Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, αποφάσισαν ομόφωνα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις, λαμβάνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση να εισαχθεί το πρωί του Σαββάτου, 7 τρέχοντος, στην Ολομέλεια της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με την ψήφιση του νομοσχεδίου.
“Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες fast track, όπως αναφέρουν οι δύο οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις”.
Οι δύο οργανώσεις καλούν τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο γενικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σημειώνεται τέλος στην ανακοίνωση ότι: “πρέπει η κυβέρνηση, αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία.
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά!
Όλοι μαζί θα επιτύχουμε να ανατρέψουμε την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που το μόνο νέο στοιχείο που εισάγει είναι μία ακόμη φορολογία στο ανύπαρκτο πλέον εισόδημα του βαριά πληγωμένου από την κρίση μικρομεσαίου επιχειρηματία”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ