Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Δεν είναι δυνατή η προσέγγιση στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Πετριλίων λόγω της κακοκαιρίας Daniel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν είναι δυνατή η προσέγγιση, στην Ιστορική Ιερά  Κοινοβιακή Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Πετριλίων, για την  Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις  7 και 8  Σεπτεμβρίου 2023 , λόγω των έντονων πλημμυρικών  φαινομένων που ” έφερε ” η κακοκαιρία Daniel.

 

Ούτε και οι πατέρες της Ιεράς Μονής μπορούν να μετακινηθούν.

Μόνο με ελικόπτερο μπορούμε να φτάσουμε στην Καρδίτσα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηγούμενος της,  Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου.

Θα τελέσουν τις Ιερές Ακολουθίες με το φως των καντηλιών, αφού  έχει διακοπή η ηλεκτροδότηση.

Η Ιερά Μονή Πετριλίων βρίσκεται σε υψόμετρο 1.280 μέτρα στις πλαγιές του όρους Βουτσικάκι,  στην Τοπική Κοινότητα Πετρίλου – Δήμου Αργιθέας, της Π.Ε. Καρδίτσας – Θεσσαλίας.

Οι παλαιότεροι Αργιθεάτες, λόγω της ύπαρξης,  Αποτμήματος  Ιερού Λειψάνου του Αγίου ονόμαζαν την Ιερά  Μονή : ” Το  Μοναστήρι του Αγίου  Χαραλάμπου “.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P9083593
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P9083590
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P9083568 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΜετατίθεται για τις 12/9 η σημερινή συναυλία της Μπάντας Χάλκινων της Φλώρινας, των Αδελφών Βαλκάνη, στον Κοπανό.
Επόμενο άρθροΕνημερωτική δράση για τη νεολαία διοργανώνει το “ΕΝΑ Μαζί “, την Τετάρτη 13.09.2023 (7 το απόγευμα, εκλογικό κέντρο του “ΕΝΑ Μαζί”, οδός Ζαφειράκη 15)