ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θα ξεκινήσω με όσα τραγικά έγιναν αυτές τις ημέρες στο κοινοβούλιο. Γιατί μια άστοχη δήλωση ενός βουλευτή έγινε αφορμή να ασχοληθείτε όλοι με τα ελλάσσονα και όχι με τα μείζονα. Και αυτό δίνει μια εικόνα του κοινοβουλίου που είναι ενοχλητική για τον λαό. Εμείς ως Έλληνική Λύση είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν μας αγγίζει αυτή η λογική. Δεν περιλαμβάνουμε αγοραίες εκφράσεις και εκφράσεις του καφενείου. Δεν κινούμαστε στο ζόφο της πολιτικής χωρίς προτάσεις και επιχειρήματα. Και η έλλειψη προτάσεων δημιουργεί απελπισία στα κόμματα εξουσίας και οδηγεί στην πολιτική χυδαιότητα. Ναι έγινε μία δήλωση, σίγουρα καταδικαστέα από όλους μας, αλλά δεν θα μπω στην λογική της ζυγαριάς, θα μπω στη λογική του πολιτικού ορθού δρόμου. Από τον Σεπτέμβριο έρχεται αρμαγεδδώνας και εμείς εδώ ασχολούμαστε με την δήλωση του Βερναρδάκη, και ξεπερνάμε τα όρια της λογική και ασχολείστε με το δέντρο χάνοντας το δάσος.

 

Σε ό,τι αφορά το σημερινό ν/σ, αν ζούσε ο Αριστοφάνης θα έγραφε μια κωμωδία. Όσοι σπούδασαν στο εξωτερικό και σε ιδιωτικά πανεπιστήμια μιλούν για την δημόσια παιδεία. Άτομα που σπούδασαν σε αλλότρια πανεπιστήμια θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της παιδείας. Και αυτό δεν είναι κακό. Αλλά είναι λάθος ο τίτλος του νομοσχεδίου. Ο σωστός τίτλος θα ήταν: «Παιδεύοντες την παιδείαν πεπαιδευμένοι εις τους βαρβάρους». Και αυτό θα ήταν και ο τίτλος της κωμωδίας του Αριστοφάνη. Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα της παιδείας δεν θα πρέπει να ξεκινάτε από το ρετιρέ. Αλλά βέβαια δεν μπορείτε να λύσετε γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα ξεκίνησαν την καριέρα τους ως πρόεδροι κομματικών νεολαιών και παρατάξεων. Έπρεπε σήμερα να βγει η υπουργός και να αναγγείλει κατάργηση των κομματικών παρατάξεων. Να καταργηθεί κάθε κομματισμός στα πανεπιστήμια. Αυτό που κάνετε εσείς απέτυχε. Αυτό που καλλιεργείτε εδώ και 60 χρόνια κατέρρευσε. Και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε κατάθεση άλλων νομοσχεδίων αλλά και πάλι το πρόβλημα στην παιδεία δεν θα λυθεί. Εμείς θα κάνουμε αυτό που εσείς μπορεί να θεωρείτε αναχρονιστικό. Η γνώση ξεκινά από το δημοτικό. Θα γίνεται λοιπόν εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών από το δημοτικό. Εκμάθηση της μήτρας όλων των γλωσσών. Γιατί όλες οι επιστήμες κατά 70% έχουν ελληνική ρίζα. Και το πανεπιστήμιο διδάσκει επιστήμες. Το Ελληνόπουλο λοιπόν πρέπει να ξέρει τη γλώσσα αυτή ως πρόπλασμα, για να πάει και στα υπόλοιπα. Αλλά κάθε κόμμα απευθύνεται στο κομματικό του ακροατήριο και τελικά όλοι μαζί συσπειρώνεστε και αντιπαρατίθεστε για τον Βερναρδάκη. Αντιπαρατίθεστε για τα ελλάσσονα. Εμείς όμως θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα μεγάλη και τους Έλληνες μεγάλους. Όχι μικρούς και ασήμαντους.

Η ελληνική δικαιοσύνη κύριοι είναι στα χειρότερά της. Ο Λιγνάδης, ως ύποπτος για βιασμό ήταν στην φυλακή. Ως ένοχος για 2 βιασμούς κυκλοφορεί ελεύθερος. Απαιτείτα πολύ μεγάλη κατάντια για να βάλει κανείς στην ίδια πρόταση το «ένοχος για βιασμό» και το «ελεύθερος».  Πώς το κάνατε αυτό; Πώς γίνεται η κατάντια αυτού του θεσμικού ρόλου που πρέπει να επιτελεί η δικαιοσύνη; Ή είσαι ένοχος και είσαι στην φυλακή ή είσαι αθώος και είσαι ελεύθερος. Πώς γίνεται αυτή η κατάντια; Φαντάζομαι όπως «βαφτίστηκε» και ο Τούρκος Έλληνας, παρουσία της ΠτΔ και υπουργών. Εμείς πάντα λέγαμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα. Μια χώρα στην οποία απελευθερώνονται παιδεραστες και έμποροι ηρωίνης δεν λέγεται χώρα, αλλά Σιναλόα. Φτιάχνετε νόμους που βολεύουν το δικό σας σύστημα. Εμείς θα κάνουμε νόμο που θα απαγορεύει να μην εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα. Ενοχος και εκτός φυλακής; Αν ήταν βέβαια αν ασήμαντος άνθρωπος δεν ξέρω κατά πόσο η δικαιοσύνη θα τον είχε απελευθερώσει. Μάλλον όχι. Ξέρω. Δεν θα τον είχαν απελευθερώσει. Θα ήταν στην φυλακή.

Χθες ο Καγκελάριος της Αυστρίας είπε ότι αν συνεχιστούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι Ευρωπαίοι είτε θα γίνουν αλκοολικοί είτε θα αρχίσουν τα ψυχοφάρμακα. Οι New York Times επίσης γράφουν ότι οι οικογένειες στην Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξουν αν θα φάνε ή αν θα ζεσταθούν. Και εσείς εδώ ασχολείστε με τον Βερναρδάκη, γιατί απλά δεν έχετε προτάσεις. Μα σας φώναζα από το 2020 να μην κλείσετε τους λιγνίτες και τώρα τρέχετε να τους ξανα-ανοίξετε και δεν μπορείτε! Γιατί βγάλατε τους ανθρώπους που εργάζονταν στους λιγνίτες σε σύνταξη με 1.500 ευρώ, και τώρα τους λέτε να έρθουν να δουλέψουν με 500 ευρώ! Μα βέβαια δεν θα έρθουν. Και εσείς δεν έχετε προσωπικό, δεν έχετε εργολάβους. Και με τι θα ζεσταθεί ο Έλληνας; Πώς θα ζήσει;

Ακούστε τις αυξήσεις του τελευταίου μήνα:

-ΨΩΜΙ & ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ 15,9%,

-ΚΡΕΑΤΑ 14,9%,

-ΨΑΡΙΑ 4,5%,

-ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΑΥΓΑ 15,5%,

-ΕΛΑΙΑ & ΛΙΠΗ 24,9%,

-ΦΡΟΥΤΑ 9,3%

Και η κυβέρνηση είναι θεατής. Σήμερα ο πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη για να δει τι θα γίνει με την ενέργεια. Εγώ σας φώναζα και εσείς με κοροϊδεύατε. Καλύτερα βέβαια να σε χλευάζουν και μετά να σκύβουν το κεφάλι, παρά να γίνεσαι ο χρήσιμος ηλίθιος σε ένα σύστημα που θέλει να υποδουλώσει τους Έλληνες.

Εχουμε πανάκριβο ΙΝΤΕΡΝΕΤ εδώ και 20 χρόνια. Οι λογαριασμοί των κινητών τηλεφώνων. Άλλη κλοπή γίνεται εκει! Υπάρχει καρτέλ. Και εδώ δεν μιλάει κανείς. Και ξαφνικά ανακοινώνεται και αύξηση 10% του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση!

Εμείς δεν θέλουμε κυβερνήσεις – θεατές των εξελίξεων. Θέλουμε να είστε πρωταγωνιστές σε μια φιλολαϊκή πολιτική. Αν δεν μπορείτε κάντε εκλογές να σωθεί ο τόπος.

Είστε θεατές και στο θέμα της ζάχαρης. Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης χρόνια τώρα τελεί υπο εκκαθάριση. Οι ορκωτοί λογιστές καθυστερούν. Αντίθετα, η θυγατρικής της στην ΣΕΡβία λειτουργεί κανονικά, παρ’ ότι είναι στο ίδιο καθεστώς. Πώς γίνεται αυτό;

Κοροϊδεύτε τον κόσμο. Βγήκε ο πρωθυπουργός το 2020 και είπε ότι η εισφορά αλληλεγγύης θα καταργηθεί το 2021. Βγήκε πάλι το 2021 και είπε ότι θα την καταργήσει το 2022. Ξαναβγήκε το 2022 και είπε ότι θα την καταργήσει το 2023. Αυτός δεν είναι πρωθυπουργός είναι ταξιδευτής στον χωρο-χρόνο. Είστε πραγματικά εθισμένοι στο ψέμα. Όμως έτσι δεν μπορείτε να ασκήσετε πολιτική.

Βγήκε πάλι ο πρωθυπουργός και είπε ότι πάμε καλά με τις εξαγωγές. Μα πώς πάμε καλά; Η Ελλάδα εχει εξαγωγές 15,7 δις ευρώ. Την ίδια ώρα μικρότερες χώρες έχουν εξαγωγές μεγαλύτερες: Λετονία 6,6 δις, Λιθουανία 13,2 δις, Ουγγαρία 45,6 δις, Ολλανδία  274,1 δις. Η Ολλανδία που είναι ίση με την Πελοπόννησο! Τι παραπάνω έχουν δηλαδή αυτοί από εμάς;

Για να μην πω για τις αλχημείες που κάνετε με τα φάρμακα. Που θεωρείτε εξαγωγές τα φάρμακα που εισάγουμε από άλλες χώρες και στην συνέχεια τα εξάγουμε στο εξωτερικό, επειδή απλά ένα φάρμακο στοιχίζει 30 ευρώ στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στοιχιζει 250 ευρώ. Και την ίδια ώρα έχουμε έλλειψη σε 40 σκευάσματα, τα οποία περιλαμβάνουν αντιπηκτικά, εισπνεόμενα, φάρμακα για ζάχαρο, φάρμακα για καρκίνο, και άλλα πολλά. Ορίστε καταθέτω τη λίστα στα πρακτικά.

Νομίζετε αλήθεια ότι απευθύνεστε σε ανόητους. Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «η Ελλάδα θα έχει μικρότερες συνέπειες επειδή δεν χρησιμοποιείται φυσικό αέριο στην βιομηχανία». Αυτό το λέει υπουργός σας. Ξέρει ο υπουργός σας ότι το ρεύμα παράγεται από φυσικό αέριο κατά 50%;

Έχω εδώ δημοσίευμα που αφορά στην τιμή της βενζίνης. Είναι ένα δημοσίευμα που 1936, που μιλά για τον έλεγχο της τιμής της βενζίνης από τα καρτέλ. Μια ζωή αυτή η χώρα έχει καρτέλ. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους τα καρτέλ έπιναν το αίμα των Ελλήνων γιατί ήταν υπηρέτες των ολιγαρχών.

Κύριοι έρχεται ενεργειακός αρμαγεδδώνας. Διεθνείς αναλυτές αποκάλυψαν ότι «τελειώνουν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας! Το βασίλειο ξεκίνησε εισαγωγές ρεκόρ ρωσικού πετρελαίου». Τα ρωσικά φορτία κατευθύνονται στον τερματικό σταθμό της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου έχει αποθηκευτικό χώρο η ARAMCO TRADING CΟ και από εκεί το πετρέλαιο μεταφέρεται μέσω θαλάσσης σε πολλά λιμάνια στην Σαουδική Αραβία. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτεται και από συνομιλία των κυρίων Μακρόν και ΜΠάϊντεν που κατέγραψαν οι κάμερες στην σύνοδο της G7.

Σταματήστε κύριοι της κυρώσεις κατά της Ρωσίας τώρα, για να μπορέσουμε να πάρουμε φθηνό αέριο και πετρέλαιο!

Να πω για το σκάνδαλο με το ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο συμβάλλει μονο στην κερδοφορία της ενεργειακής ολιγαρχίας; Η αρμοδιότητα του καθορισμού των τιμών του ΕΤΜΕΑΡ εχει περάσει εδώ και 2 χρόνια στο Υπουργείο Ενέργειας, δηλ. στην κυβέρνηση! Το 2021 πληρώσαμε για το ΕΤΜΕΑΡ 1 δις ευρώ και αναμένεται το 2022 να πληρώσουμε άλλα 1,5 δις. Καταργήστε το τώρα!

Λέει ο κ. Σκρέκας ότι θα επιστρέψει η κυβέρνηση το 60% της κατανάλωσης του ρεύματος στους πολίτες. Εκείνο που δεν λέει είναι ότι είναι άλλο η κατανάλωση και άλλο τα χρήματα που παίρνει ο πολίτης. Ούτε το 50% δεν θα πάρουν οι πολίτες. Αλλά αυτοί είστε: Καθ’ έξιν ψεύτες.

Και επειδή εμείς πάντα μιλάμε με προτάσεις, ακούστε:

-1η πρόταση: αυξήστε την παραγωγή λιγνίτη. Πού είναι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ότι θα αυξηθεί το ποσοστό του λιγνίτη; Δώσατε σύνταξη τους εργαζόμενους στους λιγνίτες για να μην έχετε φασαρίες και τώρα δεν έχετε ανθρώπους να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια. Δώστε 2.000 ευρώ μισθό και βάλτε να εργαστούν οι άνθρωποι εκείνοι που τους βγάλατε άρον άρον στην σύνταξη.

Η Γερμανία ανοίγει ξανά τους λιγνίτες. Το κοινοβούλιο της χώρας συμφώνησε να ενεργοποιήσει εκ νέου τους αποσυρθέντες σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα.

-2η πρόταση: το λέγαμε εμείς, το λέει και η Ε.Ε.: πυρηνική ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Από την πυρηνική ενέργεια παράγεται το 1/4 του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ε.Ε.

-3η πρόταση: κάντε εξορύξεις. Στην Αλβανία βγήκαν πετρέλαιο, σε δομή που παρουσιάζει αναλογίες με κοιτάσματα στο δυτ. Κατάκολο. Οι Ολλανδοί που έχουν αναλάβει τις εξορύξεις είπαν ότι σε 1,5 χρόνο θα βγάλουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Εσεις γιατί σταματήσατε την εξόρυξη;

-4η πρόταση: η Τουρκία ανακάλυψε το 2ο μεγαλύτερο απόθεμα σπανίων γαιών στον κόσμο: Θόριο. Αυτό χρησιμοποιείται στην πυρηνική βιομηχανία. Η Ελλάδα είναι γεμάτη ορυκτά, όσμιο, λίθιο, κοβάλτιο και εσείς ξεπουλάτε τη ΛΑΡΚΟ. Απορώ πώς τα κάνετε αυτά;

-5η πρόταση: προχωρήστε στην ενσωμάτωση της οικολογικής τεχνολογίας για πραγωγή ρεύματος CCUS. Σας έχουμε καταθέσει σχετικές μελέτες. Και τώρα, μετά από 2 χρόνια, ο κ. Σκρέκας είπε ότι θα το κάνετε.

-6η γεωθερμία! Προχωρήστε το τώρα!

-7η πρόταση: μια γαλακτοβιομηχανία στις Σέρρες αξιοποιεί τα υγρά απόβλητα και τα παραπροϊόντα από την αναερόβια διαδικασία τους, για να παράγει βιοαέριο. Και έτσι παράγει ρεύμα για μία κωμόπολη 2.000 ανθρώπων. 2 χιλιάδες άνθρωποι έχουν τσάμπα ρεύμα! Αυτό που έλεγα στον πρωθυπουργό και δεν το έκανε ποτέ.

-8η πρόταση: η μοναδική ελληνική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών βρίσκεται στην Μάνδρα Αττικής: ΕUNICE Α.Ε. Δεν έχει καμμία στήριξη από το κράτος. Και εσείς δεν την προωθείτε γιατί δεν είναι γερμανική. Μην βάζετε ανεμογεννήτριες όπου να ‘ναι. Βάλτε τις με σχέδιο και στηρίξτε Έλληνες και όχι Γερμανούς.

-9η πρόταση: επιδοτείστε ηλιακούς θερμοσίφωνες. Είμαστε η μοναδική χώρα που μισούμε τον Έλληνα επιχειρηματία. Επιδοτείτε κλιματιστικά και ψυγεία που είναι εισαγόμενα και ενώ θα μπορούσατε να επιδοτήσετε την πιο ενεργοβόρα συσκευή στο σπίτι δεν το κάνετε. Πόσο σοβαρές πολιτικές είναι αυτές;

Τρία χρόνια μετά την συμφωνία των Πρεσπών, δεν βοηθήσατε να κατοχυρώσουμε τα εμπορικά σήματα. Έληξε η προθεσμία εδώ και ένα μήνα και τελικά μόνο 182 προϊόντα αναγνωρίστηκαν από 4.000 επιχειρήσεις, ενώ στα Σκόπια η κατοχύρωση αφορά πάνω από 250 προϊόντα, γιατί εκεί το κράτος τους στήριξε.

Επίσης, σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια, ένα διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε τοςυ εκτεταμένους θαλάσιους ισχυρισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη θάλασσα της νότιας Κίνας, καθώς δεν είχαν βάση στο διεθνές δίκαιο. Στεκόμαστε στο πλευρό του συμμάχου μας, των Φιλιππίνων, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και στην αντίθεση στις προκλήσεις και τον εκφοβισμό της Κίνας. Και το καταθέτω αυτό γιατί η Τουρκία βρέχεται από το Αιγαίο και σήμερα έχουμε το Τουρκο-αιγαίο. Και η Αλβανία βρέχεται από το Ιόνιο. Θα το κάνετε Αλβανο-ιόνιο;

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Οι Τούρκοι προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι κάνουν έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και μετά. Καλώ όλα τα κόμματα, επειδή στις 20 Ιουλίου μπορεί ο Ερντογάν να κάνει (πράγμα το οποίο απεύχομαι) προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών. Χρειάζεται ενιαία στάση και γραμμή αν γίνει αυτό. Να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε γραμμές αναχώματος.

Και ταυτίζομαι με την δήλωση του Μάρκου Τουέϊν: «Εύχομαι η Ευρώπη να αφήσει την Ρωσία να καταστρέψει την Τουρκία. Λίγο. Όχι πολύ. Όσο χρειάζεται για να είναι δύσκολο να την βρει κανείς μετά, χωρίς συσκευή κατάδυσης». Αν δεν φύγει η Τουρκία από την περιοχή, λογική της Τουρκίας όχι ο λαός της, δεν θα έχουμε ποτέ ειρήνη.

Να πω σε εσάς στη ΝΔ ότι πλέον είστε μεταλλαγμένοι. Δεν είστε ΝΔ. Μετά την υποψηφιότητα του κ. Βερελή με τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, το μονο που απομένει και το συστήνω στον πρωθυπουργό, είναι να πάρει τον Τσουκάτο, τον Πανταγιά και τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργου Σπύρο Σημίτη και να τους βάλει στο Επικρατίας υποψήφιους βουλευτές. Όπως φαίνεται ασφυκτιά ο πρωθυπουργός στη ΝΔ. Δεν του αρέσει και θέλει να την κάνει ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας θα απευθυνθώ σε όλους τους Έλληνες: Ξέρετε ότι σας λένε ψέμματα. Ξέρουν ότι ξέρετε ότι σας λένε ψέμματα, αλλά συνεχίζουν να λένε ψέμματα. Κι εσύ Έλληνα συνεχίζεις να τους πιστεύεις; Ήρθε ώρα οι Έλληνες να δώσουν τη λύση για να κυβερνήσει στην Ελλάδα μια πραγματική πατριωτική Λύση.

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη ένα άτομο στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν εκκλησιαστικές εικόνες βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου
Επόμενο άρθροΗ εισαγωγική τοποθέτηση από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου