Αγία Τριάδα Ημαθίας: Το Άναμμα του Αποκριατικου φανού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδος Βίντεο-Φώτο

_lowlight

Το πατροπαράδοτο έθιμο του ανάματος του φανού αναβίωσε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδος στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με την πλειοψηφία των κατοίκων και φίλτοντου Συλλόγου να δίνουν εντυπωσιακό παρών.

 Την εκδήλωση προλόγισε ο χοροδιδάσκαλος και μέλος του Συλλόγου Σταμάτης Καρδάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη και τους χορευτές του Συλλόγου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν για να στεφθεί με επιτυχία η όλη διοργάνωση. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελέτης Σισμανίδης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση,  η οποία έλειψε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας,  ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την σημασία της ύπαρξης των πολιτιστικών συλλόγων οι οποίοι προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλουν στην διατήρηση των ηθών και των εθίμων. Τέλος, ευχαρίστησε τον χοροδιδάσκαλο Σταμάτη Καρδάκο τα παιδιά και τους γονείς που στηρίζουν τον Σύλλογο και ευχήθηκε να διατηρηθεί το έθιμο για πολλά χρόνια ακόμη. Ακολούθησε το άναμμα του φανού,  ενώ την τιμητική τους είχαν οι παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά  και τμήματα ενηλίκων του συλλόγου. Και του χρόνου!!!

Να ευχαριστήσουμε τον Αναστάσιο Κουκλίδη για το βίντεο από τη βραδιά της εκδήλωσης!!!

Δείτε το βίντεο

Αγία Τριάδα Ημαθίας 183839 YouTube Αγία Τριάδα Ημαθίας 184031 YouTube

Αγία Τριάδα Ημαθίας 183540 YouTube
_autotone
Προηγούμενο άρθρο«Μαγνήτισε» το Καρναβάλι της Αιδηψού H πολύπαθη Β.Εύβοια βρίσκει και πάλι το χαμόγελο
Επόμενο άρθροΣε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας