Μακροχώρι – Τρίκαλα και Αλεξάνδρεια – Αγία Μαρίνα τα σημαντικότερα παιχνίδια στην Α’ ΕΠΣ. Το πρόγραμμα

Με τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται ο Α’ γύρος του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Ημαθίας. Από τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής θα φανεί και ποια από τους δύο πρωτοπόρους θα είναι η ομάδα που θα κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, με κοινό χαρακτηριστικό ότι και οι δύο αγωνίζονται εκτός έδρας με υπολογίσιμους αντίπαλους.

Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων θα αγωνιστεί στο Μακροχώρι κόντρα στην τοπική ομάδα η οποία φέτος τα πάει περίφημα  και δίκαια βρίσκεται στην τρίτη θέση του  πίνακα της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πολύ καλή εμφάνιση στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Φίλιππο Μελίκης όπου επικράτησαν με 3-0 και θέλουν να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Από την άλλη η έλευση του μπαρουτοκαπνισμένου Γιάννη Κερλίδη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Μέγα έχει ανεβάσει τον πήχη στις φιλοδοξίες των φιλοξενούμενων,   οι οποίοι θέλουν να πετύχουν την έβδομη κατά σειρά νίκη και να κατακτήσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας θα διεξαχθεί το άλλο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής εκεί όπου η ΑΕ θα κοντραριστεί με τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Ένα παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας για τους γηπεδούχους οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βάλουν τρικλοποδιά και στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας μετά από αυτή που πέτυχαν απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων. Από την άλλη οι  φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη και μόνο νίκη για να διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα είναι πιθανό να ανοίξει ένα κύκλο εσωστρέφειας στο εσωτερικό της ομάδος μια και ο φετινός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Γ’ Εθνική.

Στο γήπεδο της Μελίκης ο Φίλιππος υποδέχεται τον Κοπανό σε ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Και οι δύο προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα την προηγούμενη αγωνιστική και αυτό από μόνο του προσδίδει στην αναμέτρηση ξεχωριστό ενδιαφέρον. Με νίκη ο Φίλιππος παραμένει στο κόλπο της τετράδας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν και θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Στο ΔΑΚ Νάουσας ο ΦΑΣ θα αντιμετωπίσει τον  Ν.Π.Σ Βέροια Β’ σε ένα παιχνίδι όπου ο ΦΑΣ με καινούργιο Δ.Σ. πλέον  θέλει να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Μια αποστολή με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχουν δείξει καλά δείγματα γραφής και συνηθίζουν να παίζουν καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τον καινούργιο ΦΑΣ θα τον δουν οι φίλαθλοι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων,  όπου η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά με σκοπό να παρουσιάσουν ένα καινούργιο πρόσωπο στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος

Τέλος το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου με την τοπική ομάδα να κοντράρεται με τον ΑΣ Λευκαδίων.  Οι γηπεδούχοι σκοπεύουν να πετύχουν την πρώτη εντός έδρας νίκη  και σίγουρο ο αντίπαλος τους προσφέρεται για αυτό. Όλοι οι αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν στις 15.00.

Το πρόγραμμα των αγώνων (15.00)

Φίλιππος Μελίκης – ΓΑΣ Κοπανός

ΦΑΣ Νάουσα – ΝΠΣ Βέροια Β’

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΣ Λευκαδίων

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

Μακροχώρι – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ-Γαλλία-NASA: Εκτοξεύθηκε με πύραυλο της SpaceX η αποστολή για την πρώτη συνολική επισκόπηση των επιφανειακών υδάτων της Γης
Επόμενο άρθροΝάντια Γιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση ωραιοποιεί επικοινωνιακά την κατάσταση, αλλά την στιγμή που οι αριθμοί ευημερούν, οι πολίτες υποφέρουν από το κύμα της ακρίβειας