Καραμέρος στον ΣΚΑΪ: «Κανείς δεν μπορεί μόνος του – Λάβαμε ψήφο προσμονής»

Παρατίθενται τα σημεία της τηλεοπτικής παρέμβασης του κ. Γιώργου Καραμέρου Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα, στον εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ, φιλοξενούμενος του δημοσιογράφου κ. Άκη Παυλόπουλου:

 

«Oι βασικές στρατηγικές επιλογές ήταν σωστές. Εμείς βάλαμε την ατζέντα. Χρειάζοταν όμως ένα tuning λίγες μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών, ώστε το αποτέλεσμα να ήταν καλύτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και  ο Στέφανος Κασσελάκης  εκτιμώ ότι λάβαμε ψήφο προσμονής και εμείς έχουμε την ευθύνη για μια κυβερνητική πρόταση. Αυτή πρέπει να συγκροτηθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Δεν λέμε όχι στις συμμαχίες και σε έναν διάλογο με την προοδευτική παράταξη, πλην όμως, η πρωταγωνιστική δύναμη στην προοδευτική παράταξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Αν συγκρίνουμε εθνικές και ευρωεκλογές, δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Και αυτό ισχύει και για τον κύριο Μητσοτάκη, και για τον κύριο Κασσελάκη, και για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δηλαδή, αν κάνουμε μια αναγωγή τέτοιου είδους, ο κύριος Μητσοτάκης με 28,2% θα είχε 116 έδρες στο Εθνικό Κοινοβούλιο και δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό».

«Πρέπει να κυνηγάς πάντα την πρώτη θέση, πάντα πρέπει να κυνηγάς την νίκη. Αλίμονο  αν πας σε ένα πόλεμο για να πεθάνεις. Δεν “πεθάναμε”, θεωρώ, σε καμία περίπτωση. Έχουμε μια νέα ηγεσία. Αυτό που χρειάζεται να διαφυλαχθεί, και νομίζω ότι εκφράζω πολύ κόσμο, όχι μόνο στην εκλογική μου περιφέρεια στην Ανατολική Αττική, αλλά ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο, είναι το να διατηρηθεί η φυσιογνωμία του κόμματος, να λειτουργήσουν τα όργανα όχι ως βαρίδια και ως αναχώματα, καλό είναι να μην τα βλέπουμε έτσι, η εμπειρία των ανθρώπων, οι παραστάσεις των ανθρώπων, αυτοί που θέλουν να κωπηλατήσουν προς την ίδια κατεύθυνση, είναι θετικό, είναι όφελος».

«Δεν ομνύω απαραίτητα στη συλλογικότητα όταν αυτή μπαίνει μπροστά για να δημιουργήσει προσχώματα, αλλά η συλλογικότητα χρειάζεται και είναι κύριο συστατικό της αριστεράς, δεν μπορούμε να μιλάμε για συμπεριληπτικότητα στην κοινωνία και να μην την εφαρμόζουμε και εμείς στη λειτουργία μας».

Δεν τίθεται θέμα Κασσελάκη

«Έχουμε έναν πρόεδρο που έχει χαρισματική προσωπικότητα. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που χάνει 13 μονάδες σε ένα χρόνο, έχουμε ένα κόμμα το οποίο έθεσε ένα στόχο της δεύτερης θέσης και δεν το πέτυχε και έχουμε και ένα κόμμα, εμάς, που παίρνει πίστωση χρόνου, αλλά όχι πολλή γιατί εμείς έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη με αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να βελτιωθούμε να συστήσουμε μια πιο στιβαρή πρόταση και επαναλαμβάνω όπως το είχα πει και στην κεντρική επιτροπή το Νοέμβριο τιυ 2023, πρέπει να ανοίξει ο διάλογος Σοσιαλδημοκρατίας, Αριστεράς και του χώρου της Οικολογίας όπως εκφράζεται».

«Πρέπει να τεθεί στα όργανα γιατί αλλιώς γίνεται μια συζήτηση δημόσια και αλλιώς γίνεται μια συζήτηση μεταξύ συνεργατών. Και το λέω ειλικρινώς αυτό χωρίς καμία αιχμή, είναι αλλιώς να βάζεις μια πρόταση προκειμένου να πας μπροστά και είναι αλλιώς να βάζεις μια πρόταση κάποιον ως πρόβλημα εν είδει μίας άσκησης, ενός προβλήματος. Παρόλα αυτά νομίζω ότι ο Στέφανος Κσσελάκης έχει πιάσει σωστά το μήνυμα, είδα και τον τόνο των δηλώσεων, εντάξει η αυτοκριτική και η κριτική θα γίνει εκεί που πρέπει για όλους μας γιατί θα πρέπει ο καθένας από τους βουλευτές να δούμε και τις εκλογικές μας περιφέρειες τι κάναμε, τι δεν κάναμε, αν τρέξαμε, δεν τρέξαμε».

«Στις βασικές στρατηγικές επιλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να βάλει την ατζέντα μετά από πολύ καιρό, τη βάζει και η κοινωνία την ατζέντα, την ακρίβεια, την κατάρρευση δημόσιας υγείας την εγκληματικότητα».

«Αναλύοντας αυτό, το tuning που είπα στην αρχή της συζήτησής μας, ναι δεν είναι πολιτικός όρος αλλά εννοώ πως τις τελευταίες 7 με 10 ημέρες η Νέα Δημοκρατία η οποία είναι κυβέρνηση, έχει και μια υπεροπλία στην επικοινωνία, μπόρεσε να στρέψει τη ζήτηση αλλού, αυτό δεν έκανε κακό μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ όμως, έκανε συνολικά κακό στο πολιτικό σύστημα και έστειλε τον κόσμο στις παραλίες».

«Είναι η ώρα να αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του εκλογικού αποτελέσματος, να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας, να κρατήσουμε τη φυσιογνωμία μας, να λειτουργήσουμε πιο ομαδικά, να αφήσουμε τους εγωισμούς ο καθένας, μιλάω και για τους βουλευτές και για τα στελέχη και θα μιλήσουμε φυσικά και με τους άλλους, εννοείται. Οφείλουμε να το κάνουμε και έχουμε πρόεδρο και αρχηγό, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι έχει αντιληφθεί την ανάγκη ότι κανένας δεν μπορεί μόνος του».

Προηγούμενο άρθροΜείωση 8% σημείωσε ο αριθμός των θανάτων στη χώρα, τις πρώτες 18 εβδομάδες εφέτος ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών