Παναγιώτης Δουδωνής: Η Νέα Δημοκρατία έχει ακολουθήσει έναν ολισθηρό δρόμο πόλωσης – Θα τιμήσουμε την τρίτη εντολή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΔΩΝΗ, ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ»

 

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», με τον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο, μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Δουδωνής σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει σε όλους τους τόνους και στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας: “Δεν διεκδικώ μια κυβέρνηση ηττημένων, αλλά νικητών”. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ – για να καταλάβετε την αντίφαση του πράγματος – είναι αυτός που έχει περάσει το νόμο της απλής αναλογικής. Τι σημαίνει όμως κατάργηση της απλής αναλογικής; Κατάργηση του μπόνους. Άρα, αυτό που λέει ο κ. Μπαλάφας “το δεύτερο κόμμα από το πρώτο έχει διαφορά”, δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει το μπόνους, άρα δεν υπάρχει η πριμοδότηση – αν θέλετε – η ενίσχυση του πρώτου κόμματος με μια σειρά από έδρες, είτε είναι οι 50 είτε είναι το κλιμακωτό της Νέας Δημοκρατίας. Δεύτερο ζήτημα. Άκουσα τον κ. Κατσαφάδο να λέει ότι “η σταθερότητα είναι η μονοκομματική κυβέρνηση”. Δηλαδή μια κυβέρνηση 151 εδρών είναι πιο σταθερή από μια κυβέρνηση συνεργασίας 200; Από που προκύπτει αυτό;», διερωτήθηκε.

«Εμείς την τρίτη εντολή θα την τιμήσουμε, θα σεβαστούμε το άρθρο 37 του Συντάγματος. Θα έχουμε μια θεσμική επιλογή και με βάση το πρόγραμμά μας, το οποίο έχει έναν διττό ρόλο, θα τεθεί υπόψιν των Ελλήνων πολιτών πριν τις εκλογές για να μας αξιολογήσουν και να μας ψηφίσουν, θα είναι και η βάση που θα συζητήσουμε μετά τις εκλογές με όποιον συμφωνεί με αυτό», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος αναφορικά με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ακολουθήσει έναν ολισθηρό δρόμο πόλωσης απέναντι σε ένα κόμμα, που είναι το μόνο – θα μπορούσα να πω – αυστηρά θεσμικό κόμμα της Ελλάδας. Ένα κόμμα που κάνει προγραμματική αντιπολίτευση και έχει προτάσεις για τους Έλληνες πολίτες» σημείωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για να προσθέσει: «Όταν μας είπε ‘’σοσιαλΚαμμένους’’ ο κ. Μητσοτάκης, εμείς πήγαμε και ψηφίσαμε τις αμυντικές δαπάνες αμέσως μετά. Τι θέλω να πω; Κινούμαστε θεσμικά».

Προηγούμενο άρθροΒέροια Πλατεία Ελιάς: Αλλαγή Χρόνου
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων.