Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό της Θεσσαλονίκης τζαβάρα Κατερίνα Ιστορίες που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 10 Μαΐου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Διάπλους παρουσιάζουν την πρώτη συλλογή διηγημάτων της Κατερίνας Τζαβάρα, με τίτλο «Δώδεκα. Ιστορίες που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη» στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης.

 

Θα μιλήσουν οι:

Αλεξάνδρα Γωγούση, Δικηγόρος-Πρόεδρος Μ.Α.Ζ.Ι.

Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Αστέριος Πελτέκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κ.Θ.Β.Ε

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος- Γενικός Διεθυντής ΔΕΠΘΕ, Γιάννης Κεσσόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3vtvWSa

Link βιβλίου: https://bit.ly/3jWXidV

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ κυκλοφορεί η πρώτη συλλογή διηγημάτων για ενηλίκους της Κατερίνας Τζαβάρα που διαγράφει εδώ και δεκαπέντε χρόνια μία επιτυχημένη και πολυγραφότατη πορεία στη λογοτεχνία για παιδιά και στο εκπαιδευτικό βιβλίο γνώσεων. Η συλλογή περιλαμβάνει δώδεκα σύγχρονες ιστορίες, δώδεκα ανατρεπτικές διηγήσεις, μία για κάθε μήνα του χρόνου. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό καθημερινών ανθρώπων που αναμετρώνται με τα λάθη, τις αδυναμίες, τους φόβους και τους έρωτες που ξεπετάγονται ξαφνικά στη ζωή τους, με αναφορές σε γνωστά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, που λειτουργούν άλλοτε ως θεατρικό σκηνικό για την αλλαγή των εποχών, τη δράση των ηρώων και την συναισθηματική τους έκρηξη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κατερίνα Τζαβάρα είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση και στη Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής για παιδιά. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση σε διδακτικές και διοικητικές θέσεις. Διετέλεσε υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/-τριών στο ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ και υπεύθυνη του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης  και Σταδιοδρομίας των σπουδαστών των Δ.Ι.Ε.Κ και Ι.Ι.Ε.Κ. Ν.Θεσ/νίκης του 0.Ε.Ε.Κ.,  όπως και υπεύθυνη της Λέσχης Δημιουργικής Γραφής για παιδιά στην αλυσίδα πολιτισμού IANOS Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, επιμορφώσεις και εργαστήρια για την τέχνη και τη φιλαναγνωσία στην εκπαίδευση, σε Ελλάδα και Κύπρο. Αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Greek IBBY, της Ε.Ε.Π.ΕΚ. και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Σήμερα εργάζεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη και αρθρογραφεί  σε  έντυπα  και  ηλεκτρονικά  περιοδικά ποικίλης ύλης. Από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ έχουν εκδοθεί 24 βιβλία της για παιδιά και εκπαιδευτικούς. «Το    δικό    μας    θέατρο». Mουσικο-θεατρικές    παραστάσεις    για    τα Χριστούγεννα και το Καλοκαίρι – συλλογικό έργο (2007) | «Με  τους  μήνες  συντροφιά,  ζωντανεύω  τα  παλιά».  Η  Λαογραφία  στο σχολείο -συλλογικό έργο-(2008) | «Μαγικές Διαδρομές στην Τέχνη». Έλληνες Ζωγράφοι και Ποιητές στο σχολείο- Γ.Σεφέρης, Οδ. Ελύτης, Γ.Δροσίνης, Κ.Παλαμάς, Γ.Ρίτσος/Γ.Ιακωβίδης, Ν.Χ.Γκίκας, Σπ.Βασιλείου, Θεόφιλος Χατζημιχαήλ. (2010) | «Έχω ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά της γης».Τα Δικαιώματα του παιδιού.(2011),  «Πού  να  απλώσω  τόση  αγάπη;»  (2012),  «Πετάει  ο  γάιδαρος;» (2012), «Εγώ, για σένα» (2012), « Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης» (2013) | «Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς μου» (2014), ” Η παπαρούνα της καρδιάς” (2015) | «Εγώ, εγώ ,εγώ κι ένα χωνάκι παγωτό” (2016), «Τα λαχανικά ο θησαυρός της φύσης-Το καλάθι της υγείας», συλλογικό έργο. Εκπαιδευτικό έντυπο για την εταιρία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. (2017)., ” Βόλτα με τη μαμά” (2017), «Πάμε να μετρήσουμε τη Γη;» (Χρυσή Λίστα elniplex και Βραχεία Λίστα Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου- 2020).

Από τις Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ κυκλοφορεί και η πρώτη της συλλογή διηγημάτων για ενηλίκους με τίτλo « ΔΩΔΕΚΑ/ Ιστορίες που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (2022).

Προηγούμενο άρθροΚατατίθεται εντός ολίγου η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-κινήματος αλλαγής για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενεργείας
Επόμενο άρθρο3ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Νάουσας