Αλεξάνδρεια: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την άρδευση περιοχών δεξιάς όχθης Αλιάκμονα.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, η έκτακτη συνέλευση αρμοδίων φορέων με θέμα την άρδευση των περιοχών πλησίον της δεξιάς όχθης του Αλιάκμονα.

αλια1Τη συνέλευση εισήγαγε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σαρακατσιάνο και τον πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και πρόεδρο του ΤΟΕΒ Τρικάλων, κ. Μόσχο Κυτούδη. Παρών και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Βενιόπουλος και Γιώργος Κουτσαμπασόπουλος.

αλια2Παραβρέθηκαν υπεύθυνοι φορείς των Νομών Ημαθίας και Πιερίας, καθώς και εκπρόσωποι της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας που εκπονεί τον σχεδιασμό του αρδευτικού έργου. Έργο το οποίο προβλέπει την συγκεντρωτική κατασκευή αρδευτικού μηχανισμού μέσω αγωγών, για την άρδευση των καλλιεργειών στη δεξιά πλευρά του ποταμού Αλιάκμονα, με τη σωστή και οικονομική διαχείριση των υδάτων.

αλια4Κατατέθηκαν επιμέρους στοιχεία ανά περιοχή και προσωπικές απόψεις όπως παρακάτω:

-Η συνολική δαπάνη του έργου θα αγγίξει το 1.500.000 €.

-Στόχος είναι να αρδευτούν περί τα 200.000  στρέμματα καλλιεργήσιμου εδάφους.

-Θα ωφεληθούν πάνω από 2.000 παραγωγοί.

αλια5Υπήρξε ομόφωνη άποψη στο να επισπευστούν οι διαδικασίες και να τελεσφορήσει αυτό το σημαντικό έργο, όπως χαρακτηρίστηκε από όλους. Χαρακτηριστικά τα λόγια του γενικού γραμματέα του δήμου Αιγινίου, κ. Γιάννη Δάλλα: «Ζούμε σε περιοχή που αγγίζει ο Αλιάκμονας και δεν τον έχουμε ακόμη εκμεταλλευτεί. Πρέπει όμως να ασκήσουμε όλοι μαζί και πολιτική πίεση για την υλοποίηση του έργου.»

Ο διευθυντής της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας, κ. Στέφανος Νταούκας αφού εξήρε την σπουδαιότητα του έργου, πρότεινε την ένταξη στο αρδευτικό πρόγραμμα και της βόρειας όχθης του ποταμού.

Αναμένεται νέα συνέλευση περί του θέματος τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως στη ΔΚ Μελίκης.

Δείτε το βίντεο:

 

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Αντωνίου – Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, 13.07.16
Επόμενο άρθροΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ: Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση