Από το γραφείο τύπου Ελληνικής Λύσης: Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/770 του Ευρωπαϊκο

Θα ήθελα να αναφερθω στο πολιτικο προσωπικό της χώρας και στην αντιμετώπιση που έχουμε. Επί 3 χρόνια παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος μας. Και παίζεται με τις στημένες, τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις, που δημιουργούν την αίσθηση ότι αυτό που βλεπουν ίσως να μην είναι αυτό, ίσως να μην είναι μέρα και να είναι βράδυ. Το δεύτερο χτύπημα γίνεται με το ΕΣΡ, έναν παρακρατικό μηχανισμό που τιμωρεί βουλευτές ή τον πρόεδρο ή τα κανάλια που φιλοξενουν τον πρόεδρο με στοχο να φιμώσει την Ελληνική Λύση. Και το τρίτο χτύπημα γίνεται με τις διαρροές για συγκυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες. Όλα τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για συγκυβέρνηση επειδή η ΝΔ δεν τα βρήκε με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εμείς δεν ήρθαμε για να συγκυβερνήσουμε με κανέναν αλλά να κυβερνήσουμε με εντολή του ελληνικού λαού.

 

Έχουμε δημοσκοπηση μιας εφημερίδας από την METRON ANALYSIS. Εχουμε τηλεφωνική έρευνα με αναλογία 69% στο σταθερό τηλέφωνο και 31% στο κινητό τηλέφωνο. Μα πιστεύει κανείς από εσας πραγματικά ότι το 69% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το σταθερό τηλέφωνό τους; Οι περισσότεροι απλά το έχουν για WIFI. Αυτό λέει πολλά για την αξιοπιστία των μετρήσεων. Και στα ψιλά πέρασε η ερώτηση για εκτίμηση ψήφου. Μα δεν υπάρχει πουθενα εκτίμηση ψήφου. Υπάρχει πρόθεση ψήφου.

Μου έχει επιβληθεί ένα πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΡ. Ως πολίτης ζήτησα να μάθω ποιος έκανε την καταγγελία. Και σας ρωτω: είναι δυνατόν το ΕΣΡ να στέλνει ως μάρτυρα κατηγορίας έναν υπάλληλό του, κάποιον κο Καραηλία, με διεύθυνση κατοικίας την έδρα του ΕΣΡ; Ορίστε, καταθέτω τα στοιχεία στα πρακτικά. Αυτό το έχει κάνει ο παρακρατικός μηχανισμός του κου Κουτρουμάνου. Εδώ και 3 χρόνια έχουμε τηρήσει τη θέση μας κατά της διεξαγωγής βρώμικου πολέμου. Όμως για τα ΜΜΕ ο πολιτικός λόγος της Ελληνικής Λύσης είναι άφαντος. Για παράδειγμα είχα προτείνει, από το βήμα της βουλής, να κάνει ο πρωθυπουργός πρόγραμμα επιδότησης για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, επίσης είχα προτείνει να γίνει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ηλικιωμένων ανθρώπων από Γερμανία σε ξενοδοχεία στα νησιά μας στην διάρκεια του χειμώνα. Και τώρα ανακοινώσατε αυτά τα προγράμματα ως δικά σας! Σίγουρα η κλεμμένη ιδέα είναι η καλύτερη ιδέα, δεν είναι όμως πολιτικά ορθό αυτό. Εμείς δίνουμε προτάσεις, δεν συγκυβερνάμε. Όσο για το ποιος συγκυβερνά πραγματικά, ιδού οι  πραγματικοί συγκυβερνήτες του κ. Μητσοτάκη: Ο κ. Ανδρουλάκης που ψηφίζει το 70,55% των Ν/Σ και ο κ. Τσίπρας που ψηφίζει το 48,10% των Ν/Σ. Εμείς, αντίθετα, στην Ελληνική Λύση ψηφίζουμε μόνο ό,τι είναι αναγκαίο για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Ψηφίζουμε μόνο το 20,70% των Ν/Σ. Εμείς δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, δεν γίνεται να συγκυβερνήσουμε.

Για εμάς δεν ισχύουν τα λαϊκίστικα και δημοκοπικά «λεφτά υπάρχουν» του κου Παπανδρέου και «με ένα νόμο και ένα άρθρο» του κου Τσίπρα. Για εμάς ισχύει το λεχθέν από τον Δημόκριτο: « Να επιδιώκεις προσπάθειες που φέρνουν τα μεγάλα και λαμπρά επιτεύγματα στους ανθρώπους». Για εμάς ισχύει το «συνεργασία μόνο με τον Ελληνικό λαό. Συνεργασία με αποτυχημένους που καταβαράθρωσαν τη χώρα δεν υπάρχει ». Για εμάς ισχύει το «η κυβέρνηση απέτυχε». Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε όχι να συγκυβερνήσουμε. Για εμάς ισχύει ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ελλάδα πρώτη! Για εμάς ισχύει το «δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο αρκεί να προσπαθήσεις». Εμείς πιστεύουμε στον Έλληνα.

Έρχεται πείνα! Το λέγαμε το ’20 και εσείς το λέτε τώρα. Βγήκε χθες ο κος Οικονόμου και είπε: «αναπόφευκτη η πτώση του βιοτικού επιπέδου για αρκετό διάστημα». Άρα, είτε η ΝΔ έλεγε ψέμματα το ’20 ότι όλα πάνε καλά είτε δεν μπορεί να προβλέψει καταστάσεις. Πάντως, είτε συμβαίνει το ένα είτε συμβαίνει το άλλο, δεν μπορείτε να κυβερνήσετε το καράβι που λέγεται Ελλάδα.

Οι Έλληνες πεινουν και εσείς χρυσώνετε τους διοικητές στα ταμεία. Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ (άρθρο 27), που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός, ο κος Χατζηδάκης, προβλέπεται ότι ο διοικητής και οι διευθυντές (ιδιώτες) θα παίρνουν μισθό 8.134,56 ευρώ, ενώ οι διευθυντές που είναι αποσπασμένοι από το δημόσιο θα παίρνουν 4.631 ευρώ. Επίσης διορίζονται:

-4 ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

-13 ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

-63 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

-12 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

-291 ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

-1 ΘΕΣΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΣΩΤ. ΕΡΕΥΝΩΝ

Όλοι αυτοί θα παίρνουν πάνω από 5.000 ευρώ την ώρα που οι συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους και δεν την δίνετε, γιατί θέλετε να δώσετε χρήματα στους ψηφοφόρους του κου Χατζηδάκη, ώστε να βγει πρώτος στον βόρειο τομέα.

Επίσης, ο κος Σκυλακάκης είπε πριν λίγες ημέρες: «Το φυσικό αέριο προκάλεσε απώλεια 4 – 5 δις στο ΑΕΠ από τον Σεπτέμβριο του 2021». Αν μας είχε ακούσει ο πρωθυπουργός όταν του λέγαμε να κάνει προαγορά, τώρα θα υπήρχαν χρήματα στα ταμεία που θα μπορούσαν να δοθούν στους Έλληνες. Και τον ρωτά ακολούθως ο κος Τσίμας: «τι προϋπολογισμό θα καταθέσετε;» και ο κος Σκυλακάκης απάντησε: «Έλα ντε;»!!! Μα αυτά εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα ακούτε; Γιατί δεν μιλάτε; Και πώς νομίζετε εσείς της ΝΔ ότι θα συγκυβερνήσουμε μαζί σας; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Μας λέτε ότι έχουμε ανομβρία και πάτε και ιδιωτικοποιείτε το νερό. Μα το νερό, όχι μόνο ως αντίτιμο, αλλά ως απαραίτητο αγαθό θα χρειαστεί για να καλλιεργήσουμε τη γη.

Άλλο παράδειγμα: οι μελισσοκόμοι. Κάηκαν τα δάση στην Εύβοια και οι άνθρωποι δεν έχουν πού να πάνε τις κυψέλες τους. Τις πήγαν λοιπόν σε ένα δάσος και το δασαρχείο πήγε και τους έβαλε πρόστιμο.

Άλλο παράδειγμα: δεν κάνετε τίποτα για την σταφίδα, το εθνικό προϊόν μας, που στήριξε τη χώρα επί αιώνες. Και τώρα ο παραγωγός περιμένει μια βοήθεια και δεν κάνετε τίποτα. Εμεις πρέπει να τα λέμε αυτά; Τι είμαστε; Ο παιδονόμος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Σε λίγο, με την πείνα που έρχεται και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θα τρώμε έντομα και θα πίνουμε λύματα. Ήδη στα σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας υπάρχουν στα ψυγεία γρύλοι έτοιμοι προς βρώση!! Άρθρο στο περιοδικο «ΤΗΕ TIMES» επικαλείται τον sir James Bevan μέλος του Φόρουμ, που λέει ότι «η κατανάλωση ανακυκλωμένων λυμάτων είναι το μέλλον». Και τι έγινε; Η υπηρεσία ύδρευσης της Σιγκαπούρης κυκλοφόρησε μπύρα που παρασκευάζεται από ανακυκλωμένα λύματα! Και εσείς πάτε και ιδιωτικοποιείτε το νερό. Ποια είναι η λογική; Και για ποια Ευρώπη μας μιλάτε εδώ;

Οι Ευρωπαίοι πλήρωσαν 2 τρις για την ενέργεια λόγω της ανικανότητας της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Χθες ο Εμανουέλ Μακρόν έπαθε Μητσοτάκη. Μας είπε ότι «η καλύτερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε». Copy – paste είναι οι ηγέτες της Ευρώπης.

Και δεν είναι ηγέτες. Είναι ηγετίσκοι που δίνουν ρεσιτάλ ευφυίας. Μας λένε λοιπόν ότι ο αγοραστής θα επιβάλει στον πωλητή πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου. Πάτε καλά; Σε ποια οικονομία γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν να πεις στον πωλητή «πούλα μου τόσο»; Γιατί δεν επιβάλλετε πλαφόν στους παρόχους για την τιμή του ρεύματος που πληρώνουμε; 10 εκατ. Έλληνες δουλεύουν για 6 – 7 ολιγάρχες και αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει κανένας σας, γιατί εσείς τους εξυπηρετείτε!

Η Ευρώπη θα πάρει μέτρα μας λένε οι ηγετίσκοι. Και ήδη ξεκίνησε η νατοϊκή Βρετανία:

-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

-ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

-ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 8 ΜΜ,

-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΜΠ ΣΤΙΣ 9ΜΜ

-ΣΧΟΛΕΙΑ: 3 ΑΝΤΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ /  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

-ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

Δηλαδή, θα μας κάνετε ένα έμμεσο lockdown, θα τρομοκρατήσετε τον κόσμο με την ενεργειακή κρίση γιατί είστε ανίκανοι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και θα κλείσετε τον κόσμο στα σπίτια του ακόμα μια φορά. Και δεν αντιλαμβάνεστε ότι με αυτό που πάτε να κάνετε θα αυξηθούν τα τροχαία. Θα αυξηθεί η εγκληματικότητα.

Οι ηγετίσκοι όμως της Ε.Ε. συνεχίζουν τις γελοιότητες:

-ΠΡΩΤΗ: οι χώρες της Ε.Ε. επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία αλλά προμηθεύονται ρωσικό LNG μέσω Κίνας, δηλ. το LNG φεύγει από τη Ρωσία και κάνει το γύρο του κόσμου για να φτάσει στην Ευρώπη, και το πληρώνουμε σε πολλαπλάσια τιμή.

-ΔΕΥΤΕΡΗ: η Ε.Ε. λέει ότι συνδιαλέγεται μόνο με χώρες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωραία. Θα συμφωνήσω. Ο Πούτιν δεν είναι και τόσο δημοκράτης. Να ρωτήσω όμως, είναι δημοκράτης ο Αλίγιεφ στο Αζερμπαϊτζάν; Είναι δημοκράτης ο εμίρης του Κατάρ; Αυτή την πολιτική όμως την πληρώνει πολύ ακριβά η Ε.Ε. τι λέει το «TIME» για το αποτέλεσμα των κυρώσεων στην Ρωσία; Λέει: «Η Ευρώπη δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα. Έρχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας από τον Β’ Π.Π.. Οι κυρώσεις θα λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ για την Ε.Ε. Δεν σταμάτησαν τον πόλεμο, πλουτίζουν την Ρωσία, πλουτίζουν τις ΗΠΑ, φτωχοποιούν την Ευρώπη, με κίνδυνο διάλυσης».

Και εδώ είχαμε χθες την ανακοίνωση της ΡΑΕ για το μείγμα στην ηλεκτροπαραγωγή:

-35,7% ΤΟ ΑΕΡΙΟ,

-6,5% Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ,

-4,8% ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ,

-4,3% ΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ

-ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΙ ΑΠΕ!

Αντί ο λιγνίτης να κατέχει το 35% στο μείγμα, εσείς χρησιμοποιείτε φυσικο αέριο πανάκριβο και εισαγόμενο. Μα μόνο με αυτή την επιλογή θα είχαμε πτώση της τιμής του ρεύματος κατά 40%! Ανοίξτε τους λιγνίτες τώρα!!

Επίσης, για να αλλάξει το σύστημα θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, δόθηκαν τα τελευταία χρόνια 7 δις, από τους φόρους των πολιτών και από ΕΣΠΑ. Αυτό έγινε για να αλλαχτούν οι λέβητες πετρελαίου. Και τώρα διαβάζω στον Τύπο ΄ότι δίνονται κίνητρα για επιστροφή στον λέβητα πετρελαίου που θα κοστίσει πάλι κάποια δις ευρώ. Και μην μου πείτε πάλι για την ενεργειακή κρίση ότι φταίει. Απλώς το ’20 έπρεπε να δεχτείτε την πρότασή μας για εξορύξεις και μη κλείσιμο των λιγνιτών.

Και τα λάθη συνεχίζονται με την άμυνα της χώρας. Συνεχίζετε το πρόγραμμα αφοπλισμού των νησιών. Στείλατε όπλα στην Ουκρανία με την δικαιολογία ότι θα αντικατασταθούν από γερμανικά, αλλά τα γερμανικά δεν θα έρθουν γιατί είναι σαπάκια. Και εσείς ήδη έχετε απομακρύνει οπλισμό της χώρας, ανοίγοντας κερκόπορτες εδώ. Και εύχομαι αυτό να μην φανεί! Εμεις σας προειδοποιούσαμε τότε: σας λέγαμε αν θέλετε να στείλετε οπλισμο στην Ουκρανία, εξετάστε τουλάχιστον από πριν τι θα πάρετε από την Γερμανία. Δεν μας ακούσατε βέβαια.

Και επειδή ο Ερντογάν λέει ότι θα έρθει βράδυ και είναι προβλέψιμος, γιατί ό,τι λέει το κάνει, εμείς λέμε ότι αν είχαμε σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρό υπ.εξ. θα έπρεπε να έχετε βγάλει μια ανακοίνωση που να λέει: «αν έρθεις βράδυ θα φύγεις σαν κατσαρίδα και αν ερθεις πρωί θα φύγεις σαν λαγός». Αυτή είναι η απάντηση των Ελλήνων στον Ερντογάν και σε κάθε Ερντογάν. Αλλά εσείς είστε ενδοτικοί και φοβικοί σε ό,τι κάνουν οι Τούρκοι. Και το πόσο είστε ενδοτικοί και φοβικοί φαίνεται από τους μουσουλμάνους βουλευτές σας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που τολμούν να μιλούν για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και εσείς δεν τολμάτε να τους διαγράψετε! Αυτή η φοβική συμπεριφορά σας οδήγησε στην ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του προξενείου στην Κομοτηνή. Κλείστε το προξενείο για να μην προλάβει ο Ερντογάν να κάνει το απονενοημένο διάβημα προς την Ελλάδα.

Επίσης, βγαίνει η Ινδία και λέει ότι δεν αναγνωρίζει το Τουρκο – Λιβυκό μνημόνιο και εσεις αντί να κάνετε φίλη την Ινδία, γεμίσατε τη χώρα με Πακιστανούς που πάνε έξω από την πρεσβεία της Ινδίας και κάνουν διαδηλώσεις. Πρότασή μας: Απέλαση των Πακιστανών τώρα!

Κλείνοντας θα σας πω ότι εμείς διαφέρουμε από εσάς, ως προς το ότι έχουμε πρόγραμμα. Πιστεύουμε στην ρήση του Καζαντζάκη στην «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» που έλεγε: «το πρώτο χρέος σου, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο είναι να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο χρέος σου είναι να παραδώσεις στον γιο σου την μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει». Εμείς αυτά θα κάνουμε. Και ζητάμε εντολή από τους Έλληνες για να κυβερνήσουμε. Γιατί εμείς είμαστε η λύση. Εσείς, δυστυχώς, είστε το πρόβλημα.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση σε σύσκεψη αγροτικών φορέων
Επόμενο άρθροIanos σεμινάρια – φθινόπωρο 2022 – οι εγγραφές ξεκίνησαν!