384 ΜΕΔ: 10 χρόνια αποστολών έρευνας και διάσωσης και μεταφοράς ασθενών και τραυματιών

Εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 10 ετών από την ίδρυση της 384 μοίρας έρευνας – διάσωσης (384ΜΕΔ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 112 πτέρυγα μάχης στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Η 384 ΜΕΔ διεξάγει αποστολές έρευνας και διάσωσης σε καιρό ειρήνης και πολέμου σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα, καθώς και αποστολές μεταφοράς ασθενών και τραυματιών.

Η συγκεκριμένη αποστολή της ενισχύει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο έχει την αρμοδιότητα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, της διεξαγωγής επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο FIR Αθηνών.

 Η εκδήλωση περιελάμβανε απονομή αναμνηστικών, στατική έκθεση ελικοπτέρων Super Puma AS-332, καθώς και επίδειξη επιχείρησης έρευνας – διάσωσης (SAR-CSAR).

Στον εορτασμό παρέστησαν, ο διοικητής της ΔΑΥ υποπτέραρχος Συμεών Αστρεινίδης και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας του λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων. Ήρθε η ώρα των μηχανογραφικών
Επόμενο άρθροΤα μαθήματα κατεύθυνσης που διαλέγουν οι μαθητές Λυκείου για να μπουν στο Πανεπιστήμιο, είναι και θέμα γονιδίων (όπως επίσης οι βαθμοί τους στις εισαγωγικές εξετάσεις)