ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία συνεχίζουν να περνούν στην Πολωνία

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία συνεχίζουν να περνούν στην Πολωνία

Πλάνα από τη  Μεντίκα στη νοτιοανατολική Πολωνία, στα σύνορα με την Ουκρανία. Πολλοί  άμαχοι προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις ρωσικές επιθέσεις συνεχίζουν να φτάνουν στο συνοριακό πέρασμα νωρίς την Τετάρτη, 2 Μαρτίου. Αρκετοί άνθρωποι κατευθύνονται στις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Μολδαβίας και της Ρουμανίας για να επιβιώσουν.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της γειτονικής της χώρας πριν από σχεδόν μια εβδομάδα είναι «εξαιρετικά ανησυχητικός», καθώς περίπου 677.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι στιγμής, ανακοίνωσε την Τρίτη η Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ.

Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί από τους πρόσφυγες έχουν πάει στη γειτονική Πολωνία και περίπου 100.000 στην Ουγγαρία, σχεδόν 60.000 στη Μολδαβία, σχεδόν 50.000 στη Σλοβακία και περίπου 40.000 στη Ρουμανία. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 12 εκατομμύρια άνθρωποι εντός της Ουκρανίας θα χρειαστούν ανακούφιση και προστασία, ενώ περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες μπορεί να χρειαστούν προστασία και βοήθεια σε γειτονικές χώρες τους επόμενους μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Anadolu
Προηγούμενο άρθροΚατανομή κατά νομό στην Κεντρική Μακεδονία των 2.242 νέων κρουσμάτων κορονοϊού
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Εφιαλτική η εικόνα του Κιέβου