ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος – Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»

Ξεκινώντας την ομιλία μου θα ήθελα να ρωτήσω βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ, είναι δυνατόν να διορίζετε επικεφαλής της επιτροπής επιθεώρησης εργασίας κάποιο κύριο Τσιλιβάκη; Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Είναι διευθυντή της INTRUM. Των κορακιών, αυτών που παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων. Και εσείς τον βάλατε στην επιτροπή επιθεώρησης εργασίας; Πραγματικά είστε κάθε μέρα και μία έκπληξη. Παντού τα έχετε κάνει σαλάτα. Κάθε μέρα και ένα λάθος. Από το ανιστόρητο «Istanbul» που εκστόμισε χθες ο πρωθυπουργός, μέχρι το «Βόρεια Μακεδονία» όπως αποκάλεσε τα Σκόπια ο υπουργός εξωτερικών. Πώς έγινε η Κων/πολη Istanbul ξέρετε; Στην δεκαετία του 1940 ο Κεμάλ επέβαλε η αλληλογραφία που έφθανε στην Πόλη, γιατί έως τότε όλοι την αποκαλούσαν Κων/πολη, να επιστρέφει στους αποστολείς και να γίνεται δεκτή μόνο όταν θα αναγράφει την λέξη Istanbul! Για εμάς, για την Ελληνική Λύση, δεν υπάρχει Istanbul, υπάρχει Κων/πολη, δεν υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, υπάρχει Μακεδονία, που είναι μία, που είναι ελληνική!

 

Με αυτά και με αυτά, πετύχατε και το ακατόρθωτο: Κάνατε την Ελλάδα υπ’ αριθμόν ένα εχθρό της Ρωσίας. Ακόμα και η κα. Ζαχάροβα είπε το αυτονόητο, αυτό που ο Έλληνας πρωθυπουργός φάνηκε ότι δεν γνώριζε: «είναι λάθος η σύγκριση της Μαριούπολης με το Μεσολόγγι». Και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση! Ακολουθείτε εντελώς λάθος πολιτική απέναντι στην Ρωσία και δεν παίρνετε παραδείγματα από τους «συμμάχους» σας τους Ευρωπαίους, οι οποίοι μας επιβάλλουν να μην πουλάμε στην Ρωσία τα ροδάκινά μας, τις τομάτες μας, τα μαρούλια μας, αλλά την ίδια ώρα στην Γαλλία η RENAULT ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την Ρωσία, αλλά διατηρεί για 6 χρόνια το δικαίωμα να επαναγοράσει τις μετοχές της ρωσικής θυγατρικής της. Εμείς αντίθετα δεν μπορούμε να στείλουμε στην Ρωσία τίποτα με τις κυρώσεις που έχετε επιβάλει.

Και μετά από αυτό, μας ήρθε και η δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, παρουσία του δικού μας πρωθυπουργου: «Κανένας άλλος σύμμαχος δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία»!! Δηλαδή, το κράτος – τρομοκράτη το υπερασπίζεται το ΝΑΤΟ. Υπέρασπίζεται το κράτος που εισέβαλε στο Ιράκ, στην Συρία, στην Λιβύη, στην Κύπρο, το κράτος που και σήμερα ακόμα προκαλεί προβλήματα στην Ελλάδα. Και ο πρωθυπουργός είπε πως, εάν η Τουρκία εισβάλει θα αποτρέψουμε την εισβολή, μίλησε για υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και αυτή την ώρα που μιλάμε το ΓΙΑΒΟΥΖ κάνει βόλτες στο Αιγαίο! Τι θα κάνετε; Πώς θα απαντήσετε; Κάντε όμως κάτι. Καταρρίψτε ένα τουρκικό ντρόουν για να στείλουμε επιτέλους ένα μήνυμα.

Και πάμε στον κλιματικό νόμο, έναν νόμο – αποτυχία γιατί θάβει τα ελληνικά κοιτάσματα. Είναι λάθος γιατί καθιστά υποχρεωτική την αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου σε μερικά χρόνια. Μα ρωτάτε τον Έλληνα αν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει; Και τι θα κάνετε; Θα επιδοτήσετε την αλλαγή για να αναγκάσετε τους Έλληνες να βάλουν γερμανικούς λέβητες;;

Λέτε ότι πρέπει να αλλάξουν τα οχήματα ΤΑΞΙ. Μα πώς θα το κάνουν οι ιδιοκτήτες; Τους αναγκάζετε να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα. Οι μπαταρίες τους διαρκούν 7 χρόνια και είναι πολύ ακριβές! Και εσείς τους αναγκάζετε σε 7 χρόνια να κληθούν να πληρώσουν το 1/3 του κόστους του αυτοκινήτου. Πώς θα το κάνουν; Και πού θα ανακυκλώνονται οι μπαταρίες αυτές; Σκεφτείτε να είχαμε αντικαταστήσει τα 5,5 εκατ. συμβατικά οχήματα με ηλεκτροκίνητα και να είχαμε ενεργειακή κρίση! Και αφού θέλετε να γεμίσει η χώρα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γιατί δεν κάνετε κάτι για την ελληνική βιομηχανία αυτοκινήτων; Κάντε ένα εργοστάσιο που να φτιάχνει ανταλλακτικά. Μπορούσαμε να έχουμε την ΛΑΡΚΟ αλλά την ξεπουλήσατε και έτσι μας στερήσατε το δικαίωμα της συμμετοχής στην βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κάνετε συνεχώς λάθη:

-1) Επιβάλατε κυρώσεις στην Ρωσία και αυτό το πληρώνει ο Έλληνας, γιατί εσείς λέτε «όχι» στην αγορά φθηνού φυσικού αερίου από τους Ρώσους που εισέβαλαν σε ξένη χώρα και την ίδια ώρα λετε «ναι» στην αγορά πανάκριβου LNG από τις ΗΠΑ που έχουν εισβάλει ή επέμβει σε 172 χώρες από τις 194 του πλανήτη!!

-2) Παίρνετε δάνεια για να στήσετε ανεμογεννήτριες, λέγοντάς μας ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Κάποιοι φίλοι σας θησαυρίζουν από τις ανεμογεννήτριες, αλλά είναι βρώμικες! Δεν είναι καθόλου οικολογικές. Περιέχουν λίθιο, νικέλιο, κοβάλτιο. Περιέχουν υλικά που δεν είναι ανακυκλώσιμα. Σκοτώνουν το περιβάλλον.

-3) Η WALL STREET JOURNAL σε άρθρο της γράφει ότι η ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες είναι 4 έως 6 φορές ακριβότερη από ό,τι αυτή που παράγεται από το φυσικό αέριο. Και επισημαίνει ότι ενδέχεται να προκύψουν διακοπές ρεύματος λόγω της υπερβολικής εξάρτησης από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια. Οι υποστηρικτές της πράσινης ενέργειας, βέβαια, επικεντρώνονται στο χαμηλό λειτουργικό κόστος, αλλά παραβλέπουν την μικρή διάρκεια ζωής των ηλιακών και αιολικών εξαρτημάτων και την υψηλή αρχική επένδυση.

-4) Οι πράσινες πηγές ενέργειας δεν μπορούν να μεταβληθούν για να καλύψουν την ζήτηση. Ο άνεμος δεν θα φυσάει πιο δυνατά και ο ήλιος δεν θα λάμπει πιο έντονα. Αντίθετα στα ορυκτά καύσιμα μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή όταν χρειαζόμαστε περισσότερη και να μειωθεί ανάλογα, όταν πέσει η ζήτηση.

-5) Για να αποθηκεύσουμε ενέργεια χρειάζονται τεράστιες συστοιχίες μπαταριών, που είναι εξαιρετικά ακριβές και καθόλου φιλικές προς το περιβάλλον.

Αυτά που σας λέω θα τα βρούμε μπροστά μας σε 20 χρόνια. Πού θα θάψουμε τότε όλα αυτά τα βλαβερά υλικά; Θα τα στείλουμε στην Αφρική, όπως κάνουν οι Γερμανοί; Τι είναι η Αφρική; Σκουπίδοτοπος;

Ξέρετε κύριοι τι σημαίνει ακριβό καύσιμο; Σημαίνει ακριβές μεταφορές, ακριβό κόστος παραγωγής, ακριβά προϊόντα. Και η κυβέρνηση ψευδόμενη είπε ότι η Κομισιόν με έγγραφό της είπε πως δεν πρέπει να μειωθούν οι φόροι και ο ειδικός φόρος καυσίμων. Να φέρετε εδώ στην βουλή το έγγραφο της Κομισιόν! Γιατί η πραγματικότητα είναι άλλη. Η Κομισιόν έχει πει ακριβώς το αντίθετο! Ξέρετε πόσο στοιχίζει η βενζίνη στην Ουγγαρία του Ορμπάν; 1,30 ευρώ το λίτρο! Γιατί; Μα γιατί προαγόρασε καύσιμα το 2021. Εμείς σας λέγαμε από το 2020 να κάνετε προαγορά και ο πρωθυπουργός εδώ μέσα γελούσε. Ας το ακούσει τώρα! Αν μας είχε ακούσει τότε σήμερα ο Έλληνας θα πλήρωνε το καύσιμο 1,30 ευρώ.

Και αναρωτιέμαι, γιατί ήμουν νιός και γέρασα να το ακούω συνεχώς, πού είναι αυτή η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων; Κανείς σας δεν την έκανε. Γιατί βέβαια χρειάζεται έλεγχος στα διυλιστήρια, όχι στα πρατήρια. Γιατί από τα διυλιστήρια ξεκινάει το πρόβλημα. Και το χειρότερο είναι ότι βγαίνουν στελέχη σας και λένε απίστευτα πράγματα, χωρίς καμμία ντροπή. Βγαίνει ο ένας και λέει: «Δεν είναι το ρεύμα ακριβό. Εσείς είστε σπάταλοι». Βγαίνει ο άλλος και λέει: «Ο τζάμπας πέθανε». Είστε με τα καλά σας;

Και επειδή αναρωτιέστε σε τι διαφέρουμε εμείς στην Ελληνική Λύση, θα σας πω ότι εμείς καταθέτουμε προτάσεις. Ποια είναι η λύση λοιπόν στο ενεργειακό πρόβλημα;

-1) Πυρηνική ενέργεια. Κατέθεσα πρόταση – μελέτη γι’αυτό στα πρακτικά της βουλής. Διαβάστε την!

-2) Προχωρήστε σε εξυγείανση των λιγνιτικών μονάδων με οικολογικές τεχνολογίες, όπως η αποξήρανση του λιγνίτη και ο ενταφιασμός της παραγόμενης ποσότητας CO2 στη λεκάνη του Πρίνου.

-3) Μεταφέρετε κονδύλια από τα χρήματα του ταμείου πράσινης μετάβασης για τριπλασιασμό της ενεργειακής θωράκισης των κτηρίων της χώρας.

-4) Μην κάνετε κανένα αιολικό πάρκο στα νησιά μας.

-5) Επιδοτήστε την κατασκευή φυτεμένων δωμάτων στα ελληνικά κτήρια.

-6) Αναλάβετε πρωτοβουλίες για την κατασκευή του East Med, του πλέον αντιρωσικού αγωγού, που υπερασπιζόμαστε εμείς στην Ελληνική Λύση.

-7) Δώστε φορολογικά κίνητρα σε επιχειρηματίες και κατασκευαστές για πράσινο εξοπλισμό, ώστε να εξάγουμε και όχι να εισάγουμε. Μπορούμε να κάνουμε ανταλλακτικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μπορούμε να κάνουμε μπαταρίες. Μπορούμε να κάνουμε πολλά. Κάντε κάτι.

-8) Δώστε κίνητρα για κατασκευή μονάδων παραγωγής βιοαερίου από κτηνοτροφικά απόβλητα, όπως είναι ο σταθμός στην Κοζάνη, που παράγει ετησίως 4.150.000 KW, διαχειρίζεται 13.000 τόνους πτηνοτροφικά απόβλητα και το ύψος της επένδυσης είναι στο 1.200.000 ευρώ! Αυτό δίνει ρεύμα. Είναι εύκολο. Είναι από βιοαέριο. Μπορεί να γίνει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο στα αυτοκίνητα.

Και εδώ σας έχουμε έτοιμη πρόταση. Είναι προμελέτη και την καταθέτω στα πρακτικά. Είναι η μελέτη του κ. Χριστοδουλίδη, που προβλέπει την αξιοποίηση των κυμμάτων για την ηλεκτροπαραγωγή στην Χαλκίδα. Η Χαλκίδα μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί από τα παλιρροϊκά κύμματα. Η θάλασσα έχει τεράστια δυναμική. Μπορούμε να παράξουμε υδρογόνο με ηλεκτρόλυση από το θαλασσινό νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο. Το έχει κάνει η Ιαπωνία, το έχει κάνει η Δανία. Αυτά που σας λέμε γίνονται αλλά δεν ακούτε. Η ΝΔ λέει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκμετάλλευση του θαλάσσιου ύδατος αλλά δεν κάνει τίποτα. Κάντε κάτι όμως!

Κύριοι, ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Σας το λέγαμε από το 2020. Και επιβεβαιωνόμαστε:

-1η επιβεβαίωση: Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση για τις επισιτιστικές κρίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Σίτισης η κατάσταση θα γίνει χειρότερη το 2022 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, γιατί υπάρχουν προβλήματα στις εξαγωγές της Ουκρανίας εξ αιτίας του αποκλεισμού του λιμανιού της Οδησσού. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ!!!

-2η επιβεβαίωση: Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει επιδεινώσει δραματικά την επισιτιστική ανασφάλεια στις φτωχότερες χώρες, λόγω της αύξησης των τιμών και ο κόσμος μπορεί να έχουμε μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση που θα διαρκέσει χρόνια!». Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο δείκτης τιμών των προϊόντων τον Μάϊο αυξήθηκε κατά 41% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021.

-3η επιβεβαίωση: Σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας «Έρχονται αποκαλυπτικές ελλείψεις στα τρόφιμα παγκοσμίως».

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμάγερ προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον κίνδυνο λιμών και θανάτων σε πολλές χώρες του κόσμου, εξ αιτίας της αδυναμίας προμήθειας με σιτηρά.

Όλα αυτά, όταν σας τα έλεγα το 2020 χαχανίζατε στα έδρανα. Κάντε κάτι τώρα! Φυτέψτε τη γη που έχει μείνει χέρσα. Σήμερα άκουσα βουλευτές εδώ μέσα να μιλούν για επισιτιστική κρίση. Μπράβο. Το έκαναν με χρονοκαθυστέρηση 2,5 χρόνων. Μα δεν μπορεί έτσι να γίνει δουλειά.

Κύριοι, η ελληνική γη συρρικνώνεται όλο και περισσότερο γιατί το κόστος καλλιέργειας αυξάνεται και οι γεωργοί νοικιάζουν τα χωράφια τους για να στηθούν φωτοβολταϊκά πάρκα γιατί έτσι έχουν εύκολο χρήμα. Έτσι καταστρέψατε την ελληνική, γεωργία και την κτηνοτροφία. Καταστρατηγείτε τον φυσικό κανόνα της ζωής. Στην Τουρκία όμως, ο Ερντογάν έχει εφαρμόσει από το 2008 το σχέδιο για τα «δάση μελιού». Έως σήμερα έχει φτιάξει 600 μελισσοκομικά δάση και το πρόγραμμα είναι έως το 2023 να γίνουν 720. Και έτσι η Τουρκία έχει φθάσει στην δεύτερη θέση σε εξαγωγές μελιού, με πρώτη την Κίνα. Και εμείς είμαστε απλοί θεατές, γιατί πέρυσι αφήσατε να καταστραφεί από τις φωτιές η βόρεια Εύβοια. Αυτό που θέλω πραγματικά είναι να δω μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει στη χώρα πρόγραμμα για τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Σας φωνάζουμε εδώ και 2,5 χρόνια: Θα πεινάσει ο Έλληνας! Κάντε κάτι!

Δεν κάνετε όμως τίποτα, γιατί όλοι είστε το πρόβλημα. Όλοι φταίτε. Όλοι είστε αυτουργοί του εγκλήματος. Όλοι συγκυβερνάτε και όλοι θα συγκυβερνήσετε. Εμείς είμαστε η λύση στο πρόβλημα, γιατί έχουμε πρόγραμμα, έχουμε διάθεση και έχουμε καταθέσει προτάσεις. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Θέλουμε να προσφέρουμε στον Έλληνα και να βοηθήσουμε να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο. Εσείς και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα και δεν θέλετε να κάνετε τίποτα!

Προηγούμενο άρθροΗ εισαγωγική τοποθέτηση από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου
Επόμενο άρθροΕνημέρωση: Μέχρι τις 2 Ιουνίου οι δηλώσεις παραγωγών για ζημιές σε πρώιμες ποικιλίες κερασιών στα Πολλά Νερά