ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Ρωτήστε σήμερα τον λογιστή σας…Αύριο θα είναι πολύ αργά !!!

Το μεγάλο χτύπημα στην μεσαία τάξη από την ΝΔ πλησιάζει με το νέο φορολογικό για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις.

Η ΝΔ η οποία προεκλογικά είχε κάνει σημαία την μη φορολόγηση του κλάδου των μικρομεσαίων έρχεται σήμερα να τον ρημάξει , να τον διαλύσει, να τον φτωχοποιήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ σχεδίασε και θα εφαρμόσει ένα σταθερό, βιώσιμο , προοδευτικό και πάνω από όλα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ένα φορολογικό σύστημα που θα αποτελεί βασικό εργαλείο για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος.

Μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων , την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ,με σκοπό την δίκαιη ανάπτυξη.

 Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είναι :

Πρώτη μεταρρύθμιση – Φέρνουμε σημαντικές μειώσεις για 6,5 εκατ. φορολογούμενους (99,8%). Μειώνουμε τους συντελεστές και τα βάρη για εισοδήματα ως 100 χιλιάδες ευρώ, διατηρούμε ίδιους συντελεστές για εισοδήματα από 100 ως 200 χιλιάδες ευρώ, αυξάνουμε τους συντελεστές από 2% έως 5% για εισοδήματα άνω των 200 χιλιάδων ευρώ.

Τα μερίσματα θα προσμετρώνται στα εισοδήματα και θα φορολογούνται με την ίδια ενιαία κλίμακα. Σήμερα, φορολογούνται αυτοτελώς με 5%.

Δεύτερη μεταρρύθμιση – Μειώνουμε τη φορολογική επιβάρυνση για 303.000 επιχειρήσεις (96,7%). Εδώ έχουμε μία προοδευτική κλίμακα φορολόγησης με δύο απλούς συντελεστές:

► 17% αντί για 22% (που ισχύει σήμερα) για κέρδη μέχρι 220.000 ευρώ – Αφορά 303.000 επιχειρήσεις (το 96,7% του συνόλου των ενεργών επιχειρήσεων).

► 24% αντί για 22% (που ισχύει σήμερα) για κέρδη άνω των 220.000 ευρώ – Αφορά 10.000 επιχειρήσεις (το 3,3% του συνόλου).

Τρίτη μεταρρύθμιση – Μειώνουμε κατά 4,5% τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου εντός της πρώτης τριετίας. Επιτυγχάνουμε 5% μείωση της ανεργίας, με τη μείωση του μισθολογικού κόστους (κατά 2%) για τους εργοδότες και της φορολογικής επιβάρυνσης των εργαζομένων, καθώς και με την ανάπτυξη ενεργητικών πολιτικών απασχόληση

Τέταρτη μεταρρύθμιση – Καταργούμε την προκαταβολή φόρου. Για όλους! Ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Πέμπτη μεταρρύθμιση – Στο 5% ο συντελεστής φόρου ενοικίου. Από 15% που είναι σήμερα (για μέχρι 12.000 ευρώ).

Η ΝΔ φορολογεί υπέρμετρα με βάση το σχέδιο Πισσαρίδη , γιατί απλά θεωρεί τον κλάδο των μικρομεσαίων ως παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΝΔ εξαπάτησε τους μικρομεσαίους και επιχειρεί να θεμελιώσει το επιχείρημα ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κλέφτες και φοροφυγάδες.

Έρχονται να κουνήσουν το δάχτυλο αυτοί που χρωστάνε δανεικά και αγύριστα πάνω από μισό δις.(500 εκατομμύρια ευρώ)

Φτάνει πια η κοροΐδα…

Στις 9 Ιουνίου στέλνουμε το μήνυμα που θα πάψει την αλαζονεία του 41% , στέλνουμε το μήνυμα αξιοπρέπειας που λείπει μέσα από την κοινωνία μας.

Στις 9 Ιουνίου παίρνουμε την τύχη της ζωή μας στα χέρια μας…

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Βαγγέλη Ακτσαλή σε Φλώρινα και Κοζάνη
Επόμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας: Διακοπή νερού αύριο 4-6-2024 στην Κυψέλη