Ελληνική Λύση: Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) – Επιστολή Γιόχανσον

Σκάνδαλο στη χορήγηση βίζας παραμονής εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης), με επιστολή του στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ίλβα Γιόχανσον, αναφέρεται στο σκάνδαλο για την παροχή αδειών παραμονής (βίζα) σε λαθρομετανάστες.
Η χορήγηση βίζας γίνεται ακόμη με… αυτοκόλλητη θεώρηση, ενώ δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για περιστατικά «εξαγοράς» βίζας στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να διαφθείρονται. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας θεωρήσεων πρέπει να επιταχυνθεί, η ασφάλεια στον χώρο Σένγκεν πρέπει να προστατευθεί και σύγχρονες προϋποθέσεις πρέπει να θεσμοθετηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) απευθύνεται στην Επίτροπο ώστε να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τη δυνατότητα κάθε κράτους μέλους να εγκρίνει την παροχή βίζας και την ύπαρξη ενός ενιαίου συστήματος ενημέρωσης για το ποινικό μητρώο του κάθε κατόχου, καθώς και για τα μέσα ελέγχου στη νομιμότητα παροχής αδειών εισόδου κάθε κράτους μέλους.

* Επισυνάπτεται η επιστολή του Ευρωβουλευτή.

Εμμανουήλ Φράγκος – Επιστολή Γιόχανσον – VISA scandal – 01.10.2023

Προηγούμενο άρθροΟικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: 13 Χρόνια «Διαύγεια» – Προτάσεις για περισσότερη λογοδοσία και διαφάνεια