Οι δράσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για την αποτελεσματικότερη επιτέλεση της αποστολής της

Οι απαιτήσεις στις αερομεταφορές ασθενών με τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας παρά τη συνδρομή της Αεροπορίας Στρατού, εξακολουθούν να απορροφούν πόρους του προϋπολογισμού του ΓΕΑ προς αυτή την κατεύθυνση, σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΑ, ενώ με αφορμή την τελευταία απώλεια πυροσβεστικού αεροσκάφους -“καίτοι παλαιού έκανε τη δουλειά του”- επισήμαναν την ανάγκη σχεδιασμού από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέχρι και τον Ιούνιο φέτος, εκτελέσθηκαν 409 αποστολές για την μεταφορά ασθενών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στις προτεραιότητες της πολεμικής Αεροπορίας είναι η αναβάθμιση των F-16, Mirage-2000, ελπίζοντας ότι η πατρίδα θα κάνει αυτό που πρέπει μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Παράλληλα, εξέφραζαν την ικανοποίηση τους στον τομέα συντήρησης των αεροσκαφών με τις επικείμενες συμφωνίες για την υποστήριξη των συγκεκριμένων αεροσκaφών και των Τ-6, ενώ χαρακτήριζαν πολύ καθυστερημένη την απόφαση για την αντικατάσταση των Τ-41, με την προμήθεια 12 νέων αεροσκαφών σταδίου επιλογής με δικαίωμα προαίρεσης επιπλέον 4 συνολικού κόστους 4,2 εκατομμύριών ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΓΕΑ.

Η προμήθεια των συγκεκριμένων αεροσκαφών, παρατηρούσαν οι ίδιες πηγές, θα δώσει τη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία να παράσχει επί αμοιβή εκπαίδευση σε ιπταμένους της πολιτικής αεροπορίας ελληνικών και ξένων εταιρειών.

Οι ίδιες πηγές, υπενθύμιζαν δε και την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου παροχής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Εξάλλου, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι, στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου σχήματος αεροπορικού ελέγχου, αναμένεται η αναδιοργάνωση των ήδη υπαρχόντων κέντρων με τελική μορφή την ενοποίηση στο πρώην νατοϊκό στρατηγείο στο Κουτσόχερο.

Οι ίδιες πηγές ανακοίνωσαν ότι στην επόμενη εκπαιδευτική σειρά του Σχολείου Όπλων Τακτικής θα συμμετέχουν 6 Αιγύπτιοι με 4 αεροσκάφη.

– Τους επόμενους μήνες θα συνεχισθούν οι ασκήσεις μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ στις δύο χώρες.

– Στο 5ο συνέδριο αεροπορικής ισχύος -τον Φεβρουάριο του 2017- για το οποίο βούληση της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να συμμετάσχουν και άλλοι φορείς, ‘ετσι ώστε να λάβει διεθνή υπόσταση, έχει προσκληθεί να μιλήσει ο ναύαρχος ε.α Τζέημς Σταυρίδης, υποψήφιος με το κόμμα της Χίλαρυ Κλίντον.

– Προγραμματίζονται δράσεις για την διαμονή του προσωπικού στην Αττική για υπηρεσιακούς λόγους.

– Σε συνεργασία με τους δήμους, δημιουργούνται παιδικοί σταθμοί για την κάλυψη αναγκών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήδη υφίστανται στον Άραξο, τη Νέα Αγχίαλο, την Λάρισα, την Καλαμάτα, την Ελευσίνα και το 251 ΓΝΑ.

Τέλος, εξέφρασαν την ελπίδα το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι καλύτερο από το υφιστάμενο.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια – Συνεχίζονται οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας έως τις 29/07/2016.
Επόμενο άρθροΔιακοπές στο Αριστοτέλειο… – Γράφει Ο Μιχάλης Δεμερτζής