Αριστερά που κάνει το έλασσον μείζον – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στην Αριστερά, από καταβολής της, μεταξύ πολλών άλλων είχαν ένα μεγάλο πρόβλημα: Δεν μπορούσαν να συμπορευθούν με την κοινωνία που ήταν εκτός των αυστηρών πλαισίων τους. Πάντα τους διέφευγαν τα μέγιστα, την ώρα που μεγιστοποιούσαν τα ελάχιστα! Ήταν κι είναι κανόνας αυτός. Να μη μπορούν να «διαβάσουν» την καθημερινότητα.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα ίδια έγιναν και στη Θεσσαλία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στα λασπόνερα. Πήγε ν’ ασκήσει αντιπολίτευση την ώρα της καταστροφής! Στήσανε και διαδηλώσεις εδώ κι εκεί. Μετά γέμισε το διαδίκτυο βρομερά συνθήματα εις βάρος του Μητσοτάκη, ενώ το ίδιο συνέβη ακόμη και σε παιγνίδι μπάσκετ… Μπορούμε να τα πούμε κι ιεροσυλία όλα αυτά.

Η Αχτσιόγλου κατάλαβε ότι για ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 300 χρόνια, όπως λένε οι επιστήμονες, φταίει ο Μητσοτάκης. Τα ίδια κι οι άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι.  Μέχρι και τις πρακτόρικες φωτογραφίες με τα παροπλισμένα ελικόπτερα πήραν στα σοβαρά υπόψη τους, για να πλήξουν τάχα τον Μητσοτάκη!

Δηλαδή πλήρης ασυναρτησία. Καμιά σχέση με τα δεδομένα. Καμιά προσπάθεια για να προσεγγίσουν αυτό που τώρα απαιτείται: Δηλαδή μια συλλογική προσπάθεια να κτίσουμε όλοι μαζί τη νέα Ελλάδα των σύγχρονων υποδομών που θα μπορούν να ανταπεξέρχονται στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα μας προκύπτουν από εδώ και στο εξής.

Χώρια τα μεταξύ τους. Που οι κλωτσιές κι οι γροθιές κάτω από το τραπέζι, δίνουν και παίρνουν. Ο καθείς για τον εαυτό του και για λογαριασμό κάποιου.

Στον Δραγασάκη «ξίνισε» ο Κασσελάκης, που μπορεί ν’ αμφισβητήσει την Αχτσιόγλου που ο ίδιος υποστηρίζει.  Στην Αριστερά είχαμε μια κουλτούρα «γειά σας, πως μπορώ να προσφέρω;». «Οπότε με ξενίζει το «γειά σας, πως μπορώ να γίνω πρόεδρος;».  Προφανώς ο Δραγασάκης έχει μείνει στις εποχές που η Αριστερά «πωλούσε» ουμανισμό και πανανθρώπινα όνειρα περί ισότητας: . Ωραία λόγια που έκρυβαν τη δικτατορία του προλεταριάτου. Τα ίδια κι ο Φίλης, που μίλησε περί  «πολιτικών του Instagram».

Μετά, ξεκίνησαν οι άλλοι στα social media. Χαμός από ακολούθους του Κασσελάκη, που οι Αριστεροί της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν … Αριστερούς του διαδικτύου.  Μέχρι κι ο ηλικιακός ρατσισμός επιστρατεύθηκε εναντίον του σοφού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υποψηφίου γραμματέα του ΚΚΕ, με στίχο του Γκάτσου:   «Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά / σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά/ καθώς παν για τα 80 ίδιοι και παράλληλοι/ το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι»!

Νέος χαμός! Αφού προσέδωσαν (άγνωστο για ποιον λόγο) στον Κασσελάκη το προσωνύμιο «ΣτέΚας», 99 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θύμωσαν, επειδή οι καινούργιοι έθιξαν το τοτέμ! Υπέγραψαν κοτζάμ κείμενο υπέρ του Δραγασάκη. Ελευθερία Χατζηγεωργίου,  Μιχάλης Καλογήρου, Αλέξης Χαρίτσης, Κώστας Μπάρκας, Ειρήνη Αγαθοπούλου και άλλοι!

Δηλαδή, κάθισαν κι ασχολήθηκαν με το τι έγραψε κάποιος στο διαδίκτυο!!!  Κατέστησαν οντότητα κάποιον που πιθανότατα ήταν troll, ίσως και του κόμματός τους από άλλο στρατόπεδο. Έκαναν πάλι το έλασσον… μείζον!

Άνθρωποι ενός άλλου σύμπαντος. Σχεδόν σε όλα.

Όπως και στην επενδυτική βαθμίδα, για την οποία έλεγαν επισήμως ότι είναι έννοια … ασύμβατη με την πολιτική Μητσοτάκη.

Πάλι … μέσα έπεσαν! Μόλις προχθές η πολιτική Μητσοτάκη επιβραβεύθηκε με την ανάληψη της επενδυτικής βαθμίδας, που αποτελεί ένα ακόμη βήμα για μια κανονική Ελλάδα…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠίσω από έναν δορυφορικό φακό… στην πλημμύρα της Θεσσαλίας! – Γράφει ο Αποστόλου Χρήστος (Bachelor of Science στην Γεωπονία)
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.