Λήμνος – Ν. Κούταλη: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης – Βίντεο – φωτό

Τη θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τίμησαν οι τοπικοί φορείς στο νησί της Λήμνου στην παραθαλάσσια προσφυγική Νέα Κούταλη.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σίμόπουλος – Στέφανος Σιμόπουλος – Άγγελος Κασσαβέτης – Φωτεινούλα Γ. Κασσαβέτη

Την ευθύνη της άψογης ομολογουμένως διοργάνωσης -και είναι άξιοι συγχαρητηρίων- είχαν οι Αναστάσιος Καμπάνταης και Ισμήνη Καλτσούνη. Παρουσιάστηκαν σε παράλληλες δράσεις θεατρικά και χορευτικά δρώμενα αναπαράστασης της εποχής, με σημεία αναφοράς τη Σμύρνη, τον Πόντο και την Καππαδοκία. Αναγνώστηκαν αποσπάσματα από την Διδώ Σωτηρίου και την Φιλιώ Χαϊδεμένου.

Συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι:

– ΜΕΑΣ Λήμνου (πρόεδρος Ελένη Τσιγιάννη)

– ΓΑΣ Μύρινας (πρόεδρος Ελένη Τσελβελή)

–  Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου “Παύλος Κουντουριώτης” (πρόεδρος Δέσποινα Κατσανέρη).

Από πλευράς επισήμων παρέστησαν ο Έπαρχος του νησιού Βλάτας Λαμπρινός Άγγελος, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Λήμνου, ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού Φώτης Γκαβαλέκας ως εκπρόσωπος της 88 ΣΔΙ, η Ελεωνόρα Γεωργία Κατή  και αρκετοί επιπλέον. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση του κόσμου που κατέκλυσε το ανακαινισμένο λιμανάκι της Νέας Κούταλης.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

ΛΗΜ1 ΛΗΜ3 ΛΗΜ4 ΛΗΜ5 ΛΗΜ6 ΛΗΜ7 ΛΗΜ8 ΛΗΜ9 ΛΗΜ91 ΛΗΜ92 ΛΗΜ93 ΛΗΜ94 ΛΗΜ95 ΛΗΜ96 ΛΗΜ97 ΛΗΜ98 ΛΗΜ99 ΛΗΜ991 ΛΗΜ992 ΛΗΜ993 ΛΗΜ994 ΛΗΜΝ 1

Προηγούμενο άρθροΣυνολικά 33 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Σε ύφεση η φωτιά στη Φυλιαδώνα Φθιώτιδας
Επόμενο άρθροΛΟΤΤΟ: Κλήρωση & διαλογή της 20ης-08-2022