Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.
Επόμενη στάση, ήταν η περιοχής της Εύβοιας. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης , ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής του νομού Σίμος Κεδίκογλου, οι Βουλευτές του νομού κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και κ. Σπύρος Πνευματικός, οι Βουλευτές κ. Αθανάσιος Δαβάκης και κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, καθώς και η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.
O Yπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με μέλη της ΔΗΜΤΟ Ιστιαίας – Αιδηψού της ΝΔ, με κτηνοτρόφους στις Ροβιές και με εκπροσώπους τουριστικών – εμπορικών φορέων στην περιοχή της Λίμνης. Οι δύο Υπουργοί συνοδευόμενοι από το υπόλοιπο κλιμάκιο πραγματοποίησαν αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής ενώ αμέσως μετά συναντήθηκαν με ρητινοκαλλιεργητές στο Δασικό Χωριό Παπάδων και με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.
Στις δηλώσεις του ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την πολύπαθη Βόρεια Εύβοια. Συναντήσαμε εκπροσώπους θεσμικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής και απλούς πολίτες. Ακούσαμε τα αιτήματά τους και αισθανθήκαμε τον πόνο και τις ανησυχίες τους. Είδαμε από κοντά την εξέλιξη του σχεδίου ανασυγκρότησης και εντοπίσαμε τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την κοινωνική και οικονομική ευημερία. Έγιναν αρκετά, θα πρέπει όμως με γρήγορο ρυθμό να γίνουν πολλά περισσότερα, προκειμένου να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλης της Εύβοιας, αυτού του μοναδικού τόπου».
Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας, το οποίο αγγίζει και σταδιακά ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα σχέδιο, το οποίο παρακολουθεί στενά ο Πρωθυπουργός, και έχει – από την πρώτη στιγμή – απτά και ορατά αποτελέσματα. Και προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε».
Οι Βουλευτές του κλιμακίου και η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη, συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ η κ. Δουνδουλάκη συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο αλλά και με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ελένη Βάκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βουλευτές του κλιμακίου παράλληλα συναντήθηκαν με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του ιστιοπλοϊκού αγώνα «Evia Island Regatta 2022», συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας και επισκέφθηκαν το Οινοποιείο Avantis όπου και συναντήθηκαν με την Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας.
Η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Δουνδουλάκη επισκέφθηκε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους φορείς: Σύλλογος Ελληνικής Παράδοσης Χαλκίδας «Το Αλωνάκι», Πολιτιστικό Σωματείο «Θέατρο Χαλκίδας», Λύκειο Ελληνίδων, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας και επισκέφθηκε το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωάννη Δημητρόπουλο. Στις δηλώσεις της τόνισε: «Η Εύβοια διαθέτει εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα. Τα περιθώρια ανάπτυξης του είναι μεγάλα, όπως μεγάλη μπορεί να είναι και η συμβολή του στην ενίσχυση του τουρισμού.
Επισκέφθηκα το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2021 από την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη. Επίσης, επισκέφθηκα το Αρχαιολογικό Μουσείο και το αρχαίο θέατρο Ερέτριας συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, όπου ενημερώθηκα διεξοδικά από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας κα Αγγελική Σίμωσι για τα έργα αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Κατά τη συνάντησή μου με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κκ Χρυσόστομο αναφερθήκαμε εκτεταμένα στην πορεία του έργου αποκατάστασης του Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας, ενός σπουδαίου βυζαντινού μνημείου της περιοχής. Τέλος, με την ευκαιρία της επίσκεψής στο νησί, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής και να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα λαογραφίας καθώς και σύγχρονου πολιτισμού. Ο Πολιτισμός παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ποιότητα ζωής αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Για αυτό και είναι παρών και στον συνολικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει στο σχέδιο αυτό, σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή, με τρόπο δυναμικό, πρωτοπόρο και αναπτυξιακό. Με δράσεις τριών μεγάλων φορέων Σύγχρονου Πολιτισμού που στοχεύουν στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής και στην ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ήδη με μεγάλη επιτυχία το EVIA FILM PROJECT στην Αιδηψό ,τη Λίμνη και την Αγία Άννα. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το πρόγραμμα «Γέφυρες της Μουσικής» διοργάνωσε συναυλίες στη Βόρειο Εύβοια και θα επανέλθει το φθινόπωρο με νέες δράσεις. Και η Εθνική Λυρική Σκηνή προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς ένα εξαιρετικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων, σύμπραξης της τέχνης με την οικολογία».
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη παραχώρηση συνέντευξης τύπου εκ μέρους των μελών του κλιμακίου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και με την συμμετοχή τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Εύβοιας της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της κ. Παναγιώτη Μάλλιου και με την παρουσία στελεχών του Νομού, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας στη Χαλκίδα.