Ο βουλευτής Ζακύνθου, κ. Ακτύπης Δ., παρεμβαίνει δυναμικά για το οξύτατο θέμα των δανείων με ρήτρα ελβετικού φράγκου.
Με την άκρως κοινωνική και με νομικό ενδιαφέρον παρέμβασή του, ζητάει -μεταξύ άλλων- την άμεση νομοθετική επίλυση του ζητήματος, λαμβάνοντας οι αρμόδιοι υπόψη τους την υπ.αριθμ.369/2019 (Α2’ πολιτικό τμήμα) που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος σε συνεδρίασή του κρίνοντας, με δύναμη αμετάκλητης πλέον, την απόφαση του Εφετείου Λάρισας 17/2017 υπέρ των δανειοληπτών.
Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται να παίρνουν οι παρεμβάσεις των γαλάζιων βουλευτών για το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο. Τις τελευταίες μέρες ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος καταθέτουν πρόταση επίλυσης για ένα ζήτημα που έχει εμπλέξει σε έναν απίστευτο κυκεώνα περισσότερους από 200.000 πολίτες. Οι βουλευτές δέχονται σωρεία αιτημάτων πολιτών της Περιφέρειάς τους που τους ζητούν όχι απλώς να πάρουν θέση αλλά να γίνουν και μέρος της λύσης, μεταφέροντας το αίτημά τους από την Λευκάδα, την Κέρκυρα, τα Δωδεκάνησα, τη Ζάκυνθο τη Καστοριά, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε ο τελευταίος με την σειρά του να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος 2251/1994 όπως ισχύει , άρθρο 10 παρ. 21, περί προστασίας των καταναλωτών με βάση τον οποίο « Ο Υπουργός Ανάπτυξης μπορεί με απόφαση του, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις προσαρμογής της συναλλακτικής συμπεριφοράς των προμηθευτών στο δεδικασμένο αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων επί αγωγών καταναλωτή ή ενώσεων καταναλωτών, εφόσον οι συνέπειες του δεδικασμένου έχουν ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών».
Όπως αναφέρεται, λοιπόν, ανωτέρω ο Διονύσιος Ακτύπης, Βουλευτής Ν. Ζακύνθου, αναστάτωσε θετικά τους πολίτες του νησιού, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους έτερους κυβερνητικούς βουλευτές, δείχνοντας στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης τη δυνατότητα διευθέτησης του ζητήματος επί τη βάση των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν τους καταναλωτές, θέτοντας για όλους τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου δίχτυ προστασίας, τονίζοντας παράλληλα την αδήριτη ανάγκη για άμεση και ουσιαστική λύση του ως άνω κοινωνικού προβλήματος.
Ακολουθεί η επιστολή – πρόταση