Πλατύ: Οι νέες εξελίξεις για τις Σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος

Σύμφωνα με έγγραφο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας που απεστάλει  στους αρμόδιους φορείς υπάρχει η παρακάτω ενημέρωση – πρόταση:

Η Β/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας προτείνει την συγχώνευση του Γυμνασίου Πλατέος με το Γυμνάσιο Κορυφής με έδρα το Πλατύ και την μετακίνηση του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή.

Γυμνάσιο-Λύκειο-Πλατέος
Γυμνάσιο-Λύκειο Πλατέος

Οι κάτοικοι του Πλατέος μετά από αγώνες πέντε χρόνων κατάφεραν να ανακληθεί το ΦΕΚ που καταργούσε το Γυμνάσιο Πλατέος. Τώρα η νέα πρόταση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο που απέστειλε, προτάσσει  την ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την χιλιομετρική απόσταση και τις κτιριακές υποδομές,  ως τεκμηρίωση για την πρότασή της δηλαδή την συγχώνευση του Γυμνασίου Πλατέος με το Γυμνάσιο Κορυφής με έδρα το Πλατύ και την μετακίνηση του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή.  

γυμνάσιο-Κορυφής
Γυμνάσιο Κορυφής

Το τι θα πράξει από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι πάντως γνωστό. Αναμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου.

Προηγούμενο άρθροCooking recipes: Halva with orange by the Monks
Επόμενο άρθροΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Τεράστια τα προβλήματα στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης”