Θα απαντήσει επιτέλους η Δημοτική Αρχή για το κλείσιμο του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας και την ασφάλεια του;;;

Είμαστε υποχρεωμένοι ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» από την στιγμή που εμείς αναδείξαμε το πρόβλημα του κλειστού Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, να επανέλθουμε και αυτό γιατί ήδη το κόμμα της Ελληνικής Λύσης (ενημερωμένοι από εμάς) έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην Υπουργού Πολιτισμού στις 27-06-2024 για το θέμα.

Όμως πέραν από τις ερωτήσεις που έχει θέσει προς την Υπουργό Πολιτισμού με την ερώτηση της το κόμμα της Ελληνικής Λύσης και είναι :

  1. Προτίθεστε όπως ενεργήσετε δεόντως, προκειμένου να δοθεί η προσήκουσα λύση στο ζήτημα της εισροής υδάτων στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, ώστε να διαφυλαχθούν και να μη φθαρούν τα ευρήματά του;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, το οποίο παραμένει κλειστό τα δύο τελευταία έτη, γεγονός που στερεί από την τοπική κοινωνία και τον τουριστικό πληθυσμό τη δυνατότητα επισκεψιμότητάς του και αποτελεί αιτία για διαφυγόντα κέρδη από το αντίτιμο των εισιτηρίων που πλέον δεν κόβονται.

Να επισημάνουμε και τα πιο κάτω:

Μερικές ημέρες μετά το Δελτίο μας Τύπου στις 17-03-2024 για το κλειστό Παλαιοντολογικό Μουσείο, έγινε διάρρηξη στο Μουσείο που τυχαία κάποιος γείτονας παρατήρησε το σπασμένο τζάμι από πόρτα, ειδοποίησε την Δημοτική Αρχή.

Στην συνέχεια έγινε έρευνα από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού με υπαλλήλους του Δήμου και όπως είπαν δεν εκλάπη κάτι…..

Το πρώτο ερώτημα είναι: Κατέθεσε η Δημοτική Αρχή μήνυση κατ’ αγνώστων στην Αστυνομία; Ναι ή Όχι;;

Αν ναι γιατί δεν έγινε αυτό γνωστό στους πολίτες; Αν όχι γιατί αποκρύφτηκε το συμβάν;;;

Μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή πρέπει να απαντήσει και όχι να εφαρμόζει την τακτική του «στρίβειν δια του αρραβώνος»!!!!

Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει: Εντάξει δεν κλάπηκε κάτι κατά την διάρρηξη όπως διέρρευσε. Ποιος μας λέει ότι την επόμενη φορά αν υπάρξει δεν θα κλαπεί κάτι;;

Υπάρχει σχετική φύλαξη στο κτήριο;;; Από την Δημοτική Αστυνομία αλλά και την Ελληνική Αστυνομία;;;

Απ’ ότι γνωρίζουμε ήδη στο κτήριο δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, Άρα δεν δουλεύει ούτε το σύστημα του συναγερμού και φυσικά της πυροπροστασίας.

Ποιος μας εγγυάται για την ασφάλεια του κτηρίου που έχει μείνει στο έλεος του, και οι μόνοι που το προστατεύουν είναι ο Θεός και η Παναγία.

Δεν θέλουμε να γινόμαστε μάντεις κακών, αλλά με την αδιαφορία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το Παλαιοντολογικό Μουσείο κινδυνεύει να πάθει ότι και το νεοκλασικό κτήριο του αγροκηπίου (στην είσοδο της πόλης) όπου πριν μερικά χρόνια έγινε παρανάλωμα του πυρός. Αλλά και να μην καεί έτσι αφρούρητο που είναι πολύ εύκολα οι επιτήδειοι θα το λεηλατήσουν κανονικά, θα αρχίσουν σιγά-σιγά, να αφαιρούν από διακόπτες και ηλεκτρολογικό υλικό μέχρι και υδραυλικά είδη.

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αλλά και της κοινότητας Πτολεμαΐδας είναι τεράστιες και οφείλουν να ενεργήσουν ΤΑΧΙΣΤΑ προς τους πάντες για την Ασφάλεια πρώτα του Μουσείου και των εκθεμάτων του και στην συνέχεια την κανονική επαναλειτουργία του.

ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ 2

Προηγούμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 29-6-2024 Ενημερωτικό Δελτίο τελευταίου 24ώρου
Επόμενο άρθροΕρώτηση Βουλευτών ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η μείωση του αριθμού των Περιφερειών της χώρας;