Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Αλ. Βούτσιτς: Φιλοδοξούμε να καταστούμε αξιόπιστος ενεργειακός κόμβος, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ως παλιό ήδη μέλος της ΕΕ η Ελλάδα γνωρίζει καλά τη σκληρή δουλειά και τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές δομές. Σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο. Η περιφερειακή συνεργασία άλλωστε είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη και η ΕΕ επενδύει πολλά στην προώθησή της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Τα δυτικά Βαλκάνια και η ένταξή τους στην ΕΕ αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα από την ατζέντα της Θεσσαλονίκης το 2003.

Η Ελλάδα και η Σερβία αφήνουμε πίσω μας τις δύσκολες δοκιμασίες του covid, η Σερβία έχει να επιδείξει σημαντική οικονομική ανάπτυξη. Και η Ελλάδα το 2021, εκτιμώ ότι θα ξεπεράσουμε το 8%. Οι προοπτικές για μια πιο στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς είναι εξαιρετικά ευοίωνες.

Ειδικά στα ζητήματα της ενεργειακής διασυνδεσιμότητας, σκοπός μας είναι να μεγιστοποιηθεί η ενεργειακή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Φιλοδοξούμε να καταστούμε αξιόπιστος ενεργειακός κόμβος. Υποστηρίζουμε τον αγωγό Βουλγαρίας – Σερβίας, τη σύνδεσή του με τον ΤAP ο οποίος εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών και φυσικά η θέση της Ελλάδας και της Αλεξανδρούπολης ως μία πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΒρετανία – Κορονοϊός: 54.218 νέες μολύνσεις, 199 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Επόμενο άρθροΗλίας Μόσιαλος: Ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μακροχρόνιων επιπτώσεων της νόσου του κορονοϊού