Παρουσία του Θανάση Γλαβίνα στις διεργασίες του 4ου Συνεδρίου Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων

Στο 4ο Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων που διεξήχθη το Σάββατο 28 Μάϊου παρευρέθηκε ο κ. Θανάσης Γλαβίνας, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η συζήτηση των θεμάτων που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών, στα περιθώρια εξέλιξης των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αλλά και στις μελλοντικές ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξής τους.

Ο κ. Θανάσης Γλαβίνας τοποθετήθηκε στο σπουδαίο ρόλο που υπηρετούν τα ΚΔΑΠ στην ελληνική κοινωνία τονίζοντας ότι η κοινωνική πολιτική που εκφράζεται μεσώ των ΚΔΑΠ αποτελεί βραχίονα ευημερίας και ανάπτυξης.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Γλαβίνα:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς τους δεκάδες εργαζόμενους  στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα που πραγματικά έχετε δώσει πνοή σε έναν θεσμό κοινωνικής πολιτικής. Αυτό το κάνετε με μεγάλη αγάπη, πάθος και όρεξη να προσφέρετε στην κοινωνία. Ως νέος και εγώ στην πολιτική επιτρέψτε μου να πω ότι καμιά φορά σας ζηλεύω γιατί έχετε τη δυνατότητα να  προσφέρετε άμεσα στην κοινωνία και να ασκείται κοινωνική πολιτική επί του πεδίου.

Έχει τύχει να περάσω και εγώ από θέσεις σαν τη δική σας όπου έχετε πραγματικά την ευκαιρία να ασκήσετε πολιτική. Γιατί τι είναι πολιτική στο τέλος; Να προσφέρεις στην κοινωνία, στον άνθρωπο που έχει μια δυσκολία και εσείς έχετε την ευκαιρία και το πράττετε καθημερινά.

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου! Σας ενθαρρύνουμε σε αυτόν τον αγώνα να συνεχίσετε αυτό το θεσμό καθώς έχετε καταφέρει να δώσετε σάρκα και οστά δημιουργώντας έναν θεσμό κοινωνικής πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής έχει δώσει αγώνα για την κοινωνική πολιτική. Στο μέλλον θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας για να στηρίξουμε το θεσμό των ΚΔΑΠ που αποτελεί χείρα βοηθείας για δεκάδες ελληνικές οικογένειες που δυσκολεύονται και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα.

Τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, επιτελούν πραγματικά πολύτιμο ρόλο στην κοινωνική πολιτική που βασίζεται στην ένταξη, στην κοινωνικοποίηση και στη βοήθεια των οικογενειών. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί βραχίονα ανάπτυξης και κοινωνική ευημερίας συμβάλλοντας ολιστικά στις καλύτερες συνθήκες ζωής στη  χώρα μας.

Πρόσφατα είχαμε στην Κοινοβουλευτική μας ομάδα συνάντηση με εκπροσώπους σας και ακούσαμε τα προβλήματα σας, γνωρίζουμε για τις δυσκολίες για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για την έλλειψη θέσεων για τα παιδιά, για την περιορισμένη χρηματοδότηση. Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις σε όλα αυτά».

Προηγούμενο άρθροΔ. Μπιάγκης: «Βίαιη κατάληψη πλοίων υπό ελληνική σημαία»
Επόμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Επ. Ο. [5] Βέροιας – Κυψέλης