Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται η έναρξη της 12ης Διεθνούς Έκθεσης «Zootechnia» (2-5/2) στη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά από διετή απουσία λόγω κορονοϊού, επιστρέφει δυναμικά, έχοντας στο επίκεντρό της τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες, στους κλάδους των κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας.
Στη διάρκεια της «Zootechnia», που σύμφωνα με τη διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo αποτελεί τη μοναδική ανάλογη και εξειδικευμένη έκθεση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και στην ΝΑ Ευρώπη, μεγάλες επιχειρήσεις των κλάδων της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, θα παρουσιάσουν μηχανήματα, υπηρεσίες, έρευνες, αλλά και σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων.
Σηματοδοτώντας τις εξελίξεις σε ένα από τα πιο δυναμικά πεδία της πρωτογενούς παραγωγής, που διέρχεται φάση υλοποίησης νέων επενδύσεων μέσω των σχεδίων βελτίωσης, η φετινή «Zootechnia» «αποτυπώνει την επενδυτική κινητικότητα που καταγράφεται στους κλάδους, από τη μεγάλη προσέλευση εκθετών και το ενδιαφέρον εμπορικών επισκεπτών», σημειώνει στη σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΘ-Helexpo. Τονίζει δε, ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης προσφέρεται η δυνατότητα για τη διενέργεια B2C και B2B συναντήσεων.
Πέραν του εκθεσιακού της περιεχομένου, η φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το Pet Festival -έκθεση ζώων συντροφιάς και ζωοφιλίας- και το Σαλόνι Αλόγου, που αποτελεί ένα αφιέρωμα σε φυλές αλόγων.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του, ενώ τα Εργαστήρια Ζωοτεχνίας και Διατροφής του τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo, θα αναδείξουν το ελληνικό αυγό, µέσα από την µακρόχρονη ερευνητική τους εµπειρία στην ανάπτυξη καινοτόµων προϊόντων αυγού και στην υιοθέτηση ορθών πρακτικών εκτροφής.
ΑΠΕ - ΜΠΕ