Πράξεις για τη Μακεδονία: Επίσκεψη στη θεραπευτική κοινότητα Ιθάκη

 Επίσκεψη στην θεραπευτική κοινότητα ΙΘΑΚΗ πραγματοποίησαν ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου και ο υπ. περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για τις επιχειρούμενες αλλαγές της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα των εξαρτήσεων.

Από την πλευρά της ΙΘΑΚΗΣ μετείχαν στη συνάντηση ο κ. Στέλιος Γκιουζέπας, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης ΑΡΓΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης, η κ. Εύη Μαυροπούλου, υπεύθυνη ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ (ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ) -μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, ο κ. Αλέξανδρος Τάντος, προσωπικό θεραπείας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ -Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ και η κ. Μαρία Καγιαννάκη, Ταμίας του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, εκπρόσωπος των γονέων.

 Μετά την αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε : «ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της Κοινότητας ΙΘΑΚΗ για την φιλοξενία, την ξενάγηση και την ουσιαστική συνάντηση. Η Κοινότητα, πρέπει να παραμείνει Κοινότητα. Αυτή είναι η βάση της επιτυχούς και μόνιμης απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης. Συνεπώς, κάθε σκέψη για συγκεντρωτικό σύστημα, δημόσιο ή, ακόμη χειρότερα, ιδιωτικό/κερδοσκοπικό είναι ο απόλυτος οδηγός για την αποτυχία. Το πολύπλευρο έργο των Θεραπευτικών Κοινοτήτων επί του πεδίου, η πολύχρονη εμπειρία που καταγράφει, μεταξύ των άλλων και παγκόσμια εύσημα για τα αποτελέσματα και η θεσμική μνήμη των προγραμμάτων και των μονάδων πρέπει να ενισχυθούν και όχι να καταργηθούν. Αυτό άλλωστε υποδεικνύουν, πέραν της κοινής αντίληψης των εμπλεκομένων και τα επιστημονικά δεδομένα.

Η παράταξή μας θα αναδείξει το ζήτημα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οπουδήποτε αλλού κριθεί σκόπιμο. Η κοινωνία και περισσότερο τα ευάλωτα τμήματά της, είναι πάνω από τα κέρδη.

Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες, με την ευχή η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, χωρίς πισογυρίσματα».

Προηγούμενο άρθροΜανώλης Κεφαλογιάννης: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ρητά αποφασίσει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο και άκυρο»
Επόμενο άρθροΒασίλης Ρόκος – “Fly-Over: Έργο χωρίς ουσιώδεις μελέτες που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμπολιτών μας”