Βουλή – Κυρ. Μητσοτάκης: Από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των δαπανών για τρόφιμα

O πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «μετά από 12 χρόνια, 1.700.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση κοντά στο 8%. Ενώ ακόμα 1.000.000 θα έχουν έμμεσο όφελος από την πλήρη κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Ανακούφιση όμως, έρχεται και για 2.300.000 πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στους οποίους θα καταβληθεί επίδομα 250 ευρώ».

Και προσέθεσε: «Προχωράμε σε μια νέα πρωτοβουλία για να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά. Η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ώστε από τη νέα πρωτοβουλία να ωφεληθεί και η μεσαία τάξη. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες η Πολιτεία θα καλυπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων: φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤιμές καυσίμων: Ανάσα στους καταναλωτές από την σημαντική υποχώρηση τιμών το τελευταίο εξάμηνο – Σε διαφορετική τροχιά οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας
Επόμενο άρθροΠως θα λειτουργήσει η επιδότηση για τους συνεπείς δανειολήπτες – Αναλυτικά παραδείγματα