Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».

Από το ’74 η χώρα έχει να πρόβλημα σχετικά με τις συμπεριφορά της απέναντι στους συμμάχους. Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι η Ευρώπη όλη καταρρέει και εμείς χορεύουμε στον χορό των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον στην Ελληνική βουλή θα πρέπει κάποια στιγμή να αποσαφηνιστεί.

 

Βγήκε λοιπόν ο Εμμανουέλ Μακρόν και είπε ότι οι ΗΠΑ επιτρέπουν την κρατική επιχορήγηση να φθάσει στο 80% σε κάποιους τομείς, ενώ εδώ (εννοεί την Ευρώπη) απαγορεύεται. Μα όταν ένα κράτος επιδοτεί κρατικές επιχειρήσεις, είναι δυνατόν να το ανταγωνιστεί κάποιο άλλο κράτος; Όχι! Δεν είναι δυνατόν! Εμείς εδώ εκβιαστικά πουλήσαμε στους Γερμανούς το ΟΤΕ, εκβιαστικά πουλήσαμε αεροδρόμια και λιμάνια, εκβιαστικά πουλήσαμε ό,τι αναπνέουμε και ό,τι πίνουμε, ενώ οι Αμερικανοί το επιχορηγούν!

Την ίδια ώρα που ο κος Μητσοτάκης και ο κος Τσίπρας μας λένε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ανώτερη του εθνικού συμφέροντος, οι Γερμανοί τηρούν μια περίεργη στάση στο θέμα της οικονομίας. Ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να δαπανήσει η χώρα του 200 δις ευρώ για επιδοτήσεις, για να βοηθήσει τους Γερμανούς πολίτες, παρά την ένσταση του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκανε λόγο για παραβίαση του δημοσιονομικού φρένου. Αυτό λοιπόν που δεν καταλαβαίνω είναι τι πρόβλημα έχει η Γερμανία με το Ευρω-ομόλογο. Αυτή η σύγχυση περί Ευρωπης και εθνικού συμφέροντος πρέπει να σταματήσει. Πάνω απ’ όλα είναι το εθνικό συμφέρον, είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Βλέπω όμως και μια σύγχυση στην Αριστερά.  Από χθες χαίρονται στην Αριστερά γιατί στην Βραζιλία νίκησε στις εκλογές ο Λούλα! Ξέρετε ποιος είναι ο Λούλα; Ορίστε εδώ (δείχνει φωτο) δείτε τον με τον φίλο του τον Σβάμπ! Παίρνουν εντολές αυτοί οι άνθρωποι από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ύστερα έρχονται να κυβερνήσουν τον πλανήτη.

Για να πάμε όμως στην οικονομία, θα σας δώσω τα 5 βασικά στοιχεία του πληθωρισμού:

-ΠΡΩΤΟΝ: Δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, διότι ανατροφοδοτείται συνεχώς.

-ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δεν θα τελειώσει μόνος του, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση από την ελληνική κυβέρνηση.

-ΤΡΙΤΟΝ: Δεν ανταποκρίνεται άμεσα στα αντιπληθωριστικά νομισματικά μέτρα που λαμβάνουν οι Ευρωπαϊκές χώρες.

-ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η μείωσή του δεν είναι χωρίς κόστος στην οικονομία. Όσο μειώνεται ο πληθωρισμός τοσο αυξάνεται η ανεργία. Αυτά είναι βασικά γνωρίσματα της οικονομίας!

-ΠΕΜΠΤΟΝ: Ιδιαίτερα στην Ε.Ε. η αύξηση των τιμών δεν προέκυψε από την αύξηση της ζήτησης των προϊόντων. Ψάξτε να δείτε από πού προήλθε. Προήλθε κυρίως από την αισχροκέρδεια των καρτέλ και των παρόχων ενέργειας που εξυπηρετείτε εσείς συνεχώς.

Τα νομισματικά μέτρα δεν επαρκούν για την αντιμετώπι8σή του. Σας τα έχουμε πει αυτά. Έχουμε καταθέσει και προστάσεις σχετικά. Εσείς όμως μας λιβανίζετε με τον τουρισμό που λέτε ότι είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Και την ίδια ώρα βγαίνει η Eurostat και τι λέει; Λέει ότι μεταξύ 2019 και 2021 έγινε μία χωρίς προηγούμενο εκκαθάριση επιχειρήσεων του τουρισμού στην Ελλάδα. Είχαμε μείωση 35,2% στον αριθμό των επιχειρήσεων (13,3 χιλιάδες έβαλαν λουκέτο) και μείωση 24,4% στις κλίνες (324 χιλιάδες κλίνες αφανίστηκαν). Δεν μπορείς λοιπόν να θεωρείς τον τουρισμό βαριά βιομηχανία όπως τη νοείτε εσείς, γιατί είναι επένδυση υψηλού κινδύνου.

Και πάμε στις κατασχέσεις σπιτιών. Είναι αισχρό να βγαίνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και να μιλούν! Ο κος Πάτσης πήρε τα δάνεια. Πώς τα πήρε; Με κομπίνα; Με βύσμα; Πάντως κακώς τα πήρε. Σίγουρα όμως με την συνεχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα funds απειλούν τώρα τα σπίτια των Ελλήνων. 17 αρπακτικά funds διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια που αντιστοιχούν σε 250.000  ακίνητα, αξίας 134 δις ευρώ! Όσο δηλ. είναι το ελληνικό ΑΕΠ. Και εσείς κάνατε τα πάντα για να χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους και το βιος τους. Και το χειρότερο ακόμα είναι ότι κάνατε 10 δις απ’ ευθείας αναθέσεις, για να παίρνουν οι κολλητοί σας λεφτά! Είστε βουτηγμένοι στον βούρκο της διαφθοράς. Πείτε μας γιατί θα δώσατε αυτά τα χρήματα. Σύμβουλοι, κολλητοί, ξάδερφοι, θείοι, κολλητοί στην τοπική και τη νομαρχιακή τα πήραν. Φύγετε επιτέλους να  ξεβρωμίσει ο τόπος!

Δεν μας έφταναν οι κυρώσεις, έχουμε και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των δυτικών επιχειρηματιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BLOOMBERG: τα πλοία που μεταφέρουν LNG βολοδέρνουν ανοικτά των ισπανικών ακτών, καθώς οι τιμές αυξάνονται, και θα το πουλήσουν τελικά σε τιμή 700% πάνω! Για ποια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μας μιλάτε λοιπόν;

Κάνετε λάθη. Παίζετε παιχνίδια με τις ανάγκες των πολιτών για την ηλεκτρική ενέργεια. Ψηφίσατε την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της οδηγίας 2019/944 για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εισάγει το μοντέλο κατανάλωσης «απόκριση ζήτησης» και «ενεργός πελάτης», που προβλέπει ότι: «ο καταναλωτής πρέπει να προσαρμόζει τις ανάγκες του στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας» και όχι να προσαρμόζεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ανάγκες των καταναλωτών, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος μπορεί πρέπει να αρχίσει να προσανατολίζεται στην αγορά συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή μπαταριών, αν θέλει να έχει ηλεκτρικό ρεύμα όλη την ημέρα, ή να μην πληρώνει μια περιουσία για αν έχει ηλεκτρικό ρεύμα όλη την ημέρα.

Η Γερμανία διαλύει ένα αιολικό πάρκο για να ανοίξει ο δρόμος για ένα ανθρακωρυχείο. Πρόκειται για το πάρκο Γκάρζβάϊλερ στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας! Και εσείς τα δώσατε τα λιγνιτωρυχεία μας για να βγάλουν εκατομμύρια οι κολλητοί σας.

Και βλέπουμε τελευταία έναν ξαφνικό …. Έρωτα των μεγάλων ομίλων για τον λιγνίτη!! Βλέπουμε ότι υπάρχει αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τα ιδιωτικά ορυχεία της Βεύης και της Αχλάδας!

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι Εσείς υπακούετε τυφλά στις διαταγές του «ιερατείου» των Βρυξελλών!!

Μιμηθείτε το παράδειγμα του Ορμπάν, που μεταφέρει το συμφέρον του έθνους του και το υπερασπίζεται.

Και πάμε στο καλάθι του νοικοκυριού. Κάνατε τον Έλληνα επαίτη. Τον βάζετε να μετρά το cent για να αγοράσει κάτι από το super market. Δίνετε επιδόματα γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν πια τη δυνατότητα να παράγουν πλούτο. Εμείς λέμε όχι στα επιδόματα, λέμε ναι στην εργασία, λέμε ναι στον καλό μισθό για να ζουν οι Έλληνες αξιοπρεπώς.

Ο Τζωρτζ Όργουελ είχε πει: «ΣΕ εποχές παγκόσμιας πλάνης, το να λές την αλήθεια είναι μια επαναστατική πράξη»! αυτή την επαναστατική πράξη κάνουμε εμείς εδώ. Καταθέσαμε προτάσεις και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Και δυστυχώς εσείς συνεχίζετε να κάνετε λάθη. Όπως ο πόλεμος που ξεκίνησε ο πρωθυπουργός κατά της Ρωσίας. Τεράστιο λάθος!  Και για να σας αποδείξω πόσο λάθος είστε: Οι ΗΠΑ λένε ότι Ρωσία και Κίνα τις απειλούν! Η Κίνα, λοιπόν, έχει 5 στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία έχει 36 στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο και οι ΗΠΑ διαθέτουν πάνω από 850 στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο!

Και πείτε μου γιατί πρέπει να υπηρετώ τα αμερικανικά συμφέροντα όταν αυτά συγκρούονται με τα ελληνικά; Το «ανήκωμεν εις την Δύσιν» είναι ρήση μιας άλλης εποχής. Εμείς λέμε ότι είμαστε ισότιμοι με την Δύση. Δεν είμαστε η ουρά τους.

Η New York Post λέει αυτό που φωνάζει εδώ καιρό η Ελληνική Λύση: «Οι κυρώσεις καταστρέφουν τη  Δύση, ενώ απογειώνουν την οικονομία της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας»! Πού φτάσαμε! Και αντί να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος χθες, εμείς στέλνουμε συνεχώς όπλα στην Ουκρανία! Δίχως λιπάσματα, δίχως σιτηρά, δίχως τροφές από την Ρωσία, από την οποία εξαρτώμαστε, θα πεινάσουν τα παιδιά μας!

Την ιδια ωρα Η Κομισιόν λαμβάνει αποφάσεις πριν από εμάς για εμάς! Η κα Φον ντερ Λάϊεν είπε ότι η Ε.Ε. θα δίνει στο Κίεβο 1,5 δις ευρώ το μήνα το 2023! Και αυτό το αποφάσισε η μη εκλεγμένη «μονάρχης» της Ε.Ε. Την διόρισε η Μέρκελ. Και αυτή είναι που αποφάσισε πού θα δώσει τα λεφτά των ιθαγενών της, χωρίς καν να μας ρωτήσει!

Αλλά βγήκε ο Σαρκοζί και είπε για την πρόεδρο της Κομισιόν; Είπε: «Η Φον ντερ Λάϊεν δεν έχει δικαιοδοσία να αγοράζει όπλα για την Ουκρανία. Η Κομισιόν δαπανά μεγάλα ποσά για αγορά όπλων για την Ουκρανία, ενώ αγνοεί τα προβλήματα των πολιτών της Ε.Ε.».

Εσείς όμως στείλατε το 3,3% του αμυντικού προΫπολογισμού μας στην Ουκρανία, ενώ η Γαλλία έστειλε το 0,4%! Και τα τελευταία χρόνια ο Ζελένσκι έχει γίνει δισεκατομμυριούχος. Πού τα βρήκε τα λεφτά; Και εσείς σε ποιόν τα δίνετε;

Και από αυτή την ιστορία είναι οι φίλοι της ΝΔ που οικονομάνε. Ευτυχώς που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία για να καταφέρουν οι εφοπλιστές να αυξήσουν τα έσοδά τους! Ο κος Αλαφούζος είπε: «Στην αρχή του πολέμου αποφασίσαμε να μην μεταφέρουμε ρωσικό πετρέλαιο, αλλά στη συνέχεια είδαμε ότι ακόμα και οι πετρελαϊκοί κολοσσοί παίρνουν ρωσικό πετρέλαιο. Επίσης είδαμε και την ίδια την Ε.Ε. να το ενθαρρύνει, κάνοντας λίγο πιο εύκολη της ασφάλιση των πλοίων»!

Κατά τα άλλα ο ΣΚΑΪ όλη την ημέρα βρίζει τη Ρωσία, αλλά τα χρήματα από τους Ρώσους τα παίρνει ο Αλαφούζος. Σε αυτό το κανάλι που δεν μας κάλεσαν ποτέ εμείς είμαστε υπερήφανοι που δεν περνάμε ούτε απ’ έξω! Απορώ πώς πηγαίνει εκεί ο κος Τσίπρας! Είπαμε να γίνετε ολίγον συστημικοί, αλλά ολίγον αριστεροί δεν γίνεται.

Και έχει το θράσος λοιπόν ο Ζελένσκι να βγάζει μια λίστα με 2.500 φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματίες, τους οποίους χαρακτηρίζει «ανθρώπους του Πούτιν»! Αυτό είναι θράσος! Μέσα στη λίστα είναι και ο κος Ιβάν Σαββίδης! Είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα στον Ζελένσκι να μας λέει ότι δεν του αρέσει ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης και άλλοι; Ποιος είναι ο Ζελένσκι; Ο κος Τίποτα που ξαφνικά έγινε παράγοντας!

Κάνετε τρομακτικά λάθη, που φθάνουν στο όριο του διπλωματικού εγκλήματος!

Για πρώτη φορά εκπρόσωποι της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα δεν προσκλήθηκαν στους εορτασμούς της 195ης επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου!! Μα με την συνθήκη της Αδριανουπόλεως ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελλάδα, η οποία μέχρι τότε ήταν φόρου υποτελής!

Δώσατε την δυνατότητα τον κο Τσούνη, τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, να κάνει δηλώσεις μετά την πρόεδρο της Δημοκρατίας! Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι αμερικανικό προτεκτοράτο! Κανονικά έπρεπε πρώτα να γίνουν δηλώσεις του πρωθυπουργου και των πολιτικών αρχηγών και τελευταίος να μιλήσει ο  κος Τσούνης.

Ερχεται ο Σούλτς την 28η Οκτωβρίου και του λέει ο Μητσοτάκης ότι οι επανορθώσεις δεν μπορούν να επιφέρουν ρήξη στις διμερείς σχέσεις. Αλήθεια; Ποιος είναι ο Μητσοτάκης που το αποφασίζει αυτό μόνος του;

Αντί να πάρουμε φρεγάτες θα πάρουμε μισά όπλα, χωρίς αντιπυραυλικό σύστημα! Εμείς όταν ψηφίσαμε εδώ στην βουλή, ψηφίσαμε να πάρουμε τις φρεγάτες πάση δυνάμει. Δεν γίνεται να παίρνεις αυτοκίνητο χωρίς μηχανή! Γιατί το κάνετε αυτό; Πρέπει να ερευνηθεί; Τι γίνονται τα χρήματα που πληρώνουν οι ΄Ελληνες για την αγορά αυτή; Πάνε σε μίζες;

Αφοπλίσατε τα νησιά μας.  Ποια είναι η λογική της ΝΔ στην άμυνα; «αποσύραμε άρματα από τα νησιά, αλλά τα αντικαταστήσαμε με άλλα άρματα, τα οποία δεν είναι κατάλληλα επιχειρησιακά για τα νησιά και γι’ αυτό θα πάνε στον Έβρο. Άρα φταίνε τα άρματα όχι εμείς»!  Και αυτό την ίδια ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται για επίθεση στα νησιά μας, εφ’ όσον εμείς δεν ενδώσουμε στα τελεσίγραφά τους. Πρέπει αύριο το πρωί να εξοπλίσουμε τα νησιά μας!

Η κατάντια της κυβέρνησής σας είναι αυτό που είπε ο υφυπουργός παιδείας κος Συρίγος: «Η Τουρκία δεν έχει κάνει κάτι παράνομο για να της επιβληθούν κυρώσεις». Αυτά τα είπε ένας άνθρωπος που ξέρει. Υπουργός της ΝΔ. Συγγνώμη αλλά οι υπερπτήσεις, οι παραβιάσεις, το casus belli, το πλοίο κάτω από την Κρήτη πέρυσι τι ήταν; Νόμιμες ενέργειες;

Κάποτε η Χάγη ήταν η κόκκινη γραμμή. Σήμερα δεν είναι.. Κάποτε η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ήταν η κόκκινη γραμμή. Σήμερα δεν είναι… Κάποτε ο αφοπλισμός των νησιών ήταν η κόκκινη γραμμή. Σήμερα δεν είναι… σε λίγο καιρό με τη λογική της ΝΔ θα λέμε: «Κάποτε υπήρχε μία χώρα που λεγόταν Ελλάδα…». Ε, λοιπόν εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!

Συγχαρητήρια στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησαν τη Μακεδονία μας! Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου! Στις 14 Οκτωβρίου 2022 υπεγράφη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Σκοπίων, η οποία προβλέπει ότι θα διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» στα ιταλικά σχολεία.

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην Ελλάδα της κανονικότητας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Απαγορεύεται, λοιπόν, να λέμε: «Βόρεια Ήπειρος», αλλά επιβάλλεται να λέμε: «Βόρεια Μακεδονία»! Αυτή είναι η διαφορά μας με εσάς!

Είτε θα ζήσουμε σαν άνθρωποι και θα πεθάνουμε σαν λιοντάρια είτε θα ζήσουμε σαν σκύλοι και θα πεθάνουμε σαν σκύλοι!

Και κλείνοντας θα σας πω το εξής: Εμείς πάντα θα μιλάμε για Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια. Γιατί χωρίς οικογένεια δεν υπάρχει Ελλάδα, χωρίς πατρίδα δεν ξέρεις πού ζεις και χωρίς Θεό δεν ξέρεις γιατί ζείς!

Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Σπυρόπουλος: «Κάποιοι κερδοσκοπούν, ενώ ο ελληνικός λαός επιδοτεί τα κέρδη τους»
Επόμενο άρθροΔίπλα σε κάθε πολίτη στην πράξη- Πολιτικές για τους νέους