Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Επ. Ο. [5] Βέροιας – Κυψέλης

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη
των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης υπόγειων καλωδίων ΜΤ & ΧΤ δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. επί της επιφάνειας του πεζοδρομίου

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

Τον αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού 5: Βέροιας – Κυψέλης και ειδικότερα 30 μέτρα μετά τη συμβολή της Επ.Ο. 5 με τον κλάδο εξόδου της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ 14 Βέροιας, με κατεύθυνση προς την πόλη της Βέροιας μέχρι τη γεωργ. θέση Χ:39675 Y:4485230 (πρατήριο υγρών καυσίμων).

Άρθρο 2ο

Α. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την Τρίτη 31-05-2022 έως και την Παρασκευή 03-06-2022 και από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, εξαιρουμένων των ημερών που υφίστανται επικίνδυνες, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη, κτλ.).

Β. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο, υπό τον έλεγχο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ημαθίας και η εγκεκριμένη σήμανση, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με ανωτέρω α/α (3) σχετική εγκεκριμένη τεχνική μελέτη, βασισμένα στην ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011 (ΦΕΚ 905, τ. Β ́ 20-05-2011) Απόφαση Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Γ. Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν επηρεάζονται οι υπηρεσίες οδικής μαζικής μεταφοράς.

Δ. Επιπλέον:

1. Η ανωτέρω εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετείται πριν την έναρξη των εργασιών και θα
απομακρύνεται μετά το πέρας των εργασιών έκαστη ημέρα, από τον ανάδοχο του έργου, υπό τον έλεγχο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με μέριμνα, εποπτεία και επίβλεψη της Υπ/νσης Τεχνικών
Υπηρεσιών Π.Ε. Ημαθίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας το οδικό τμήμα θα αποδίδεται σε πλήρη κυκλοφορία.

2. Η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και η Υπ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ημαθίας υποχρεούνται, καθ’ όλη
τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, να συντηρούν και να επιτηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων
και με αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των κυκλοφοριακών μέτρων σε σχέση με το ευρύτερο δίκτυο κυκλοφορίας της περιοχής.

3. Σε κάθε περίπτωση η Υπ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ημαθίας και ο ανάδοχος του έργου οφείλουν να διασφαλίσουν τη μη ύπαρξη παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα και να διασαλεύσει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

4. Να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των εργαζομένων και των εργοταξιακών οχημάτων, από και προς τους χώρους εργασιών.

5. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης.

6. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής διέλευση οχημάτων
έκτακτης Ανάγκης.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία του Θανάση Γλαβίνα στις διεργασίες του 4ου Συνεδρίου Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων
Επόμενο άρθροΟ Γ. Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου