Ο… τελικός του Euro! Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Απόψε λοιπόν. Στις 22.00. Στην προημιτελική φάση το παιγνίδι …τελικός!

Γερμανία – Ιταλία.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Με τους Ιταλούς να εμφανίζονται με το πλεονέκτημα της παράδοσης, αφού δεν έχουν χάσει ποτέ από τους Γερμανούς σε επίσημα παιγνίδια Mουντιάλ  ή Euro!

Όμως, είναι σαφές ότι οι παραδόσεις δημιουργούνται για να σπάνε.

Οι Γερμανοί είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές και όπως δείχνουν τα δεδομένα διαθέτουν πιο ώριμη ομάδα από τους Ιταλούς.

Οι Ιταλοί, επιπλέον, δεν θα έχουν τον τιμωρημένο Ντιέγκο Μότα, τον Καντρέβα που είναι τραυματίας, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ντε Ρόσι.

Όσοι γνωρίζουν καλά και αναλύουν τα δεδομένα και τις αντιδράσεις των δυο ομάδων, ισχυρίζονται ότι υπάρχει φαβορί. Κι αυτό είναι η Γερμανία, ειδικά αν δεν υποτιμήσει την αντίπαλό της.

Πολύ περισσότερο αν καταφέρουν να επιτύχουν πρώτοι και γρήγορο γκολ, που αναγκαστικά θα αναγκάσει τους Ιταλούς να βγουν από το αναμενόμενο αμυντικό τους καβούκι και υποχρεωθούν να παράξουν ποδόσφαιρο δημιουργίας και όχι καταστροφής και αντεπιθέσων.

Όπως και νάναι, αυτό είναι το μεγαλύτερο  παιγνίδι του Euro μέχρι τώρα.

Κι ο νικητής θα βρει μπροστά του τον νικητή του αυριανού παιγνιδιού της οικοδέσποινας Γαλλίας με την έκπληξη των …ψαράδων της Ισλανδίας.

Ενώ, ως γνωστόν, η Ουαλία έκανε χθες βράδυ τη μεγάλη έκπληξη και πέταξε εκτός του Βέλγιο. Και θα βρει στον ημιτελικό την Πορτογαλία του «τσούκου –τσούκου μπολ» του Φερνάντο Σάντος…

Εξωαγωνιστικές λεπτομέρειες: Στις εξέδρες θα είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ενώ αναμένεται να δουν το παιγνίδι εκατοντάδες εκατομμύρια φίλαθλοι από όλον τον κόσμο…

 

 

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια – Α.Σ.Α. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ – Κερδίστε ένα tablet
Επόμενο άρθροΗ Toyota ανακαλεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.