Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας για επιμόρφωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

H σκοπιμότητα υιοθέτησης εκπαιδευτικής άδειας για επιμορφωτικούς σκοπούς για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα εξεταστεί υπό τον συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας για την επιμόρφωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Υπενθύμισε, δε, ότι έως τώρα «δεν υφίσταται πρόβλεψη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας για τη συμμετοχή των στελεχών σε επιμορφωτικά σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), τα οποία πραγματοποιούνται μέσω του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ)».

Υπογράμμισε, όμως, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «στο πλαίσιο της εξωστρέφειας για την εκπαίδευση και τη διαρκή ανάγκη για την επιμόρφωση των στελεχών του, έχει ανανεώσει το πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΕΚΔΔΑ για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αντικείμενα που είναι άκρως επωφελή για τη στρατιωτική υπηρεσία».

Εξάλλου, όπως είπε ο υπουργός, «κάθε στέλεχος έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε έως δύο τίτλους επιμορφωτικών προγραμμάτων του ΙΝΕΠ ανά επιμορφωτική περίοδο και συνολικά έως τρία προγράμματα ετησίως, σύμφωνα με τις ισχύουσες υπηρεσιακές διαδικασίες».

«Η συμμετοχή των στελεχών στα προγράμματα είναι υποχρεωτική, εφόσον επιλεγούν», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «και συνεπάγεται την αποδέσμευσή τους από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα καθ’ όλη τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος, απαλλάσσοντάς τους από τις λοιπές υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις».

Προηγούμενο άρθροΡωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε το τέλος των στρατιωτικών γυμνασίων στην Κριμαία και την αποχώρηση των στρατευμάτων της από τη χερσόνησο
Επόμενο άρθροΟι κυριότερες ρυθμίσεις των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ