Στο παγκόσμιο κοινό των βιντεοπαιχνιδιών θα «ταξιδέψει» το ελληνικό αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο θα προστεθεί στην έκδοση «World of Warships» του videogaming.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Γιώργος Κουράκος, υπεύθυνος για την ειδική εκδήλωση που ετοιμάζει η εταιρεία που εκδίδει το «World of Warhips», με την αφορμή αυτή, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το «Βέλος» θα «είναι έτσι διαθέσιμο σε 40.000.000 παίκτες σε όλο τον πλανήτη».
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με ειδική ξενάγηση στο πλοίο, που έχει αγκυροβολήσει στη Θεσσαλονίκη από τον Αύγουστο του 2019, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα δοκιμής της ψηφιακής έκδοσης, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο Internet Cafe στο κέντρο της πόλης. «Αυτή η χρονιά για το παιχνίδι αυτό είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, στο “Βέλος”. Υπάρχει μέσα στην εταιρεία αγάπη για την Ελλάδα και η νοοτροπία είναι πως πρέπει να μπούνε στο παχνίδι και πλοία από την Ελλάδα, όπως τα υπόλοιπα από όλο τον κόσμο. Έτσι ξεκινήσαμε με το “Βέλος”, όπως θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον και με το “Αβέρωφ”. Το ενδιαφέρον μάς έχει προκαλέσει έκπληξη, αφού περισσότερα από 150 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη για το “λανσάρισμα” της ψηφιακής παρουσίας του Βέλους», σχολίασε ο κ. Κουράκος.
Περιγράφοντας δε τη διαδικασία, μέσα από την οποία έγινε εφικτό να βρεθεί στις επιλογές του διαδικτυακού «World of Warships» το θρυλικό αντιτορπιλικό του ΠΝ της Ελλάδας, εξήγησε: «Οι publishers βιντεοπαιχνιδιών εδώ αρκετά χρόνια αξιοποιούν την ελληνική Ιστορία και κουλτούρα στους τίτλους, οπότε έφτασε και η σειρά του Βέλους. Το “World of Warships” αυτή τη στιγμή έχει πέντε διαφορετικές κλάσεις πλοίων -πάνω από 200 συνολικά- και ήρθε η στιγμή το “Βέλος” να μπει, φέτος, μέσα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κανείς να κυβερνήσει, να πλοηγήσει το “Βέλος”, να ακούσει ελληνικές φωνές, να είναι καπετάνιος του και να έχει την εμπειρία αυτή μέσα στο παιχνίδι, η λογική του οποίου είναι να υπάρχει πάντα ιστορία πίσω από τα πλοία που ενσωματώνονται στην έκδοση», εξηγεί ο κ. Κουράκος.
«Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη μελέτη και έρευνα για το πώς θα αντικατοπτριστεί το πλοίο στον online ηλεκτρονικό τίτλο. Η εταιρεία ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να γίνει η ενσωμάτωση πλοίων στην έκδοση. Στέλνει το προσωπικό της σε όλο τον κόσμο για να “μεταφερθεί” ψηφιακά το πλοίο που έχει επιλεγεί, ενώ βρίσκει και τα λεπτομερή σχεδιαγράμματα, τα blueprints του πλοίου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άριστο. Αυτό έγινε και με το “Βέλος”, ενώ υπάρχουν και οι απαραίτητες άδειες για να γίνεται αυτό- έχει γίνει και νομική εργασία πίσω από την μεταφορά, στο game, του πλοίου», εξήγησε ο κ. Κουράκος.
Όσο για το πώς θα μπορεί να …πολεμήσει εικονικά το γοργοπόδαρο ιστορικό σκαρί του ΠΝ της Ελλάδας, ο κ. Κουράκος τόνισε πως το «Βέλος» μπορεί να συμμετέχει σε online ναυμαχίες σε όλο τον κόσμο. «Έχεις πολλές δυνατότητες. Να το “φτιάξεις”, όπως θέλεις το πλοίο αυτό, να κάνεις προσθήκες, να βάλεις καμουφλάζ και πολλά άλλα. Αυτός που θα το επιλέξει, μπορεί να παίξει με άλλους επτά χαρακτήρες, να κάνει ναυμαχία δηλαδή με άλλους επτά διαφορετικούς παίκτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ταυτόχρονα», εξήγησε ο κ. Κουράκος.
Σωτήρης Κυριακίδης - Αναστασία Καρυπίδου / ΑΠΕ-ΜΠΕ