Αγκαθιά – Τριπόταμος και Αγία Μαρίνα – Νάουσα τα ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Ημαθίας. Το πρόγραμμα των αγώνων

Με δύο μεγάλα ντέρμπι που θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ημαθίας. Δύο παιχνίδια αποδείξεων και εντυπώσεων με τη Νίκη Αγκαθιάς να υποδέχεται την ομάδα τον Αστέρα Τριποτάμου, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας θα κοντραριστεί εντός έδρας με το ΦΑΣ Νάουσα .

Στην Αγκαθιά η τοπική Νίκη θα αντιμετωπίσει τον ισόβαθμο της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα Αστέρα Τριποτάμου. Η ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη κέρδισε την ένσταση που είχε υποβάλλει για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με το Φίλιππο Μελίκης πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0 και με αυτό τον τρόπο αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο Σαββατιάτικο παιχνίδι θέλει τη νίκη για να παραμείνει μόνη πρώτη στη φετινή κούρσα. Από την άλλη ο Αστέρας Τριποτάμου που με την έλευση του Τάσου Χουρσουζίδη έχει μπει σε ρόλο πρωταγωνιστή στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού Ημαθίας θέλει τη νίκη για λόγους ουσίας αλλά και ψυχολογίας σε μία δυσκολοκαταβλητη έδρα όπως είναι αυτή της Νίκης Αγκαθιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο μονομάχοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη ήττα στη φετινή κούρσα της Α’ Ερασιτεχνικής. Ένα ντέρμπι όπου όλα τα αποτελέσματα φαντάζουν πιθανά με τον κόσμο να αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν στο παιχνίδι της χρονιάς.

Στην Αγία Μαρίνα ο τοπικός Μέγας υποδέχεται τον ΦΑΣ Νάουσα στο δεύτερο πιό σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής. Στην αναμέτρηση θα έχουμε το ντεμπούτο του Γιάννη Κερλίδη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των φιλοξενούμενων και σίγουρα θέλει να ξεκινήσει με το δεξί στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του ΦΑΣ τη φετινή χρονιά. Σε περίπτωση νίκης θα λέγαμε ότι οι Ναουσαίοι καπαρώνουν τουλάχιστον την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς η βαθμολογική διαφορά με τον τέταρτο Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας θα είναι έντεκα βαθμοί μία διαφορά που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί τις πέντε αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος.. Από την άλλη οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στο ΦΑΣ και να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο παιχνίδι, έχοντας όμως να διαχειριστούν και την κούραση του αγώνα Κυπέλλου της Τέταρτης με το Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.

Στον Κοπανό μεταβαίνει ο Φίλιππος Μελίκης ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον τοπικό ΓΑΣ του Χρήστου Μποζίνη. Μία αναμέτρηση που αποκτά ξεχωριστή σημασία για τους φιλοξενούμενους, καθώς μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ημαθίας κατρακύλησαν στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον η αναμέτρηση είναι “must win” για την ομάδα του Γόλη Ηλιάδη. Να θυμίσουμε ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο ΓΑΣ επικράτησε του Φιλίππου Μελίκης με 3-2 πετυχαίνοντας τότε τη νίκη της αγωνιστικής.

Στο Μακροχώρι η τοπική ομάδα υποδέχεται τον ουραγό της βαθμολογίας Άχθο Αρούρη. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής σε τροχιά play-off, θέλουν τους τρεις βαθμούς για να διατηρηθούν στην πρώτη πεντάδα του πίνακα της βαθμολογίας, ενώ το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει ισόπαλο με 1-1.

Τέλος το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Ροδοχώρι μεταξύ του τοπικού ΓΑΣ και του ΠΑΟ Κουλούρας σε ένα παιχνίδι όπου κοντράρονται δύο ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Όλοι οι αγώνες της 13ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν στις 15.00.

Το πρόγραμμα των αγώνων(15.00)

Νίκη Αγκαθιάς – Αστέρας Τριποτάμου

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – ΦΑΣ Νάουσα

ΓΑΣ Κοπανός – Φίλιππος Μελίκης

Μακροχώρι – Άχθος Αρούρης

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – ΠΑΟ Κουλούρας

Screenshot 20211218 004710 Samsung Internet

Προηγούμενο άρθροΥγεία – Pfizer και BioNTech θα δοκιμάσουν τρίτη μειωμένη δόση του εμβολίου τους Covid-19 σε παιδιά κάτω των πέντε ετών
Επόμενο άρθροΑΕΑ: Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού