Άμεση ενημέρωση γονέων με mail ή sms για απουσίες κοπάνας μαθητών

Δυσάρεστα τα νέα για τους κοπαναντζήδες  μαθητές… Από την νέα σχολική χρονιά η κοπάνα αποκτά ηλεκτρονικό κατάσκοπο, ο οποίος θα ενημερώνει άμεσα τους γονείς.

Το υπουργείο Παιδείας, θέλοντας προφανώς να αποθαρρύνει τις αυθαίρετες απουσίες των μαθητών, σκέπτεται να ενημερώνονται  άμεσα οι γονείς με mail και μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής των απουσιών.

Η εφημερίδα καθημερινή σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι οι υπερβάσεις του ορίου αδικαιολόγητων απουσιών θα υπολογίζονται με αυτόματο τρόπο και θα ενημερώνονται οι γονείς, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με το σχολείο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης τόνισε:  «Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών. Το νέο σύστημα θα βοηθά αφενός τους γονείς να έχουν άμεση πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών τους, αφετέρου τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του κυρίως έργου τους, που είναι το διδακτικό».

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτο: Και όμως… είχε τα απαιτούμενα προσόντα…
Επόμενο άρθροΠαράσταση ‘’ο Α ν θ ρ ω π ά κ ο ς ’’ του Δημήτρη Χορν στο Δημ. Θέατρο Πλατέος