Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ψηφιοποιεί το αρχείο Απαλλοτριώσεων

Άλλο ένα βήμα στην ψηφιακή εποχή κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη νέα πλατφόρμα ψηφιοποίησης των απαλλοτριώσεων που ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη με ένα απλό κλικ να εξυπηρετείται γρήγορα και με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις, τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία του γκισέ.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία ψηφιοποιείται το αρχείο των απαλλοτριώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δημιουργείται διαδικτυακή πλατφόρμα για την ευκολότερη αναζήτησή τους. Η εφαρμογή επιτρέπει στον κάθε ενδιαφερόμενο να αναζητά το ακίνητο που είναι καταχωρημένο, να ενημερώνει το αρχείο, αλλά και να εντοπίζει τις απαλλοτριώσεις στον σχετικό χάρτη. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για αποστολή όλων των εγγράφων που απαιτούνται για μια απαλλοτρίωση με ψηφιακό τρόπο.

Τα οφέλη της υπηρεσίας είναι άμεσα: με την  ψηφιοποίηση του αρχείου επιτυγχάνεται η πλήρης διαφύλαξή του, αλλά και η δυνατότητα διάθεσής του σε ψηφιακή μορφή στους ενδιαφερόμενους πολίτες και επαγγελματίες. Επιπρόσθετα η απεικόνιση των απαλλοτριώσεων στο χάρτη καθιστά δυνατή τη διαχείρισή τους μέσα από ένα ενιαίο ψηφιακό σύστημα και την παροχή των ζητούμενων στοιχείων, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο τόσο για τους αρμόδιους υπαλλήλους όσο και για τους ενδιαφερόμενους πολίτες και επαγγελματίες.

Όλα αυτά με ένα απλό κλικ στο  https://apallotrioseis.pkm.gov.gr

«Σταθερή μας πολιτική επιλογή είναι ο διαρκής εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της διοίκησής μας και ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα εξελίσσοντας σταδιακά την Περιφέρεια σε e-Περιφέρεια. Το επιτύχαμε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως και ψηφιακά από τις υπηρεσίες μας.

Και συνεχίζουμε, με την ψηφιοποίηση υπηρεσιών εξοικονομώντας ανθρώπινους πόρους και περιορίζοντας το κόστος και την ταλαιπωρία, τόσο για τους συμπολίτες μας, όσο και για τις υπηρεσίες μας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Διευθύνσεων Μεταφορών όπου τα οφέλη είναι απτά, ενώ πλέον προχωρούμε και στο επόμενο βήμα σε μια σημαντική υπηρεσία, που αφορά στις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων.

Διαδικασίες περίπλοκες, χρονοβόρες και δαπανηρές, οι οποίες απλοποιούνται και γίνονται ψηφιακές. Η μάχη ενάντια στη γραφειοκρατία, η μάχη για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι διαρκής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιεί σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να απαλείψει παθογένειες του παρελθόντος, πρωταγωνιστώντας στην ψηφιακή μετάβαση», τονίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η νέα υπηρεσία αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της αποφασιστικότητας του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να βελτιώνουμε συνέχεια τους τρόπους και τους χρόνους εξυπηρέτησης όλων των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, με τελικό στόχο την πλήρη κατάργηση των γκισέ. Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών μας. Αλλάζουμε ταχύτητα, αλλάζουμε ρυθμούς», επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων στην οποία ανήκει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Πάρις Μπίλλιας.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων και νέων υπηρεσιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την τεχνολογία να αποτελεί τον πιο ισχυρό σύμμαχό της,  προκειμένου να περιοριστεί η ανάγκη φυσικής παρουσίας πολιτών σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα:

-Αναβαθμίστηκαν οι ψηφιακές υποδομές για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και διαφάνεια.

-Τέθηκαν σε λειτουργία τέσσερις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που εξυπηρετούν 12.000 πολίτες, όπως έκδοση και ανανέωση αδειών οδήγησης, κατάθεση δικαιολογητικών για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες για επιχειρήσεις και φαρμακεία.

-Εντάχθηκε στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ η ψηφιοποίηση των αρχείων των Γενικών Διευθύνσεων Μεταφορών και Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 8,6 εκ. ευρώ.

-Χρηματοδοτήθηκε η ψηφιακή αναβάθμιση όλων των Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Επίσης ξεκίνησε η νέα ψηφιακή υπηρεσία «Booking», που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με τη νέα εφαρμογή ο εκπαιδευόμενος οδηγός αλλά και ο εκπαιδευτής, με ένα μόνο κλικ, χωρίς γκισέ, ουρές και μετακινήσεις, μπορούν πλέον να προγραμματίσουν την ημέρα και την ώρα της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάρια της Ακαδημίας Αθηνών
Επόμενο άρθροΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Κ18 2ου ΟΜΙΛΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 7 /5/22