Δ. Μάρδας: Θα προτιμούσα έναν αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ

Θα προτιμούσα έναν αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ ή έναν ΣΥΡΙΖΑ που να συνεννοηθεί πολύ καλά με όποιον συνεργαστεί 

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε χώρα με τόσο υψηλά επιτόκια

Να εξετάσουμε σοβαρά το κούρεμα του κεφαλαίου

Για το ιδιωτικό χρέος, την αύξηση των επιτοκίων, τις συνεργασίες που ενδεχομένως προκύψουν από την κάλπη μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά και για τις αλλαγές του νομοσχεδίου που αφορούν στο νερό μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής ΑΠΘ, πρώην αν. υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Δημήτρης Μάρδας στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση.

Όλοι προτιμούν μία αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα κριθεί για το έργο της κατά 100% αλλά αν τα αποτελέσματα δώσουν εντολή συνεργασίας, τα κόμματα πρέπει να ακολουθήσουν την εντολή. «Θα προτιμούσα έναν αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ, ή έναν ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να συνεννοηθεί πολύ καλά με αυτόν που θα συνεργαστεί» τόνισε ο κ. Μάρδας σημειώνοντας πως κάθε κόμμα πρέπει να έχει τους στόχους του. Να λέει τι θα κάνει κι όχι τί θα πρέπει να κάνουν οι άλλοι»

Να δούμε σοβαρά το κούρεμα του κεφαλαίου

Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά και ήδη προβλέπεται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, το κούρεμα του κεφαλαίου. Η πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να δείξουν προσοχή απέναντι στον κακοπληρωτή που δεν έχει χρήματα είπε  ο κ. Μάρδας τονίζοντας πως εκείνο που αφορά όλους είναι οι προσαυξήσεις και τα επιτόκια. «Στην εφορία φτάνουν το 120% μετά το 2014 και πριν ήταν ακόμη ψηλότερα ενώ στα ταμεία φτάνουν το 300%. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε χώρα με επιτόκια τόσο ψηλά» υπογράμμισε συγκρίνοντας με άλλες χώρες που «δε βλέπεις τέτοιες προσαυξήσεις»

 Γιατί επανέρχεται το θέμα του νερού;

Όπως επισήμανε ο κ. Μάρδας «η οδηγία της ΕΕ  του 2014 και οι δηλώσεις του τότε Επιτρόπου του κ Μπαρνιέ έκλεισαν το θέμα των συμβάσεων  παραχώρησης δηλαδή της ιδιωτικοποίησης  του νερού στο πλαίσιο της ΕΕ. «Οπότε γιατί επανέρχεται το θέμα μετά από 10 χρόνια εδώ όταν ξέρουμε βέβαια ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από γνωστή πολυεθνική για «αγορά» της ΕΥΑΘ»; Αναρωτήθηκε ο κ. Μάρδας.  Οι ρυθμίσεις της ΝΔ για εποπτική αρχή στο θέμα του νερού και μη ιδιωτικοποίηση απλώς εμπαίζει τον κόσμο. Οι εποπτικές-ρυθμιστικές αρχές υπάρχουν σε περιπτώσεις παραχώρησης δημοσίου αγαθού σε ιδιώτη, κατέληξε.

 

Προηγούμενο άρθρο28-3-2023 Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία
Επόμενο άρθροΟμιλία Ανδρέα Σπυρόπουλου, Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο 4ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου