Η μουυγγαμάρα των κορυφαίων απέναντι στις μπαρούφες – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Για τον Βαρουφάκη τα έχουμε γράψει επανειλημμένως από τότε που οι «κορυφαίοι» της τηλεδημοσιογραφίας τον καλούσαν ν’ αναλύει τις θεωρίες του, τον παρακολουθούσαν έκθαμβοι (ως γνήσιοι αναλφάβητοι πολιτικά και οικονομικά), φωνάζοντας ενίοτε…. φέρτε πίσω τα κλεμμένα!  Εκείνοι τον ανέδειξαν και τον κατέστησαν πολιτικό παράγοντα του τόπου.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Βαρουφάκης λοιπόν, ήταν από τότε -κι είναι ακόμη-  ένας εμμονικός άνθρωπος με το ευρώ και τις ανοικτές τράπεζες. Λες και τον στοιχειώνουν. Είναι εμμονικός και με κάτι ακόμη: Φαντασιώνεται συνεχώς τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, την κατάρρευση του πιστωτικού συστήματος, το κλείσιμο της Τράπεζας της Ελλάδας! Ζηλεύει τον Λαφαζάνη,  ονειρεύεται κι εκείνος ντου στο Νομισματοκοπείο, ενώ εφηύρε μια … Δήμητρα τυπωμένη με τα κατασχεμένα μηχανήματα του Εθνικού Λαχείου! Τουτέστιν γαία πυρί μιχθήτω, μπουρλότο!

Ο Βαρουφάκης είναι ένας πολιτικός σαλτιμπάγκος που πορεύθηκε με βεγγαλικά τσαρλατάνου, στηριζόμενος στην άγνοια των άλλων. Πόσο μάλλον του Αλέξη Τσίπρα, που νόμισε ότι βρήκε τον γκουρού του! Οι δυο τους μας στοίχισαν σχεδόν 100 δις, κλειστές τράπεζες, ρημαγμένο εμπόριο λόγω των capital control, διεθνή αναξιοπιστία και, φυσικά, το τρίτο μνημόνιο!

Έχει όμως ένα πλεονέκτημα: Είναι καλός πωλητής, ειδικά όταν απευθύνεται σε αναλφάβητους ή σε ανθρώπους που αδιαφορούν με το πώς δουλεύει παγκοσμίως η οικονομία. Καλός πωλητής σημαίνει ότι κάποιοι αγοράζουν τις φαντασιόπληκτες κορώνες του.

Λέει ο Βαρουφάκης για τη Δήμητρα, κάποιοι νομίζουν ότι εννοεί τη Ματσούκα… ζήτω φωνάζουν…  Ανεξαρτήτως αν όσα λέει είναι κουταμάρες και συγκρούονται μετωπικά με τις θετικές εκθέσεις κι αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν, το ΔΝΤ, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τις 12 συνεχείς  αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους, αλλά και την αναμενόμενη  επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Κι αν αυτά συμβαίνουν με τον Βαρουφάκη, το ανεξήγητο είναι αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ! Δείχνει να τρέχει πίσω του, στοχεύοντας είτε σε συγκυβέρνηση, είτε σε …ψήφο ανοχής:

Μα, πώς θα συνυπάρξουν όταν ο Βαρουφάκης μιλάει για επιστροφή στη δραχμή;

Εδώ καλύπτει τα πάντα η σιωπή!

Ο Τσίπρας σιωπή!

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, την φέρουν και υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα. Είναι δυνατόν, ακόμη κι αν όπως φαίνεται δεν γνωρίζει πολλά από Οικονομία,  να σιωπά σε όσα λέει ο Βαρουφάκης; Είναι;

Είναι δυνατόν να είναι τόσο πολύ απορροφημένοι στο μέτρημα ποσοστών για δημιουργία κυβέρνησης ηττημένων οι Τσκαλώτος και Δραγασάκης και να μην αντιδρούν στα όσα αστεία, ασυνάρτητα, παραληρηματικά και  καταστροφικά λέει ο Γιάννης μ’ ένα νι;

Είναι δυνατόν να σιωπούν και ουσιαστικά να ξαναλένε στους πολίτες ότι είναι καταδικασμένοι να ξαναζήσουν το 2015;

Α, μη ξεχάσουμε ν’ αναφέρουμε ότι με τον Βαρουφάκη εμφανίστηκε ένας φέρελπις συνεργάτης του με εξίσου παραληρηματικό λόγο. Κάποιος Έρικ, ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες και ασκεί το επάγγελμα του … διοργανωτή ακτιβιστικών εκδηλώσεων!

Εμπρός λοιπόν, στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023
Επόμενο άρθροΝ. Δένδιας: Πυξίδα της ελληνικής υποψηφιότητας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο διάλογος, η διπλωματία και η δημοκρατία
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.