Απογειώθηκαν δυο μεταγωγικά αεροσκάφη για την Αίγυπτο

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δυο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και C-27j απογειώθηκαν με προορισμό την Αίγυπτο, στο πλαίσιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Εντωμεταξύ, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι πληροφορίες ότι υπήρχαν Έλληνες στο γαλλικό κομβόι στο Σουδάν, το οποίο φέρεται να χτυπήθηκε σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο σημείο του Σουδάν, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποια στιγμή ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας και 4 Σουδανοί επιχείρησαν να βγουν από τη μητρόπολη, αλλά επειδή έπεσαν πάνω σε ανταλλαγή πυρών επέστρεψαν πίσω στη μητρόπολη, όπου είναι ασφαλείς.

Νωρίτερα, τη μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, μαζί με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων σε ετοιμότητα, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών στο Σουδάν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποστολή μεταβαίνουν και διπλωμάτης, ο διευθυντής Αφρικανικών Υποθέσεων κ. Σούλιος και προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων – εκτός των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων- με ιατροφαρμακευτικό υλικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣτροφή στις προθεσμιακές καταθέσεις – Τα βασικά χαρακτηριστικά τους – Τι να προσέχουμε στα επενδυτικά προϊόντα
Επόμενο άρθροΤι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ, έως τις 28 Απριλίου