Ανδρουλάκης… σασκίνης* – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι το ΠαΣοΚ του Νίκου Ανδρουλάκη και της παρέας του, είναι στάσιμο και έχει πτωτικές τάσεις. Μάλιστα, παρ’ ότι επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως νέος κι άφθαρτος (δεν είναι φυσικά, αφού αποτελεί προϊόν μηχανισμών και διεργασιών του κομματικού σωλήνα), χάνει συνεχώς ΚΑΙ σε δημοτικότητα. Με χαρακτηριστικό γεγονός ( έρευνα της Marc προχθές Κυριακή) ότι η δημοτικότητά του είναι πιο χαμηλή κι από αυτή του Κουτσούμπα!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προσέξτε: Η δημοτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στις αρχές Φεβρουαρίου ήταν 32% και στο τέλος Μαρτίου έχει πέσει στο 24,6%!!! Και δη σε μια εποχή που η Ελλάδα βίωσε το τρομακτικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά προκηρύχτηκαν κι εκλογές. Δηλαδή, έγινε λιγότερο δημοφιλής κατά 8%, την περίοδο που θεωρητικά θα έπρεπε να «πετάει». Άρα, κάτι στραβό γίνεται, κάπου αρμενίζει στραβά.

Ξέρετε κάτι; Όλο και περισσότεροι κεντρογενείς ψηφοφόροι θεωρούν ότι το πρώτο μεγάλο λάθος του Ανδρουλάκη ήταν η μη παραίτησή του από την Ευρωβουλή, μόλις εξελέγη πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Θεωρήθηκε ότι προτίμησε την οικονομική σιγουριά της Ευρώπης, από την όσμωση με την ελληνική κοινωνία. Μετά ακολούθησαν οι λάθος χειρισμοί στην υπόθεση των υποκλοπών, όπου παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις της κυβέρνησης να πάει στην ΕΥΠ να ενημερωθεί, εκείνος αρνήθηκε πεισματικά, προτιμώντας τις αντιπολιτευτικές κραυγές. Αν το είχε πράξει, θα μπορούσε ο ίδιος να κοινοποιήσει τους λόγους. Δεν το έπραξε και γέμισε το παρασκήνιο φημολογίες, την ώρα μάλιστα που συλλαμβάνονταν η Εύα Καΐλή, μετά από παρέμβαση μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου και της Ιταλίας.  Τότε, με μια πρωτοφανή κίνηση πανικού, χρέωσε την ευρωβουλευτή του κόμματός του στη… Νέα Δημοκρατία. Κάπου εκεί, χάθηκε η μπάλα.

Και χάθηκε περισσότερο όταν βγήκε κι είπε με την χαρακτηριστική του προφορά, τα περίφημα … «ούτε» – «ούτε»… Δηλαδή, είπε στην κοινωνία ότι θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη, αφού δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που επιμείνουν να είναι πρωθυπουργοί οι αρχηγοί τους. Μητσοτάκης και Τσίπρας, έλεγε, δεν θα πρόκειται να δουν πρωθυπουργία από εμένα.  Προπέτης; Ανώριμος; Μικρομέγαλος πολιτικά; Ποιος ξέρει;

 Η ουσία είναι ότι όσοι ψηφίζουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν και για πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα και δη όποιον είναι πρώτο. Κι όχι όποιον έχει στο μυαλό του ο Ανδρουλάκης…

Είναι και κάτι ακόμη: Βγήκε στην τηλεόραση (skai/Σία Κοσιώνη) κι ουσιαστικά αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός!! Αυτό τι είναι εκτός από υπερφίαλο; Έτσι τουλάχιστον το εισπράττει η κοινωνία.

Η κοινωνία, λοιπόν, το έχει εμπεδώσει. Ο Ανδρουλάκης εκφράζει ένα ασαφές και νεφελώδη λόγο, τον οποίο επιχειρούν ανεπιτυχώς να αναπαραγάγουν στελέχη με την ίδια οίηση μ’ εκείνον. Όπως ο λαλίστατος κι όψιμος οπαδός του ΠαΣοΚ, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, που γυρίζει από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, ισχυριζόμενος τελικά πράγματα που δεν στέκουν ή παραπέμπουν ευθέως στο κάκιστο ΠαΣοΚ της πρόσφατης ιστορίας του τόπου ή κι υποκαθιστώντας κορυφαία ιστορικά στελέχη.

Όλες αυτές οι παλινωδίες, «καίνε» τον Ανδρουλάκη. Άλλωστε ακόμη και μέσα στο κόμμα του έχουν αρχίσει συζητήσεις για την επόμενη ημέρα του ΠαΣοΚ.

Στην κοινωνία μάλιστα, κυκλοφορούν ήδη  περιπαικτικοί χαρακτηρισμοί. Κι αν αυτό γίνεται προεκλογικά, σκεφτείτε τι ήχο θα κάνουν αν επιβεβαιωθούν οι πτωτικές τάσεις …

 

*Σασκίνης: Από το τουρκικό şaşkın που σημαίνει σαστισμένος, μπερδεμένος σε σύγχυση. Αποτελεί κυρίως περιπαικτικό χαρακτηρισμό, που είναι  διαδεδομένος κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 4 Απριλίου 2023
Επόμενο άρθροΒουλή – Απ. Βεσυρόπουλος: Αξιοποίηση με διαφανή και αποδοτικό τρόπο των περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές δραστηριότητες
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.