤΟΠΟΣ ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  1. ΓΡΑΦΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. ΠΕΔΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

  1. ΚΥΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. SUSAETA ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  3. SUSAETA ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  4. ΑΙΟΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  5. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  6. ΑΙΓΑΙΟ ΒΑΡΦΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  7. ΑΓΚΥΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  8. ΠΟΛΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΣΟΚΟΛΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  1. ΚΩΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  3. ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  4. ΣΠΑΝΙΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  5. ΕΞΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  6. ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  7. ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ χωρις το χωρισµα
  8. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Ι.Τ.Ε
  9. ΝΙΚΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ POLARIS ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  10. ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Ο ΣΩΤΗΡ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Ο ΣΩΤΗΡ
  11. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  12. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ( Σ.ΕΚ.Β.) ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΨΥΧΑΛΟΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΩΛΚΟΣ ΔΙΑΝΟΙΑ

ΤΟ ΔΟΝΤΙ

  1. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ( Σ.ΕΚ.Β.) ΟΓΔΟΟ

ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ ΑΣΤΑΡΤΗ ΠΝΟΗ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

  1. ΚΕΔΡΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ 42.ΚΕΔΡΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

43 .ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  • AGRAFINA ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΡΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  1. ΑΡΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  3. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  4. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  5. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  6. ΔΙΟΠΤΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  7. ΔΙΟΠΤΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  8. ΔΙΟΠΤΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  9. ΔΙΟΠΤΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  10. ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΓΛΑΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  11. ΕΡΜΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  12. ΙΚΑΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΩΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  1. ΕΣΤΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΛΕΥΘΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. GUTENBERG ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΩΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  4. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  5. THE LAW OF SUCCESS PUBLISHING Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  6. KΕΥ ΒΟΟΚS ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  7. ΔΕΣΥΛΛΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  8. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  9. MITAKOSBOOKS

THE INTERNATIONAL BOOKSTORE OF THESSALONIKI

  1. ΒΙΒΛΙΟΦΟΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. BELL ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  3. ΠΑΤΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  4. ΠΑΤΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  5. ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  6. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΕΚΔΟΣΕΙΣ
  7. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
  8. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
  9. 3D PUZZLES ΑΝΕΛΙΞΗ
  10. ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  11. ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  12. ΜΑΤΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  13. ΣΑΒΒΑΛΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  14. ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  15. ΑΓΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  16. UNIVERSITY STUDIO PRESS ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  17. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  18. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
  19. ΜΙΝΩΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  20. ΜΙΝΩΑΣ

ΑΙΓΑΙΟ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  1. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ
  3. ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  4. ΚΑΚΤΟΣ
  5. BOOKSTAGRAM EDITIONS ΑΜΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  6. ΤΡΑΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΑΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  • ΕΣΟΠΤΡΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  • ΙΒΙΣΚΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  • WRITERS AGENCY GR
  1. FLOXIM & RAEL

ΕΥΦΥΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ PREL ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  1. ΓΡΑΦΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  2. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  3. ΔΗΜΟΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  4. ΔΗΜΟΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

43 Χρόνια Φεστιβάλ βιβλίου

 

Ο σημαντικός θεσμός της Θεσσαλονίκης,για το βιβλίο και τον πολιτισμό, μια σχέση ανεπανάληπτη, χάρη στην αγάπη και την στήριξη όλων σας

 

Σας ευχαριστούμε

και αυτό το καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι… στη φιλαναγνωσία λέμε ναι…

 

Ευχαριστούμε θερμά

Όλα τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τη προβολή – διάδοση του βιβλίου και του πολιτισμού καθώς και την συνεχή συμπαράσταση προς το Φεστιβάλ Βιβλίου

 

θα μας βρείτε εδώ: Instagram: bookfestivalthessaloniki

YouTube: ΣΕΚΒΕ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Facebook: Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης & Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

φεστιβαλ βιβλίου Θεσσαλονίκης

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας από τον ΕΦΚΑ για οφειλή ενός cent
Επόμενο άρθροΟ Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη.